Jump to content

Moto Zajednica

Felne - plastifikacija ili farbanje

Recommended Posts

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Mali update!  ;D

BxskY_img2777.jpg

7hG2P_img2780.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Plastifikacija je zakon!

Hm, ovo je ofarbano...  ;)

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Ja sam moje farbao i koristio sam program "Glasurit" i šprickit i bazu i lak i prezadovoljan sam,jedino je velika j*bada priprema ali ko voli nek izvoli ili zasuči rukave ili plati...

suzana izgleda extra ovi beli tockovi su joj legi EXTRA!! maki da predjes puno srecnih kilometara !!!!!

Preporuka za tvog brata, dobro ih je ofarbao!  ;)

• U prolazu, 28 postova

neznam ja ih nisam video posle farbanja,ali znajuci da su farbani u komori i znajuci njega kako frabma mislim da su stvarno super ofarbani...i stvarno lepo motor sada izgleda nemogu prestati da gledam slike! :) :o

• Drug član, 2318 postova

Da ne  otvaram novu temu. Hocu da farbam felne na sradu. E sada prethodni vlasnik je izgleda cesto menjao gume jer je farba na ivici u velikoj meri oguljena. E sada da ne bi smirglao celu felnu kako da poravnjam farbani deo felne i oguljeni. Da li smem da gitujem..

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ne mora da znaci da je cesto menjao gume, mozda jednostavno majstor kod kog je menjao nije imao dobru masinu pa je gulio felnu.

Mom najboljem drugaru su cak uspeli i da iskrive felnu  na Cagivi Freccii. >:(

Nego, moja preporuka ti je da ako vec hoces da farbas felne a da to bude extra kvalitetno i da ti dugo traje, onda najbolje da ih odneses na peskiranje i onda ispocetka da ih pripremis, spricgitujes i ofarbas, ja bar tako radim kod mene u servisu kada farbam felne.

• Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Lagere iz tockova ne moras da vadis, mozes da ih zastitis ali mroas dobro da slucajno negde ne udje pesak a sto se tice preporuke za peskaranje, javice se valjda neko iz Beograda ko ce ti reci gde mozes da ispeskiras tamo posto ja znam jednog ali taj je u Mladenovcu.

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Ja moje felne nisam hteo da peskarim jer jedne koje sam video peskarene kada su ofarbane nisu imale pun sjaj jer aluminska felna je pri procesu peskarenja dobila grubu teksturu.Ja sam moje dobro izšmirglao pa prešao šprickitom i farbao i mogu se pohvaliti da su ispale perfektno...

• čeka dobru titulu, 1377 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Jos bolja priprema od peskarenja je tretiranje "suvim ledom". tj. tecnim azotom koji je na nekih -70-80 st.(ne znam bas koliki minus) i velika prednost ovog nacina pripreme je sto uopste nije abrazivan poput peska, nema prasine jer u radu pri dodiru sa predmetom koji je na sobnoj temperaturi on jednostavno trenutno isparava i samim tim skida farbu, masnocu i sl, extra fora, video sam.

Moj drugar to radi u Zemunu.

@ Interceptor BP:

Moracu da te razocaram ali to je samo priprema u pitanju.  :)

Taj ko je radio te felne pa dobio grubu teksturu ocigledno nije nesto uradio kako treba pa je zato tako ispalo. ;)

Evo ti npr. sjaj nekih felni koje su peskirane pa farbane kod mene:

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=1052#pictop

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=1071#pictop

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=1253#pictop

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=1264#pictop

A evo i od kola dve felne pre i posle, na njima se bolje vidi sjaj:

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=519#pictop

http://var-plast.com/XMB/Files/gallery_image.php?action=view&iid=520#pictop

Da ne  otvaram novu temu. Hocu da farbam felne na sradu. E sada prethodni vlasnik je izgleda cesto menjao gume jer je farba na ivici u velikoj meri oguljena. E sada da ne bi smirglao celu felnu kako da poravnjam farbani deo felne i oguljeni. Da li smem da gitujem..

Otpasce kod prve montaze guma, garantujem! Uzmi od nekog ko ima shlajfericu i za cas posla ih izravnas!  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja