Skittles 4192 Napisano Decembar 24, 2023 Nemanja Stojanović, 1413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam našao temu, praštajte ako ima. Honda je izbacila pre koji mesec novu vrstu kvačila. Nešto između quickshiftera i DCT-a. I dalje mora da se menja nogom brzina, ali sada komp sam pegla kvačilo za prelaz. Vozač je i dalje u mogućnosti i sam da kontroliše kvačilo po želji, ovo je opcija kada neće. Negde sam pročitao da će moći i da se doda kao odvojeni modul na već postojeće modele motora, deluje mi zanimljivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15937 Napisano Decembar 25, 2023 Integrisan, 9313 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imaju manuelni i automatik (DCT) menjač. Dodali su mogućnost nadogradnje saltalice na DCT menjač i to fercera kako treba. Nemas sajlu ali imaš saltalicu. Sad su dodali mogućnost da manuelni menjač bude poluautomatski. Sad sajlu možeš i ne moraš koristiti. Zgodno za šaku svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7378 Napisano Decembar 25, 2023 (promenjeno) Drug član, 3068 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...ja ovakve stvari (izume) koje su postale opšti trend auto industrije (tu podrazumevam i teretni program sa kojim radim) nazivam jednim imenom: "skupo rešenje nepostojećeg problema". Nažalost, ovo je zahvatilo maha i u motorima. Samo čekam egr i ostale "da ne zagađuje" fazone... Da je ovo da ne moram ni da šaltam - odlično, ovako mi nije jasna poenta. Kamioni imaji automatizovane menjače, gde je npr. meni najbolja varijanta da se kvačilo koristi samo pri kretanju (kao u običnom manuelnom) a posle dalje automat šalta. To bi voleo. Ovo mi tek nije jasno... Čemu ovo. Promenio Decembar 25, 2023 član Andrej_Hotstepper 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1066 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 556 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre desetak godina sam imao A klasu sa ovakvim kvačilom. Menjač manuelni, običan, a nema kvačilo uopšte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2058 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Slično rešenje je Yamaha imala na FJR-u do nedavno, samo je ovo verovatno modernije. https://newatlas.com/yamaha-introduces-computer-operated-clutch-and-electronic-shift-actuators-on-fjr1300/4726/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...