Head 27 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ponedelljak 20.april? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Ponedelljak 20.april? ima logike ako je uskrs u nedelju 19.aprila ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makins 1 Napisano Februar 3, 2009 Svrati ponekad, 426 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u principu za, pa kad god bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Februar 20, 2009 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan Hteli ste na ovakvo putovanje i to bez svestenika koji zivi i radi u Sremu? Strasno... I ja bih voleo da idem sa vama. Posle bi mogli kod mene u crkvu na osvecenje motora. Neka mi se organizator ovog putesestvija javi na pp, pa da se dogovorimo oko svega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Februar 20, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam za! Znaci +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Februar 21, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Hteli ste na ovakvo putovanje i to bez svestenika koji zivi i radi u Sremu? Strasno... I ja bih voleo da idem sa vama. Posle bi mogli kod mene u crkvu na osvecenje motora. Neka mi se organizator ovog putesestvija javi na pp, pa da se dogovorimo oko svega. A sto se ti pope ne javis njemu?Inace civek se zove Boban.Nije u duhu pravoslavnom biti nadmen,a tako si se postavio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Februar 21, 2009 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan A sto sam nadmen? Samo sam ga lepo pitao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeraM 19 Napisano Februar 21, 2009 U prolazu, 51 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Nashe manastire posecuju turisti iz raznih zemalja i mnogo vishe znaju o njima nego mi sami. Da ne pominjem, mnogi posetioci nisu pravoslavne vere. Dakle, podrzavam predlog o poseti manastira. Koliko znam, u nashim redovima imamo sveshtena lica. Bilo bi lepo da preuzmu organizaciju, bar u delu najave naseg dolaska. Zatim da imamo predavacha, bar u kratkim crtama da saznamo istoriju posecenog manastira. Ne zelim ovom prilikom da drzim predavanje, niti da popujem prisutnima, ali je poznato da smo pripadnice naroda koji po naj manje zna o svojoj istoriji i veri. Nazalost, to nam ne sluzi na chast! Sledeci predlog je, ako se boravi dva, ili vishe dana, da se napravi ruta puta te da organizujemo prenocishte, narochito zbog dama koje bi ishle sa nama. Nama je lako. Motor nam je krevet a nebo pokrivach. Za dame to nije bash tako. Inache se prijavljujem, zajedno sa svojom lepshom polovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Februar 21, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moze prvi dan posle uskrsa, nikakav problem. Samo da se dogovorimo da li idemo put Fruske gore ili put Loznice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2020 Napisano Februar 21, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moze prvi dan posle uskrsa, nikakav problem. Samo da se dogovorimo da li idemo put Fruske gore ili put Loznice? Podsetio bih da u okolini Valjeva ima dosta prelepih manastira: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=22584.0 pa bi bilo lepo da ih na prolece obidjemo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Februar 21, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to, Valjevo je udaljeno od Loznice oko 80km, tako da nam je to skoro u komsiluku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Februar 21, 2009 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam rad da organizujem neka predavanja u nekom od fruskogorskih manastira. Cak bih mogao i prenociste da ugovorim, samo mi je problem ako bude drugi dan Uskrsa, jer tad imam obaveze u crkvi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 21, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan put ka valjevu uradjen i extra je ,mnogo lepih krivina a i prema loznici je odlican....taman krenemo iz Sapca ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hteli ste na ovakvo putovanje i to bez svestenika koji zivi i radi u Sremu? Strasno... I ja bih voleo da idem sa vama. Posle bi mogli kod mene u crkvu na osvecenje motora. Neka mi se organizator ovog putesestvija javi na pp, pa da se dogovorimo oko svega. Organizator ovog putovanja smo svi mi . Boban je dao ideju sada, tokom diskusije se ispostavilo da je takva ideja postojala i prosle godine, al nije doslo do realizacije. Takodje je neko predlozio i manastire oko Loznice, Trsic i druge. Ja sam vec isao jednom u obilazak ovih " Fruskogorskih ", pa nisam uspeo da ih obidjem sve za jedan dan. Mozda bi i moglo za jedan dan, al da se ne udje ni u jedan manastir, - ja bas nisam za takvu varijantu. Svaka ideja je dobrodosla, dal ce biti prihvacena od vecine - videcemo. Sto se tice " osvecenja motora ", i " nekih predavanja " ja sam " Za " E sad Jerej bi to mogao malo da pojasni sa gledista crkve, da li tu postoje neka pravila , sta i kako ( na primer da li vozac mora biti krsten u crkvi i slicno ). Takodje treba uzeti u obzir to koliko bi trajalo to ( vremenski ), da znamo kako da isplaniramo taj dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Februar 21, 2009 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan Vrata crkve su otvorena svakom, bio on krsten ili ne. Ako bi ste dolazili kod mene u crkvu, mogli bi za nekrstene organizovati i neko kolektivno krstenje. Sve je opet stvar dogovora. Sto se tice obilazenja fruskogorskih manastira, njih ima negde oko sedamnaest, tako da je to neizvidljivo obici sve za jedan dan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 21, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ Jerej - Posto si ti kao svesteno lice najvise upoznat sa lokacijama tih manastira, ako bi se na primer u svakom zadrzali oko sat vremena , predlazem da isplaniras neku voznju ili vise njih , pa postavis ovde a onda se doigovaramo kad ce mo i gde ce mo . Takodje bi mogao da napises malo o njima ( ukratko ) sta gde ima da se vidi . Nisam siguran, cini mi se da su u Vrdniku mosti Cara Lazara ( ako gresim - ispravi me ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Februar 21, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari ja imam jedan predlog, a vi kako hocete. Posto mnogi od nas rade, da bi isli prvi i drugi dan posle Uskrsa, predlazem da idemo PRVI vikend posle Uskrsa 25 i 26 Aprila. Za dva dana cemo sve manastire obici. Nadjemo se na parkingu ispred Sava Centra u 7.00, i palimo!!! Normalno, tamo negde moramo da organizujemo nocenje zbog lepsih polovina. Sta kazete??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jerej 17 Napisano Februar 21, 2009 U prolazu, 41 postova Motocikl: zx9r, zxr750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, u Vrdniku se nalazi deo mostiju svetog cara Lazara, pa imamo manastir Jazak, koji je blizu Vrdnika i u njemu se cuvaju mosti svetog cara Urosa.Tu je u blizini i manastir Mala Remeta. Samim tim, za sta god da se odlucimo, sve je tu na dohvat ruke, Fruska gora je prepuna manastira, i mislim da je sa pravom zovu "sveta Gora". Molio bih sve koji nisu krsteni da razmisle o mom predlogu za kolektivno krstenje, pa da se dogovorimo da i to ujedno organizujemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Februar 21, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je rano, ali koji je vas komentar za datum?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 22, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je rano, ali koji je vas komentar za datum?? U principu - meni odgovara, mada do tad ima vise od dva meseca. Konkretan dogovor mozda na dve nedelje pre tog datuma . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Februar 22, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Datum nnemoze da se kritikuje jer nema repera, sta hocu da kazem koji datum je pocetak sezone? E pa od tadd nedelja dana da se mmalo "uvozas" prekontroises u praksi motor opremu, na kracim relacijama pa onda polako "'udri" po turama! Eto to je moje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Februar 27, 2009 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan 20. IV 1 + iz Sombora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duleduka 35 Napisano Februar 27, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan +1 za obilazak manastira, jedino bi datum mogao biti sporan, Ovo su stvari koje su već rečene do većine manastira se stiže kroz šumu (predivno), na fruškoj gori je obično par stepeni hladnije nego u ravnici, Tamo je i leti prijatna temperatura, za svaki manastir bi trebalo minimalno sat vremena zadržavanja (veća grupa i više), ima dosta manastira koje bi bilo lepo obići Iz ovoga zaključujem da bi bilo poželjno krenuti što ranije izjutra, a povratak bi mogao da se protegne do kasnih sati. U aprilu noći znaju biti veoma hladne i vlažne, tako da bih ja predložio da se ovakav obilazak planira u junu ili julu. Za april bih eventualno planirao obilazak jednog ili dva manastira po danu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Februar 28, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kada imas opremu onda i nije toliko hladno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duleduka 35 Napisano Februar 28, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjam da svi imaju opremu protiv klizavih, neobeleženih i neravnoh puteva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...