Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 267 postova
  • Motocikl: 450MT

Za ovaj apdejt preko WiFia, meni je palo na pamet da je možda blokiran, ako je mapa čačkana preko OBDa.

Jel su svima kojima neć da odradi apdejt flešovali novu mapu u servisu, ili probali da ubace?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Pozdrav drustvo.

Novi sam u svijetu motora. Ne razumijem se bas nista. Procitao sam sve do 43 strane dok se @živkenije javio da je visok 193cm 😅.

Nikad u zivotu nisam vozio motor a nisam se ni vozio na njemu. Sad hocu da polazem i kupim sebi neki enduro. Prvo sam razmisljao za translap 700 pa sam cuo i za ovaj 450.

Sad mi treba savijet vas iskusnih visok sam 190cm i 100kg imam. Da li bi ovaj motor odgovarao za mene ili ne? Cenovno max mogu da dam za njegovu vrijednost. Ostatak para hocu u opremu da ulozim.

Ako ne odgovara moze li neka preporuka za drugi.

@živkeiskreno smorio sam se kad si napisao post da ti je mali motor. Sta uradi na kraju jesi ga kupio. Da ne citam sve redom stigao sam do 43 strane i stao.

• Haha 1

• Nemanja Stojanović, 1401 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

43. je najzanimljivija strana realno.

I Živke i Alexanto imaju 450MT i preko 190cm visine, ali najbolje je da odeš i sam sedneš i probaš :) 

100 ljudi 100 ćudi, 100 motora 200 guma.
Ako nemaš sa kim, zamoli prodavca da te fotografiše na motoru, mada je bitnije kako se osećaš na njemu.

Odličan je izbor da ostaviš pare i za opremu, to možeš da kupiš i pre motora.

Najgori osećaj imaš motor a ne možeš da ga voziš.

Što se tiče samog modela za početnike, dobar je izbor, nije prejak, lepo se vozi i novo je novo.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 12 postova

@Skittlesiskreno ja kad sjedem nzm sta da gledam. Vidjecu da odem do Sarajeva jer mi je to najblizi grad. Nekih 250km od mene. Ja sam iz Trebinja. 

Imas li neki savijet sta da gledam kad sjednem na taj motor? 

Iskreno tek sam poceo da idem na casove teorije. I polako sam poceo sve da istrazujem. 

Ne bi volio uzmem polovan i odmah skrivene mane. Nema kod mene nekih mehanicara za motore.

• Drug član, 1985 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
38 minutes ago, Mirko1996 said:

@živkeiskreno smorio sam se kad si napisao post da ti je mali motor. Sta uradi na kraju jesi ga kupio. Da ne citam sve redom stigao sam do 43 strane i stao.

Trebao si da nastaviš da čitaš :D
Vozim se, prezadovoljan sam, odličan je motor.
Motor jeste manji od mnogih iz te kategorije, manji je i od Tenere koju sam vozio pre ovoga, ne mnogo, ali jeste. Ali ono što je najbitnije nekako su pogodili ergonomiju, tako da meni savršeno odgovara. Vozio sam i preko 500km dnevno, bez nekih većih problema.
Mislio sam da ću odmah morati da spuštam pegove i stavim podizače kormana, ali ni to nisam uradio, vozim i dalje ovako.

Gledam sad ovaj svoj snimak, kad sam prvi put seo na emtejca. Tada sam mislio da još nisam odlučio, da ću još da razmislim, izvagam itd.

Ali sad kad pogledam malo bolje - jasno mi je da sam bio pečen čim sam ga provozao :D Osmeh sve govori. #zzz#

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 12 postova

Nastavljam da citam od 43 strane na dalje i sve zapisujem koja sete sranja imali. Pa kad procitam sve onda cu vas pitati detaljnije jer jbg ne razumijem bas strucnu terminologiju 😁

• BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Zovi ti dilera i rezerviši motor, posle čitaj ova pisanija :popovanje:

Sa' će proleće...

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: CF moto 450 MT

@Mirko1996 ako budeš dolazio do Mostara možeš kod mene pogledati kako ti izgleda i kako ti stoji.

A ako se odlučiš za kupnju u Mostaru je bio jedan na stanju plavi ali im nije u salonu a u Sarajevu koliko se sjećam je ostao još jedan plavi iza mene

• Hvala 1

• U prolazu, 12 postova

@immozar ima predstavnistvo u Mostaru. Iskreno da ti kazem tek polazem tako da ne bi odmah da ga kupim jer djavo mi nece dati mira da sjedim i da ga gledam. Ja planiram isto da kupim plavi. Nadam se da ce jos uvoziti. 

@immo@immo

Imaju li servis tu odmah? Ja bi odmah prilikom kupovine rekao da mi montiraju  crash bar (ako se tako zove) i jedan kofer pozadi. 

Izvinjavam se svima ne snalazim se na ovom forumu bas najbolje. 

@alexantonemam sad odmah te pare da iskesiram iskreno da ti kazem. 

I ovako cu da gledam svaki dinar da ustedim za motor i opremu. 

Promenio član alexanto
uzastopno postovanje

• U prolazu, 11 postova

Što se tiče dodatne opreme kažu da će doći do proljeća jer sada nemaju ništa. Za to plaćanje i rezervaciju probaj nazvati pa dogovori ima na netu broj i stranica CF Moto Hercegovina auto

• Hvala 1

• U prolazu, 11 postova

Glavni su za BiH iz Banja luke Guevara u principu za ovaj dio balkana koji nije u EU je glavno središte u Beogradu - Guevara. Ja sam komunicirao sa ovim u Sarajevu i meni su momci OK pogotovo Dejan jer se čovjek razumije u motore i vozi

• U prolazu, 12 postova

@immoostalo mi je jos 30 strana foruma da procitam. To cu sutra prekosutra da zavrsim. I onda kad postavim jedno 20 pitanja cekam odgovore 😅 do sada je samo najebo. @kaichi.xonisam naisao jos ni na jedan drugi problem sem njegovog

• Podržavam 1

• Drug član, 597 postova
  • Motocikl: -

Na netu može da se nađe 150 kg, ali nisam siguran da li je to sa fabrički navedenom mokrom težinom od 185 kg ili sa stvarnom težinom koja je veća od toga.

• BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
Pre 12 sati, Mirko1996 je napisao:

Zna li neko koja je maksimalna tezina (fabricki predvidjena) za dvoje na motoru? 

Žena i ja + 3 kofera + 2 torbe na koferima + crash barovi = 200 kila tereta. Išli na more, izmedju ostalog i kroz tvoj grad, u Banja Luku, u Osijek bez ikakvog mučenja za motorić. Prede kao mače, vozi se kao bicikla...

• Hvala 2

Svako ko je probao ovaj motor prijatno se iznenadio koliko je mekano kvačilo, i to je stvarno vrlo korisno pogotovo za ovaj tip motora. Pitali smo se kako su to postigli.#450mt#
Onda nam stiže i prvi video otvaranja agregata i primećujem da kvačilo tj. potisna ploča ima samo tri opruge u sebi. Obično sam do sada viđao 5 ili 6. Ok, logično je, manje opruga, manja sila je potrebna da se sabiju, ali kako sad to, da li to utiče na trajnost, da nije neka kineska podvala :D itd. ?
I danas sam konačno shvatio da ovo omogućava proklizavajuće kvačilo koje imamo na motoru. Slučajno naleteo na jedan video, pa onda i na tekst ovde na forumu gde je ovo lepo objašnjeno.

Ali ukratko: ranije su proklizavajuća kvačila bila rezervisana za sportske motore i stazu, a danas su mnogo više prisutna. Princip je u suštini vrlo prost - potisna ploča i korpa su drugačije konstruisani i imaju žlebove koji omogućavaju da rade, tj. da se "smani pritisak" na kvačilu pri naglom šaltanju naniže, što će dozvoliti da kvačilo prokliza i ne blokira zadnji točak. Kao da ne otpuštaš kvačilo skorz do kraja pri šaltanju naniže. Ali isto tako pri ubrzanju ista konstrukcija omogućava povećanje pritiska i smanjuje mogućnost proklizavanja.
Zbog svega ovoga moguće je koristiti manji broj mekših opruga što naravno rezultira mekšim kvačilom :)
Eto malo informacija koje niko nije tražio, ali ne mogu da škode. A pošto ne škode - znači da su korisne , ili tako nekako :D

BJBIKERS.COM

Jedan od takvih sistema je i proklizavajuće kvačilo, a o čemu se tačno radi, saznaćete u tekstu koji je pred vama. Razvoj motocikala i njihova snaga iz

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja