Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Ne silazi, 4786 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 19. 11. 2024. at 13:01, thewitchermr je napisao:

Imam problem već neko vreme na motoru, kad ga upalim posle nekoliko sekundi pali ventilator i vrti nonstop i za to vreme ne diže tj ne pokazuje temperaturu. Imao li je neko nešto slično da mu se dešavalo.

300NK ima senzor temperature rashladne tečnosti i ventilatora koji je izložen vremenskim nepogodama. Zadesilo mi se na testu 300NK da sam jako pokisao, temperatura na instrument tabli je počela da luduje i da pali i gasi ventilator. Taj džek ti se nalazi tik izand hladnjaka, videćeš ga. 99% sam ubeđen da je to problem. Kad se osušio motor, bilo je okej. Verovatno ti je ušlo vode ili nešto. KTM 390 prethodne generacije je znao da ima sličan problem. 

Skini džek, izduvaj, našpricaj sa sprej za konektore, vrati i vidi da li će se isto ponašati.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7317 postova
  • Motocikl: TDM 900

Slikaj konektor da vidim mogu li da napravim neku zaštitu za njega. Radio sam takve stvari na instalacijama za mašine koje čiste ski staze.

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 1 minut, Alekre je napisao:

Slikaj konektor da vidim mogu li da napravim neku zaštitu za njega. Radio sam takve stvari na instalacijama za mašine koje čiste ski staze.

Taj konektor ako me sećanje služi nema ni onu "kesicu" od tvrđe plastike preko. Kada se vozi po kiši ili pljusku, sa prednjeg točka zna da digne vodu tačno na hladnjak i taj konektor. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: 450MT

Svima se isto ponaša što se tiče temperature, bitno je da su ljudi merili temperaturu ulja i da je bila 90 stepeni kad je motor pokazivao 70 za rashladnu tečnost.

• Ne silazi, 7317 postova
  • Motocikl: TDM 900
56 minutes ago, Jovan Ristic said:

Taj konektor ako me sećanje služi nema ni onu "kesicu" od tvrđe plastike preko. Kada se vozi po kiši ili pljusku, sa prednjeg točka zna da digne vodu tačno na hladnjak i taj konektor. 

Baci neku sliku gde se vidi detaljno pa da vidim šta bi moglo da paše.

• Drug član, 1882 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
49 minutes ago, Boqy said:

Svima se isto ponaša što se tiče temperature, bitno je da su ljudi merili temperaturu ulja i da je bila 90 stepeni kad je motor pokazivao 70 za rashladnu tečnost.

Odakle ta informacija ? Neki link ?

pre 8 minuta, Alekre je napisao:

Baci neku sliku gde se vidi detaljno pa da vidim šta bi moglo da paše.

Ako iskopam na netu negde, nisam uspeo da fotkam lepo kad je bio test, jer je malo zavučeno za fotkanje :( 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

@živke i moj 800mt seta sa temperaturom od 70 do 100, pri vecoj brzini po hladnom padne na 70, u gradskoj guzvi po vrucini nabije 100, mozda i neki stepen vise.

Najveci problem ovih modernih motora i vozila uopste je sto imamo vise informacija pa se vise i tripujemo.

Vozio sam yamahu tricity300, nije imao ni brojkama da pokaze temperaturu ni crtice, samo crvena lampica ako se pregreje, nije me ni interesovala tad temperatura, sada gledam svaki stepen.

Sto se kola tice i tu nas lazu, kada se zagreje kazaljka se zakuca na 90 stepeni a ustvari je 100-105 stepeni radna temperatura, i ona varira ali da se mi ne bi tripovali napravili su da bude zakucana na 90 i pomeri se samo ako ima neki problem.

Ko ne veruje ovo za auto neka prikaci dijagnostiku ili onaj jeftini OBD i neka proveri temperaturu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Jeste ima i to smisla, i ja na sam na prethodnom motoru imao samo lampicu i nisam se tripovao, ali to je Yamaha :D

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: 450MT

Ne sećam se gde se vodila ista polemika, ali su uzeli i izmerili temperaturu ulja, bila je tačno 90 stepeni.

• moto merkat °°, 4886 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre sat vremena, Boqy je napisao:

Ne sećam se gde se vodila ista polemika, ali su uzeli i izmerili temperaturu ulja, bila je tačno 90 stepeni.

Ulje ima vecu radnu temperaturu od rashladne tecnosti, sporije se greje i sporije hladi, kada bi stavio temp. sondu u karter i pratio preko obd-a video bi razliku (obd meri temp. vode) 

Sto kaze @Sharky - Alex imas satova koji "samaraju" tj prate realnu temp. imas koji "zakucaju" na 90c a obd pokazuje 70 i na kraju samo lampicu. Licno volim one sto "samaraju" jer imas pravi uvid u stanje. 

• Sviđa mi se 2

Ulje ako nije bar na 85 - 90 stepeni, može doći do oštećenja letećih ležajeva. To je još jedan od razloga zašto ne bi trebalo da voziti pun gas motor koji nije dobro zagrejan. 

• Drug član, 1770 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Mali offtopic ali na temu: sto vise informacija imamo vise se tripujemo iko problema:

ugradjivao ja neku multimediju u auto pre 2 meseca.

Kobeljao sam se sa onim zicama 4-5 sati i na kraju sjebao akumulator koji je doduse vec bio pred kraj.

Zamenim akumulator, skontam da multimedia ima da pokazuje napon akumulatora/punjenja ali pokazuje 12,2V, stignem kuci i odmah unimer da izmerim direktno na akumulatoru sa upaljenim autom kad ono stvarno 12,2V

Prva ideja odmah da je crkao alternator i da mi je zato crkao prethodni aku.

Sutradan upalim auto kad ono pokazuje 13,8V, rekoh nesto se istripovao, ali posle nekih 10ak min pade napon opet na 12,2V

Vec mi svasta pade na pamet.

Odem do majstora i obijasnim mu, kaze on upali svetla, ja upalim ono skoci napon.

Kaze majstor imas ampermetar i voltmetar u autu, akumulator je nov pa ga ne forsira sa punjenjem, sve je to normalno, teraj kuci.

9 godina imam ovaj auto i nisam znao za to, niti mi padalo na pamet dok nisam dobio opciju da pratim napon.

• Sviđa mi se 1

• Enduraš, 6365 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne znam bas koliko je to dobro za akumulator, pun akumulator treba da ima 12,7 v, sa takvim punjenjem tvoj akumulator nikad nece da bude napunjen, a nece ni dugo da potraje. Proveri ti to sa jos nekim majstorom. Normalno punjenje na autu bi trebalo da bude oko 14v

Promenio član aca-pn
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Cfmoto 300nk

Poskidao sam a i pokidao neke plastike😭 dok sam pokušavao da dodjem do tih raznih dzekova, da ima iznad hladnjaka nekoliko ih ali meni bas nezgodno da ih cupam, da je lepše vreme oterao bih ga u BG da oni probaju da reše. To se prvi put pojavilo kad sam vozio po kiši a sutradan sam primetio da nema rashladne tečnosti, ona kad se dospe jel potrebno da se sistem ozraci ili sta vec da ne brljavi zbog toga što pali odma ventilator

Ne bi bilo loše da se ova diskusija o ventilatoru 300NK prebaci u odgovarajuću temu, da ne zbunjuje ljude ovde.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja