Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6032 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako sam dobro razumeo pitanje 120-121 kmh na satu je 117 po GPS-u... Tako je i oko stotke: 100 kmh po satu je 96-97 po GPS-u...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1087 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Kolege,

Da li ima neko iz NS i okoline da je voljan da pozajmi svoj 450 mt na probu, da odemo na neku zajedničku vožnju (nudim ktm 790 u zamenu :) ) , plaćam ručak i pivo.

Zainteresovan sa za ovaj motor, ali u Tago više nemaju testni primerak, a mrzi me da idem do BG, posebno što uvek postoji opcija da odem pa da me ispale, a nemam puno slobodnog vremena

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1087 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure
19 minutes ago, alexanto said:

@lemy

Nisam tu do ponedeljka. Javi se u pon pa se dogovaramo ako nije kasno.

Nije kasno naravno, najavili su lepo vreme, čućemo se ako se neko drugi ne javi

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Za ljude koji su vozili auto-put, kako se ponaša na istom?

Naime približava mi se prvi servis i trebam odvozati 100km do Niša iz Surdulice (gde mi je motor) i nisam do sada vozio auto-put uopšte (plus što ne bih trebao preko 5k obrtaja)

• Advanced Member, 1980 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Kod razrade je bitno izbegavati konstantne obrtaje u nekom dužem periodu, silovanje na hladno i neku stvarno agresivnu vožnju. 

Svakako imaš opciju da se provozaš nekim manjim i lepšim putem :)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2059 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Prvi ozbiljniji test za amortizaciju i to nepodešenu.

Na 6:00 zamalo da se dobro razbijem na oko 60kmh. Izbacio me kamen sa putanje pa sam naleteo na neko granje. Povadi me amortizer, a već sam video kako padam. Radi poso :)

• Sviđa mi se 13
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9654 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Mmmm hvala Zivke! Bas am uzivao.. Sve se cesce odvazim pa sa puta skrenem, privlaci me ta voznja samo tako ( i sve vise!). Niti imam opremu niti adekvatan motor, pomerio sam guvernal u napred prosle nedelje (da bude upotrebljiviji kada ustanem) i vozio se koritom reke koja ponire (Dulenka, Rekovac).

Tacno bih uzeo neki skuter za grad i lagani kross za teren! Koliko adrenalina i snage treba za brzinu do 30kmh, da ne poverujes 👌😍

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Lepo dižete prašinu. Svaka čast.

• Hvala 1

• U prolazu, 46 postova

@živke bravo bravo! Odličan snimak i svaka čast

Ja sam juče probao prvi 'offroad' (tj seoski put bez asfalta) do sela, nekih 10km - kada sam uleteo u 'sokak' zveknuo sam od isečenu granu samo tako
Malo sam očešao plastiku sa strane i zveknula me grana u kuk - još me boli. Jedva sam ostao na točkovima (srećom sam išao polako i zadržao sam se nogama jedva) - ipak mi 'fali tog iskustva kojeg nemam, nego idem kao neka mazga (a ovo nije baš tako lak motor, za početnike, da bih se zezao).

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 49 postova
Pre sat vremena, živke je napisao:

Prvi ozbiljniji test za amortizaciju i to nepodešenu.

Na 6:00 zamalo da se dobro razbijem na oko 60kmh. Izbacio me kamen sa putanje pa sam naleteo na neko granje. Povadi me amortizer, a već sam video kako padam. Radi poso :)

Gdje ljudi idu autima i biciklima 😮

Lijepa staza i priroda 👍

• Sviđa mi se 1

22 hours ago, N.F.S. said:

Mmmm hvala Zivke! Bas am uzivao.. Sve se cesce odvazim pa sa puta skrenem, privlaci me ta voznja samo tako ( i sve vise!). Niti imam opremu niti adekvatan motor, pomerio sam guvernal u napred prosle nedelje (da bude upotrebljiviji kada ustanem) i vozio se koritom reke koja ponire (Dulenka, Rekovac).

Tacno bih uzeo neki skuter za grad i lagani kross za teren! Koliko adrenalina i snage treba za brzinu do 30kmh, da ne poverujes 👌😍

Hvala tebi Nešo!
Podrška sa moje strane za ovaj plan, ali pazi se, ko se jednom navuče, više se ne skida :D A i baš bih voleo da vidim kako bi izgledala ta kros mašina, jer bio bi pravi izazov da je održiš u stanju kao ostale svoje motore :)

Kao i uvek, preporuka da se što pre nabavi odgovarajuća oprema, pogotovo čizme (kaciga se naravno podrazumeva). Neverovatno je koliko se lako povrede stopala i noge na ovakvim vožnjama. Za čas odleti kamen, ili grana, a bezazleno obaranje motora u mestu se pretvara u veliki problem ako se dočekamo na neki oštar kamen, ili motor pritisne nezaštićenu nogu. Nisu potrebne velike brzine da se tako nešto desi. A meni je trebalo da jednom povredim palac a jednom skočni zglob na takvim bezazlenim padovima, pa da tek onda steknem naviku da uvek nosim opremu na vožnjama van puta.
Svako dobro!

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 4159 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Na teren samo u pravim i ozbiljnim čizmama.
Držao sam u rukama Leatt 3.5 čizme, to samo izgleda kao zaštita.
Mekane ka Borovo gumene čizme.
Neusporedivo sa Gaerne SG10 ili Sidi CrossFire, AlpineStars Tech serije…

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 46 postova

@živke Kako si zadovoljan ovom ekstenzijom za vizir? 

Inace svaka ti cast na umecu i na snimcima, ai svaka ti je na mestu sto se tice opreme - evo drugi dan kako me boli kuk od kako sam se zveknuo od granu, a to je cak i veoma laksi offroad :)

Meni je ovo sada bio izlet, ali planiram da jos malo izvezbam voznju na asfaltu i od sledece godine da aktivno idem tim 'uredjenim' planinskim seoskim putevima da steknem malo iskustva po zemljanoj podlozi. 

• Sviđa mi se 1

Zadovoljan sam, koristio sam je i na prethodnom motoru, pa sam je skidao kad vozim više van puta, stavim je u ranac. Naručio sam skoro još jednu sa ali expresa, bila je povoljna :)
Ja sam oko 193cm i sa fabričkim sedištem i vizirom ovo mi završava posao. Ali naručio sam i veći vizir, pa ćemo videti, možda mi neće biti potrebna više. Najveći problem trenutno su mi fuzasteri, moram da uzmem veće. Jer kad stavim štitnike kolena oni kače u rezervoar i nekako mi krive noge dok stojim, pa brzo  počnu da me bole stopala.

A što se opreme tiče, gledam el klasikov post i mislim se - i ja nešto tu filozofiram, a moje čizme su sada kao gumene iz Pirota što se zaštite tiče, toliko su omekšale tokom godina, mada ni kao nove nisu bile nešto posebno jake :) Vreme je da se ponovim :)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja