Jump to content

Moto Zajednica

Zontes ADV 501-G

Recommended Posts

• Drug član, 3605 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Vrlo moguće. U najavama za 501 su govorili da su uspeli da dobiju tu kubikažu i performanse, a da ostane niska potrošnja i emisija gasova, naprednim materijalima, tehnologijama razbušivanja... A da to baš ne bude kako su zamislili u praksi i prilikom testiranja.

A sve više moto industrija liči na IT. Možda će i oni, kao ovi što prave procesore, one primerke agregata koji su dobri da turaju u 501, a one koji ne prođu kontrolu kvaliteta, da turaju u 368.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Iskreno kad sam saznao da primerak koji je bio na sajmu kod nas i na EICMA pre toga, nama agregat na sebi, to mi bilo malo sumLJivo...

Mislim da se tu malo previše otišlo u marketing tj da se poletelo prerano. Ne kažem da ga na kraju neće izbaciti ali najava slabijeg modela mi deluje kao dobar alibi: Biće vidno jeftiniji od ADV 350, sa boljim performansama ali već sa redukcijama. Prvo onim vidljivim: manji zadnji točak nego na 501G, jedan disk napred. Od nevidljivih, mogu da se kladim da na podesivo vešanje može da se zaboravi, slabiji/manji tft i još po nešto... I dalje mislim da će 368G biti dobar pazar ali ovde prestaje nada da će 501G, ako ikada ugleda svetlost dana, biti jeftin.

Ono što sam ja video je da je to jedan izuzetno dobro i pošteno uradjen ADV maxi i kao takav nema sile da bude ispod 8K evara pa i 500-tinak preko toga.

Opet velim: ovaj 368G sa ovim specifikacijama da bude oko 6,5K biće pun pogodak.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Samo da ne puštaju neispeglan proizvod u prodaju, to je postalo već redovno, opet kao u IT. Pa da ga pečuju, apdejtuju, opozivaju naknadno.

• Podržavam 1

• Drug član, 2972 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
4 hours ago, boza_kg said:

Samo da ne puštaju neispeglan proizvod u prodaju, to je postalo već redovno, opet kao u IT. Pa da ga pečuju, apdejtuju, opozivaju naknadno.

Svi to rade. 

Svi imaju tkz. PIP (product improvement protocol), puste proizvod, i nakon toga se nedostaci uoče, rešava se u letu, zatim isprave na sledećoj generaciji.. Zato, uvek druga generacija, nikad nov model, proces je od barem 4 godine.

Što bi rekao moj burazer "suzuki... Oni 25 godina rade na Vstrom agregatu..😂

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Slažem se sa logikom, ali i nju su shebali. Na primer, Euro4 norma je kratko trajala, i već je izašla Euro5. Ko je sačekao drugu generaciju Euro4, dobio je prvu Euro5 (kao ja na pr.), i opet si na početku.

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

5650 evra kosta u Kini Zontes 703F. Znaci kod nas ce biti oko 7300 evra

Promenio član sgolub

• U prolazu, 72 postova

Objavljena cena u Kini od 4500 evra za Zontes 368g, sto ce reci da ce kod nas verovatno biti okruglo 6000 odn. 5800 u Grckoj i Madjarskoj

• Sviđa mi se 1

Pisali malo i Grci o ZT368-G

SCOOTERNET-GR.TRANSLATE.GOOG

Επίθεση με κυβικά και με ίππους Μετά τα Ζontes D350 και E350, με τον κινητήρα των 349 κυβικών και τους 37 ίππους, έρχεται η ώρα ενός ακόμα μεγαλύτερου και πιο επιθετικού...

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 7 postova

Samo da se javim i prenesem informacije o 501G i 368g koje sam dobio u Autoprometu u Novom Sadu.Nijedan od ta 2 modela nece stici pre sledece godine i to prvo 368 g pa onda 501g.Svi modeli po recima prodavca ce kostati oko 500e vise nego u Kini tako da je to po njemu neki reper za cenu.Motore prodaju kako su poruceni a cekaju se jako dugo i oni prave ugovore na 6 meseci isporuke .Problem je sa transportom kao sto i vi znate. Inace sam uzeo ponudu za ADV 350 Hondin ali sam se zaustavio kada sam video ovaj 501G. Deluje mi neverovatno samo kada bi bila neka normalna boja a ne onaj tirkizno beli uzas.

Pozdrav

• Sviđa mi se 1

Zontes 368g je tek sad počeo sa prodajom u Kini, Maleziji i sličnim azijskim mnogoljudnim zemljama, koje su daleko veće tržište i interesantnije proizvođaču od Evrope, a 501G model nije ni na vidiku. Kad će to do nas, koje količine i po kojim cenama... od čekanja nema selameta.

• Podržavam 1

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Za mesec dana ce biti moguce poruciti 368G u Autoprometu...cena ce biti oko 6000e..bela siva i zelena boja. Isporuka najranije kraj Marta pocetak Aprila ako se bude islo kako treba...msm ako rata ne bude 🙂

Danas bio da se raspitam, razmisljam ovaj moj zeleni E da zamenim za zeleni GE 🙂 Doplatim i opet imam nov. Taman ce biti negde na satu 20-25k predjenih..kad je najsladje..tad menjaj 🙂

I evo prvog kvarica ...ovih dana ga vozio po kiši, i ne radi mi grejanje rucica..da li zbog vlage, mozda uslo nekako sa strane pa nakvasilo elektroniku dugmica..kad dam kontakt..svetle dve crvene crtice gornje ...od tri..i to je to, stalno svetle, nema grejanja ..dugme ne reaguje. Moram da ga ostavim jedan dan da pogledaju sta je..i da nadam se poprave u nekom kratkom roku.

• Sviđa mi se 2
  • Tužan 1

@nikmih Ako ti daju pristojnu ponudu, menjaj, što da ne. Mada, 20-25.000 na satu već nije atraktivno za kupce (skoro) novih skutera, pa je pitanje koliko će ti proceniti tvoj. A ostavi skuter na promaji negde jedan dan, možda se prosuši i bude sve ok. Meni su tako jednom prilikom poludeli migavci nakon pranja, prsnula puška gde ne treba, pa kad se osušio, sve OK, evo i dan danas.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Bela, siva i zelena?! Nisu mogli grdje boje uzeti. Crna, crvena nista. Testovi po netu su jako šturi i nepotpuni. Nigde se ne pominje potrosnja, ubrzanje 0-100kmh, barem ja nisam nasao. 

Ne moram, dodjem na sajam, znate ceo kontigent je rezervisan. Sledecu isporuku ocekujemo krajem avgusta, ali evo imamo jedan zeleni ostao 😂

• Podržavam 1

• U prolazu, 72 postova

Zontes 368G od januara 2025 dostupan u Spaniji po ceni od 5592 EUR za preorder

https://zontesmotos.es/modelo/368g-provisional/?fbclid=IwY2xjawFf6IRleHRuA2FlbQIxMQABHbiuPXBCW19t6N0YexNG2we6N9pTnqvR_mR20spyBf_PEXgJ5iQW9RrrSg_aem_iLFZQAehJefC_Oc0729cEw

Promenio član sgolub
  • Sviđa mi se 1

U Autoprometu su poceli da primaju rezervacije i kapare za 368g. 

Cena ce biti 5990 eur. Stize u februaru sa mogucnoscu malog kasnjenja. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja