Mimeola 104 Napisano Septembar 19, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: XV 1100SP Virago Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,Jutros krenem do motora kad ono vidim da mi je 1/3 ključa u ruci a 2/3 ostalo u bravi. Juče parkirao, ugasio i nisam primetio do jutros.Nisam uspeo da ubacim ostatak pa upalim opet. Urbane legende da se ovo može izvaditi sa nekim magnetom, žicom i slično postoje ali ja čuo ni video nisam. Da li je neko imao slično iskustvo? Rasturanje brave mi je zadnja opcija a ni to ne znam kako bih... Sent from my AC2003 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 19, 2023 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni covek u ZRu napravi kljuc po bravi, ali mora saobracajna i dokaz o vlasnistvu, da ne bude da je ukraden. Ali mora brava da se skine. Skoro sam radio na CBRF4. E sad, ako stavis taj deo sto ti je u ruci blizu brave, a bravu okrenes nekako, mozes da vozis do nekog kljucara. Vadjenje nekom ozbiljnom pincetom ili dvokomponentnim lepkom, pa da da se nosi da neko napravi novi mac. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8467 Napisano Septembar 19, 2023 Ne silazi, 2187 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi moglo jakim neodijumskim magnetom da se proba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimeola 104 Napisano Septembar 19, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: XV 1100SP Virago Prijavi odgovor kao problematičan Drugi ključ nije problem, imam još 2 kompleta u rezervi.A ta akcija sa super lepkom ne znam da li radiPlaši me da ga ne zalepio unutra još više.Sent from my AC2003 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Septembar 19, 2023 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Najuspesbije resenje koje sam video je da se na oarce metala (zaravnjen ekser npr) kane jak epoxu, priprema, i da se spusti na mac koji je unutra. Ali mora pazljivo, da se ne ulepi i sef i stanica i 100 metara pruge. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege,Jutros krenem do motora kad ono vidim da mi je 1/3 ključa u ruci a 2/3 ostalo u bravi. Juče parkirao, ugasio i nisam primetio do jutros.Nisam uspeo da ubacim ostatak pa upalim opet. Urbane legende da se ovo može izvaditi sa nekim magnetom, žicom i slično postoje ali ja čuo ni video nisam. Da li je neko imao slično iskustvo? Rasturanje brave mi je zadnja opcija a ni to ne znam kako bih... Sent from my AC2003 using Tapatalk Ako si iz Bgd-a odeš u Zemun u 22. Oktobra kod bravara Ristića i on ti to izvadi i reši problem.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimeola 104 Napisano Septembar 20, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: XV 1100SP Virago Prijavi odgovor kao problematičan Ako si iz Bgd-a odeš u Zemun u 22. Oktobra kod bravara Ristića i on ti to izvadi i reši problem.Sent from my SM-A705FN using TapatalkDa kod njega sam pravio rezerve.Samo da uspemo da upalim HvalaSent from my AC2003 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E pre nego što kreneš kod bravara, probaj sledeću stvar, ako se polomljeni deo ključa vidi od gore, uzmi jednu od onih plastičnih patrona za pištolj za plastiku (onu duguljastu providnu ili belu), zagreješ vrh patrone upaljačem i kada se malo rastopi gurni u bravu i sačekaj da se ohladi i da uhvati patrljak kluča, onda bi trebalo laganu sve izvući napolje.Evo pogledaj videohttps://youtu.be/uh1dJKf1QtI?si=fc8KSAM5JED-pO34Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan E da nemoj da zaboraviš da vratiš bravu u neutraini položaj ključa, recimo na položaj skroz zaključane brave da bi ključ mogao da izađe.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1643 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1025 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan To jeste dobra ideja ali ako mu je ključ duboko u bravi teško će dopreti do njega. Koliko vidim samo se vrh odlomio. Ja bih probao na originalni ključ da stavim malo lepka i stavio u bravu, uz nadu da neće previše ulepiti mehanizam brave pa da kasnije koči i zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1907 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Od Spajalice se napravi mala kukica i izvadi to bez muke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimeola 104 Napisano Septembar 20, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: XV 1100SP Virago Prijavi odgovor kao problematičan Brava jeste u neutralnom jednu garaži ga ne zakljucavamProbaću večeras sa spajalicom jer me lepak baš plaši da će da napravi cirkus sa HISS, kodirani ključ i tako to...Slikam i šaljem!Sent from my AC2003 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne uspeš sam plati šlep do majstora i rešenoSent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1907 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Povoljnije da majstor dođe u garažu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1805 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, možda i jeste, treba pitatiSent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimeola 104 Napisano Septembar 20, 2023 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: XV 1100SP Virago Prijavi odgovor kao problematičan Vadjenje polomljenog kljuca iz brave Aprilia sr - Motocikli - BJBikers Forum R.TAPATALK.COM e ovako :'( situcacija je delikatna. krenuo ja da se spustam nizbrdo i ugasim motor, kad posle par metara vidim nema kljuca ???. stanem, vratim se par metara i pronadjem gornji deo kljuca polomljen na putu ;D. pogledam u bravu u njoj donji deo kljuca . e sad ovako :-\ :'( ??? kako da izvadim drug... Evo vidim da je @Arakis rešio davno lepkom uz napomenu: ne pokušavati kod kuće! Evo brat i ja pokušali kukicama, spajalicama...ma nema šanse. Pukao ključ na najužem delu (logično) pa verovatno neki od zubaca blokira.S obzirom da ne mogu da okrenem kljuc i upalim mislim da šlep do Ristića ne gine.Sent from my AC2003 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...