Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 2455 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Upravo sada, Zarkela je napisao:

Ako nisu previše skuplje ja bih uzeo zičane, lepše su.

Aha...jesi li nekad čistio žičane felne od ulja i prljavštine, rukom??? :lol3: Ko to nije radio taj ne zna šta je poseban krug pakla za tu lepotu!!! :D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Aha...jesi li nekad čistio žičane felne od ulja i prljavštine, rukom??? 3: Ko to nije radio taj ne zna šta je poseban krug pakla za tu lepotu!!!  
A joj, verujem, očekujem, plašim se ali opet, mnooogo mi se sviđaju. Nisu ni aluminijumske ružne da se razumemo.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Haha 1

• Drug član, 990 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Nisu ni alu nisu ruzne sem ako su crne, ali su zicane lepse. 

Merak je kad ih uglacnas.

20241029_134636.thumb.jpg.897a2388672b23478ece8673e4feb37c.jpg

20241014_141203.thumb.jpg.a1aae2dd2f66e6c0192eaede6cbe473f.jpg20241029_113731.thumb.jpg.5e3aea959e1aed454e1439f88174bd0a.jpg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 990 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@mickStromić

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 194 postova
2 hours ago, Gordak985 said:

@estel ima li novosti?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Idem u ponedeljak da se provozam do Beograda da vratim zamenski i preuzmem svoj pa se javljam. Necete biti zapostavljeni detalja 😂

• Sviđa mi se 3

Zanimljivo ali za mene lično nepraktično jer bih gotovo sigurno zaboravio za to i krenuo bih zaključan :) 

Što se mene tiče zaštita koja podrazumeva fizičko vezivanje za drugi objekat...tj. katanac i lanac je svrsishodno. Dok god motor može da se ''ponese''  nema svrhe ugrađivati te stvari. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Ma ja znam sebe...na keca bi razvalio i disk i kočnicu i viljušku! To nije zamene...na sreću lopova :D 

• Ne silazi, 7590 postova
  • Motocikl: TDM 900
2 hours ago, mick said:

Zanimljivo ali za mene lično nepraktično jer bih gotovo sigurno zaboravio za to i krenuo bih zaključan :) 

Što se mene tiče zaštita koja podrazumeva fizičko vezivanje za drugi objekat...tj. katanac i lanac je svrsishodno. Dok god motor može da se ''ponese''  nema svrhe ugrađivati te stvari. 

To je to. Ima dosta snimaka, stane kombi, izađu dva krupna, oruk u kombi, klac klac vrata i ode za 60 sekundi.

pre 9 minuta, Alekre je napisao:

To je to. Ima dosta snimaka, stane kombi, izađu dva krupna, oruk u kombi, klac klac vrata i ode za 60 sekundi.

Zato treba posedovati što starijeg japanca ili novog kineza cirka 250kg pa neka se češu!!!! :lol3:

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

Da li ima smisla da umesto gumenih čaura vizira (deo 18), stavim neku čvršću vezu (tipa šraf sa osiguravajućom maticom)?

Desilo mi se na auto putu, da mi je vetar gotovo izvalio vizir, gumene čaure na donja dva šrafa su se izvukle iz nosača.

Vizir je pravljen kod Ivana i veći je od fabričkog, pa zato i ima veći otpor.

Snimak ekrana 2025-03-02 225653.png

Snimak ekrana 2025-03-02 225413.png

Promenio član lukaimasa

@lukaimasa pa koliko ti to voziš kad izvaljuješ donje držače :D 

Ja sam kod Ivana radio vizir takođe, za sad nemam problema. Ne znam kako bi mogao dole da zavučeš maticu pošto je taj držač vizira praktično zatvoren, baš malo prostora ima dole. Jedino da bušiš i dodaješ duži šraf koji ide kroz ceo stub a stub u donjem delu da probušiš.

• Podržavam 1

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X

@mickImam neku ideju u vezi kačenja, probao bih, a da je tesno, tesno je.

Zašto je fabrički tu gumena čaura, to me interesuje. Da li bi vibracije, preko krute veze, polomile vizir?

Promenio član lukaimasa
  • Podržavam 1

Ne verujem da bi bilo lomljenja...pleksi je prilično savitljiv. Mislim da je to više zbog samog šrafa koji može pri stezanju da cikne plastiku. Ja isto gledam oko te modifikacije pošto hoću da napravim nosač za navigaciju/telefon ima tu par opcija...bušenje ili pravljenje preko 3d štampača slajdera koji bi učvrstio sve 4 pozicije za šrafove.

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty

Cao drustvo,

ide mi druga registracija, jel potrebo da se nosi ona potvrda o tehnickoj ispravnosti (umesto tehnickog)? Drugar mi rece da imaju sve u sistemu al ipak da proverim.

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Idem u ponedeljak da se provozam do Beograda da vratim zamenski i preuzmem svoj pa se javljam. Necete biti zapostavljeni detalja
Zapostavljeno se osećamo :-)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Svrati ponekad, 194 postova

Najiskrenije se izvinjavam :D

Pratim situaciju, sta se i kako odvija.

Motor radi bez problema, sto je doduse radio i pre. Da prenesem ono sto mi je receno. Cekali su delove koje nisu imali na stanju da stignu iz Kine pa je "popravka" potrajala duze. Bio je motor kod njih dva meseca. Za to vreme sam dobio na koriscenje zamenski SRT 700 SX koji sam iskreno zavoleo jer smo presli ~3500km za dva meseca.

Antifriz u motoru je bio netaknut/nepotrosen. Obzirom da nisu mogli da ustanove gde se desava mesanje ulja i vode, promenili su i preventivno zaptivku ventil dekle na cilindru gde su izvrsili nekakvo merenje (da l' kompresiju ili sta su mi rekli neku hidro kompresiju jebem li ga, zaboravio) i pokazalo se ispod optimalnog.

Rekli su da nije prvi SVT na kojem se to desilo i da se na jednom desilo nesto vrlo slicno.

Motor i dalje svakog dana kada dodjem na posao ima na staklu kao neku belu kondenz mrlju koja nestane u toku dana.

Malo mi je glupo sto moram da pratim novi motor, ali sta je tu je. Takodje, neki kao razlog zasto se desilo sto se desilo su naveli da sam ja jedan od retkih koji vozi po takvim uslovima (365/24/7) pa je moguce da se desi to sto se desilo zbog toplog motora/hladnog vremena sto je po meni bez veze odgovor/razlog.

Moj kolega koji vozi SRT-a vozi isto motor kao i ja pa nije imao problema. Inace me zeza da vozim osetljiv motor.

ZZR1100 star 34 godine nije imao ni pomisao na tako neki slican problem tako da to objasnjenje odmah stavljam po strani.

I da, ako neko zeli da kupi SVT-a, moj je na prodaji, 5500 evra sa mogucnoscu korekcije.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 990 postova

Posle voznje od satak vremena to nestane.

• Sviđa mi se 1

Pre 5 sati, Shke je napisao:

Cao drustvo,

ide mi druga registracija, jel potrebo da se nosi ona potvrda o tehnickoj ispravnosti (umesto tehnickog)? Drugar mi rece da imaju sve u sistemu al ipak da proverim.

Dve prve registracije radiš samo papirologiju bez tehničkog pregleda.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja