Direktor 191 Napisano Avgust 28, 2023 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Ćao društvo, Trenutno se nalazim sa sinom u selu Jance na pola puta od Skopja do Ohrida. Plan nam je da se spustimo do Ohrida. Video sam na Google maps deonicu koja fantasticno izgleda od Ohrida tj. Trpejce do Prespanskog jezera pa me interesuje kakva je stvarno za motor. Takodje mi treba pomoć za povratak do Skopja. Da li da pravim krug, da idem na Bitolu-Vele-Skopje ili da idem Kicevo-Gostivar-Skopje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8456 Napisano Avgust 28, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1882 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prošao tim putem Ohridsko - Prespansko pre 10-tak god, i bio je prelep put. S obzirom da voziš GS, čak i da ga ne održavaju, ne bi trebalo da ti bude problematičan, a prelepo je. Takođe, ne znam u kakvom je stanju, ni tad nije bio baš nešto, ima pri vrhu makadamski put - levo sa glavnog puta - njime se penje na vrh odakle se vide oba jezera. Ali, ovo svakako ne preporučujem ako je put u istom ili lošijem stanju kao pre 10 god, a ti ne voziš/ne voliš off road. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2608 Napisano Avgust 28, 2023 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu da ti preporučim deonicu kroz NP mavrovo, ka Gostivaru. Juče smo vozili tu deonicu, a vidim da ti deo rute prolazi kroz NPEDIT : ispravka, sad gledam na mapi, tvoja ruta ne ide kuda sam mislio. Izvinjavam sePoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 28, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Direktor je napisao: Video sam na Google maps deonicu koja fantasticno izgleda od Ohrida tj. Trpejce do Prespanskog jezera pa me interesuje kakva je stvarno Nista posebno zahtevno ali lepo za videti i odvozati. Nije nesto posebno ni dugacka, aj da kazemo par krivina i serpentina a onda parking na proplanku. Na spustu ka jezeru asfalt pre 2 god bio dosta losiji u odnosu na onaj kada se penjes. Asfalt na usponu za nijansu losiji od onog kojim dolazis iz ohrida. Sve u svemu nema jurcanja. Ako iz bitola kreces ka skopju onda su za mene ta 2 pravca ista. Ja bih se radije iz bitola vratio istim putem do ohrida a onda odvozao ovo sto ti kolega iznad predlozio. NP mavrovo .... Ne verujem da je km nesto puno veca a mnogo je zanimljivije za voznju. I lepse. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Avgust 28, 2023 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo dosli dosli iz Skopja preko Tetova i Gostivara u Jance tako da smo prosli i deo kod Mavrova samo nismo isli levo preko brane do sanog Mavrova vec smo nastavili pravo prema Ohridu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8010 Napisano Avgust 28, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine sam vozio tuda i moj utisak je da je penjanje na Galičicu (P504) uzak i loš put gde mi se od treskanja otvorio nosač telefona, isti ispao ali ostao da visi na kablu za napajanje. To sam primetio tek kada smo stali na jednom vidikovcu, još sa ohridske strane. Dalje, na vrhu, put je korektan, a pri silasku ka Bitoli na nekim delovima i predobar za vožnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
There is no spoon 97 Napisano Avgust 28, 2023 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJ SRT550X, Suzuki Burgman 125, Tomos A3 '82 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje prosle godine, negde krajem aprila odvozao Galicicu. Koliko se secam, put do vidikovca korektan, ali dobro obratiti paznju na odrone. Od vidikovca do samog prevoja i manji deo puta prema Prespanskom jezeru bio dosta los, ali je u jednom momentu krenuo potpuno nov asfalt i kao sto kaze kolega @DraganNS, predobar za voznju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 28, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Prevoj ... ... Spust ka prespanskom jezeru. ... Put solidna 3 .... Rupa tamo rupa vamo, nema neke nauke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8010 Napisano Avgust 28, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Traveliću, ja na spustu pamtim neko zelenilo okolo, šumu, lepe krivine, ovo nešto uzano... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 28, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Zelenilo i suma je dole pri kraju i na izlasku na magistralu a ovo je slikano na prevoju gde je cistina. April '22 ... A ovo je neki 30.decembar '21 i mecava na putu do albanije Tokom zime je put preko prevoja zatvoren. ... Mislim da sam u tom putopisu sve lepo objasnio i dokumentovao slikama, sad se nesto i ne secam detalja. Promenio Avgust 28, 2023 član travelman 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Direktor 191 Napisano Septembar 1, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha Neos Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se zahvalim svima na savetima. Napravili smo lepu turu po Makedoniji. Obišli smo Skoplje, Mavrovo, Galičnik, selo Janče i Ohrid. U Janče smo proveli 2 dana. Bili smo na slavi sela jer je ženina familija poreklom odatle. Sinu je ovo druga vožnja u životu. U junu smo bili u Cavtatu. Na kraju nismo otišli na taj prevoj do Prespanskog jezera jer je padala kiša, već samo se iz Ohrida vratili direktno za Skopje ali nam je svejedno vožnja bila dobra i sin je uzivao. Hvla još jednom i pozdrav svima. Skoplje - City Park Galičnik Skoplje Ćevapi u Turistu na čaršiji Crkva u selu Janče i čuvar crkve (ovaj desno :-) ) Reka Radika Galičnik Vodopad Duf Ohrid Promenio Septembar 1, 2023 član Direktor 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...