Jump to content

Moto Zajednica

Kako ochistiti felne ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

e ovako , posto mi je pre curela viljuska pa je tako i ulje po felni i viljusci , ostao je sloj valjda od ulja na felnama .. probao sam sa eko klinom ali nema pojma .. cime da probam jos ?

P1201475_Large.jpg

P1201478_Large.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Bio je ovde neki video klip o cishcenju motora.

Te masne fleke probaj na sledeci nacin : 

Nashpricaj fleke sa WD-40 i ostavi 15-tak minuta (izbegavaj kochioni disk!!!!!).

Nakon toga starom cetkicom za zube sastruzi fleke.

Na kraju sve to ponovo isprskaj odmascivacem , ostavi par minuta pa isperi vodom.

Ako si nestho propustio.......sacekati da se sve lepo osusi i ponoviti gore navedeni postupak

• Drug član, 2318 postova

Slobodno natopi krpicu benzinom, naravno ne da curi nego da bude vlazna, Trljaj i skinuce se sigurno. Farba nemoze da se skinee 100%.Ja zadnju felnu cistim 10god tako od masnoce od lanca.......

Sto se tice diska naravno sprej za odmascivanje kocnica....Ali uzmi neki firmiran motul ili ipon.,... jer ovi po prodavnicama za kola nevaljaju nista.

za disk nije problem , koristim Wurth sprej za odmascivanje diskova .. nego probao sam danas i sa purol pastom i nema pojma .. probacu sa benzinom

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Purol pasta nije za to, nego ko što panthocrator kaže kupi Axel sagraso (oko 200 din u svim prodavnicama) i ima da sijaju ko nove

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

za disk nije problem , koristim Wurth sprej za odmascivanje diskova .. nego probao sam danas i sa purol pastom i nema pojma .. probacu sa benzinom

Mali Off (a mozda i nije): gde kupovati Wurth proizvode??

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Wurth ima na benziskim pumpama ili kod  njihovih trgovackih putnikakoji krstare celom srbijom svakodnevno.

Za odmascivanje uzmes lepo FAMIN, ima na pumpama, cetkicu ili krpicu i trljas. Isperes toplom vodom i ima Bog da te vidi. Jedno od najboljih sredstava za masnocu. Ima mozda boljih ali ovo je svima dostupno, ima da se kupi u svakom gradu i ne kosta vise od 400 din litar

wurth sprej za odmascivanje kocnica sam kupio u prodavnici auto delova , oko 400din - 0.5L, odlicno cisti i diskove i plocice... sad sam probao sa benzinom i eko klinom opet i ne jebe .. onda sam uzeo malo tecnog elektrona i skida ali mora da se trlja dok ti ruke ne otpadnu .. moram da potrazim nesto efikasnije .. pogledacu posle na pumpama sta ima sve od onih sredstava za ciscenje felni ..

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Mali Off (a mozda i nije): gde kupovati Wurth proizvode??

imas maloprodaju u njihovom centru na Pancevackom putu (ustvari kao salon je, al mos se pazari)... sidjes sa Pancevackog i jedno 800 metara posle pumpe sa leve strane (ides od Bg ka Pancevu) nemos da omasis imaju zastave i sl...

sorry na offu

pored svih predloga moj ce da zvuci glupo al nek je krcma na mene - topla voda i Feri (ako je valjalo ovima iz ViljaBaho valjace i tebi)  8) 8) 8)

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

moram da potrazim nesto efikasnije .. pogledacu posle na pumpama sta ima sve od onih sredstava za ciscenje felni ..

jel imas ti neki problem sa citanjem. napisao sam ti gore sa cim ces najboljei njlakse da ocistis. Juce smo na nekom pegasu ocistili sve zice i tocak, bilo zapeklo od spreja za lanac. Zao mi sto nisam slikao ili snimao posto drugacije niko nista ne veruje

• Svrati ponekad, 423 postova

kupio sam letos tecnost za skidanje tih fleka.Radi i skida dosta brzo naprskas i obrise....Bocica je kao od mera za staklo.Pogledacu sutra naziv pa cu vam javiti

• Drug član, 1359 postova

za felne aluminijumske morate izbegavati srestva koja ciste na osnovu peska (vim i drugo ) jer mozete skinuti eloksiranu navlaku preko njega koja ga stiti od korozije . po meni srestva za ciscenje motora (koja se dodaju u ulje prilikom promene) moraju da skinu to . a kolege su ti vec rekle sta oni koriste .

• Drug član, 1359 postova

a jesi li ti retardiran ?

Jesam, blago. Aj doteraj motor kod mene da ti ocistim to, ne kosta te nista

kad radis sa tim eko i kako se zove mora da se nanese na suvo i u tvom slucaju dobro da se trlja je mislim da je to malo zalepilo od stajanja i toplote . kod mene je skidao sve , zato sam ti i napisao tecnost za ispiranje motora ona skida sigurno .

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Axel sagraso kida masnocu i mozes i disk sa njim

moja omiljena hemija. samo cuvaj zanoktice. prskaj na suvo i trljaj. skida i kurje oci i pazi na delove koji ne bi smeli da se totalno odmaste jer oce i da skine farbu.

• Drug član, 1854 postova

što se tiče kočnica moj savet ti je da skineš pločice i dobro ih očistiš, jer čišćenje diska neće završiti posao do kraja.

postoje sprejevi za čišćenje karburatora, u prodavnicama auto delova i sl. cena je oko 280 dinara. skidaju sve živo ali su dosta agresivni pa ne znam kako bi uticali na farbu.

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Wurth ima na benziskim pumpama ili kod  njihovih trgovackih putnikakoji krstare celom srbijom svakodnevno.

Za odmascivanje uzmes lepo FAMIN, ima na pumpama, cetkicu ili krpicu i trljas. Isperes toplom vodom i ima Bog da te vidi. Jedno od najboljih sredstava za masnocu. Ima mozda boljih ali ovo je svima dostupno, ima da se kupi u svakom gradu i ne kosta vise od 400 din litar

Famin dobro skida masnoce, ali ume da napravi fleke na farbi usled stajanja10/15 min. Po meni je odlican za lanac ali za farbane felge i dr.povrsine ofarbane izbegavajte!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja