Jump to content

Moto Zajednica

Povrat poreza za robu kupljenu u Madjarsku

Recommended Posts

• -, 1754 postova
  • Motocikl: /

Pa ne mora ako je dobro sakrijes :D

Evo info od drugara, nesto malo pre korone. Kupio tv u Segedinu, na izlazu mu popunili papire koje je uzeo u radnji. U onoj medju zoni izmedju dve granice izvadio tv iz kutije koju je bacio.

Tv u gepek, preko njega razne stvarcice i jos par stvari koje je kupio (salame i kobasice). Nasi ga nisu ni gledali na granici.

Povrat afe (njihov pdv) je preuzeo u radnji gde je kupio tv sledeci put kad je isao tamo (sa onim overenim papirima)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1004 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Ako ideš na horgoš ideš skroz desno, na rampu, i propuštaju samo po 5 ili 6 auta, ako ideš na kelebiju onda obično ide na istu rampu, samo odmah kreneš desno u boksove, gde obično vadiš sve na neke klupe koje su tu.

Obavezno kopiraj račun, mislim da kopija ostaje njima. U protivnom (na kelebiju) ideš do špeditera i plaćaš kopiju 1e.

U mađarskoj min za AFA je 200e.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 18 sati, ser je napisao:

Pa ne mora ako je dobro sakrijes :D

Evo info od drugara, nesto malo pre korone. Kupio tv u Segedinu, na izlazu mu popunili papire koje je uzeo u radnji. U onoj medju zoni izmedju dve granice izvadio tv iz kutije koju je bacio.

Tv u gepek, preko njega razne stvarcice i jos par stvari koje je kupio (salame i kobasice). Nasi ga nisu ni gledali na granici.

Povrat afe (njihov pdv) je preuzeo u radnji gde je kupio tv sledeci put kad je isao tamo (sa onim overenim papirima)

to da ne gledaju u auto šta ima je skoro neverovatno.Meni se to desilo jednom u 10 godina.Bar na kelebija,horgoš i tu gde ima mnogo šverca hrane i svega ostalog

• Drug član, 1379 postova
  • Motocikl: SMC 300

Drustvo pomoc. Koliko je dozvoljene unetii robe po pasosu mislim na iznos. Ranije je bilo 100e po osobi. 

I najvaznije me interesuje da li moze da se umnozi taj iznos za broj osoba u autu.

• 4_tocka_i_karoserija, 1903 postova
  • Motocikl: -

@slave74 ako pričamo o drumskom saobraćaju, da, i dalje je 100e.

Naravno, limit se odnosi na unos bez carine - može se uneti i više, ali se plaća carina.

Ovaj  drugi deo - 100e je po osobi, i u kolima može da bude roba te vrednosti, ali pojedinačni računi moraju biti max 100e.

TV od 200e ne mogu dvoje da unesu, ali mogu svako po recimo 100e vrednosti kućne hemije, ako je na dva računa do 100e.

To je teorija, praksa...preko Pavlovića mosta svakodnevno ljudi voze sa po 100l goriva u kanisterima i sl, a to po zakonu ni ne može da se unosi.

A meni trkeljisali prazan auto na izlazu iz BiH u Hrvatsku :D 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1713 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Juce mi kaze drugar bas za Madjarsku, drugar mu uzeo gume u Madjarskoj ( isekao pa uzeo nove) uzeo gore papire sta treba da bi vratio pdv, dosao na nasu granicu i pita ga carinik sta imas da prijavis i on da li je mislio da kao treba da se i tu nesto kaze zbog povrata, kaze imam nove gume na autu, kaze carinik tebe cekam ceo dan, ocarine mu gume i ako su bile na autu, 100 eura mu naplate.

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Prvo, namontirane gume -> ne može da traži povrat PDV jer je preduslov da je roba fabrički spakovana/neupotrebljivana.
Drugo, kakva carina sa naše strane na namontirane gume (slično ovome gore). Ako ih nosim u gepeku, da. Ali ovako, ako odem u inostranstvo, iscepam jednu gumu, stavim, a guma 300e, ja sam u carinskom prekršaju kad se vratim u zemlju?

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Čudo da niko nije zapazio ovaj teksta a provlačio se danima po tv i novinama.

Niko nikoga nije uradio ....

copy/paste

Kazna sa troškovima postupka iznosi 482 evra!

Iako se ovde radi o zakonima Republike Hrvatske, u datom slučaju slično važi i kod nas.

Detaljnije u tekstu ispod.

VRELEGUME.RS

Popravka automobila u inostranstvu, carinski prekršaj!?   Na ulazu u hrvatsku kažnjen sa skoro 500 eura, jer je popravio automobil u inostranstvu.   Naime, muškarac koji je inače...

• Drug član, 1379 postova
  • Motocikl: SMC 300

Upravo sam se vratio iz Madjarske.  Uspeo sam da prenesem to sto sam trebao iako je carinik pogledao robu. Bio je racun na 130e uforintama,a  ja sam rekao da je to 120e. U forintama je iznos pisao. Hteo je da carini, ali posto je video da nemam druge sverc robe i sa porodicom sam bio, progledao mi kroz prste. Hvala mu.

Gorivo na autoputu je 701hfu to je 1,85 i ne isplati se na autoputu sipati. U naseljima van autoputa ide oko 650hfu a to je mislim oko 1,65e.

U Slovackoj je 1.66e litar. Dizel.

Racun za robu ne moze da se deli iako je to nepravedno kada su porodicne stvari u pitanju,a vecina je takva.

• Sviđa mi se 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja