Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 350E

Recommended Posts

• Drug član, 3610 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

I BMW 650GT i Suzuki Burgman 650 recimo, oba dvocilindraši, su prestali sa proizvodnjom zbog Euro normi. Ne mogu da postignu te standarde za higijenom. A neki razlog postoji zašto takvih skutera nema više. Pretpostavljam da je skup razvoj i proizvodnja, šta ti ja znam... Čim je taj koncept Honda još davno batalila, koja može da proda šta oćeš, mora da postoje neki opravdani motivi.

Ne verujem da smo se ti i ja jedini setili šta na tržištu fali :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7306 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kao neko ko radi u autoindustriji, znam koliko sitnica može da utiče na krajnju cenu. Kad kažem sitnica mislim na izolir traku, vezicu i tako te "gluposti". Zamisli na 500.000 vozila jedan klip manje, jedna dizna manje, 4 ventila manje, itd. Sve, ali apsolutno sve u autoindustriji je vezano za maksimalni profit. Tako su nam četiri cilindra srezali na dva, nemaš ni V2, itd.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3610 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Verujem da je tako. Proizvođačima se sigurno više isplati da naprave nešto za recimo 3.000, a prodaju za 6.000, nego da ih košta 8.000, a da ima cenu 10.000.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Sym cruisym 300

Cena "gradnje" nije toliko velika kolika je cena "ugradnje".

Primera radi, maloprodajna cena Zontesa 368e u Kini je 3990 evra. To znaci da eksportna cena ne moze biti veca od 3600 evra, ako najprostije samo odbijemo pdv od mp cene, ne uzimajuci u obzir marzu kupca.

Dakle, od maksimalnih 3600 evra tamo, kad 368e dodje do naseg krajnjeg kupca bude 50% skuplji, iliti 5400 evra. Da postoji dobra volja da se automobili i motocikli oslobode placanja carine u okviru sporazuma sa Kinom, znacajno bi pojeftinili njihovi proizvodi i mi bi (Srbija) mogli da budemo regionalni distributivni centar, da ne pricamo o podmladjivanju naseg voznog parka. Samo kad bi neko imao sluha...

Promenio član sgolub
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Kad sam kupovao novi CB500X, na fakturi je bila cifra negde oko 4500-4700eur. Cena u salonu 7500eur.

Znaci transport+carina, ostatak je vrv dilerov profit.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2975 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, sgolub said:

Cena "gradnje" nije toliko velika kolika je cena "ugradnje".

Primera radi, maloprodajna cena Zontesa 368e u Kini je 3990 evra. To znaci da eksportna cena ne moze biti veca od 3600 evra, ako najprostije samo odbijemo pdv od mp cene, ne uzimajuci u obzir marzu kupca.

Dakle, od maksimalnih 3600 evra tamo, kad 368e dodje do naseg krajnjeg kupca bude 50% skuplji, iliti 5400 evra. Da postoji dobra volja da se automobili i motocikli oslobode placanja carine u okviru sporazuma sa Kinom, znacajno bi pojeftinili njihovi proizvodi i mi bi (Srbija) mogli da budemo regionalni distributivni centar, da ne pricamo o podmladjivanju naseg voznog parka. Samo kad bi neko imao sluha...

Ne sine, cene bi i dalje bile kao u EU, samo bi dileri imali veći ćar. Zašto ne bi uzeli kad mogu. 

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

I na Zontes E350 fakturi tj. onim papirima za registraciju.. papir sa carine ili luke je bio 2600$ ... nego zasvetlio mi kljuc par puta u onoj ladicu .. zelena tackica.. dva tri puta. Nisam to pre video pa me zanima da li neko zna sto svetli. Kontam da je crveno pa da signalizira mozda slabu bateriju 🤷‍♂️

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: E350

Primetio sam da mi se ponekad cuje prednji disk kako struze,a kada podjem malo napred-nazad i stisnem prednju kocnicu cuje se neki tup zvuk...inace sutra idem na prvi servis pa cu to da im kazem (videcemo sta ce da kazu) 

Isto sam primetio da nesto tandrce kod volana (kao da nesto ima u kaseticama ispod-a nema nista) to je to posle predjenih 1000 km

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 101 postova
4 hours ago, nikmih said:

I na Zontes E350 fakturi tj. onim papirima za registraciju.. papir sa carine ili luke je bio 2600$ ... nego zasvetlio mi kljuc par puta u onoj ladicu .. zelena tackica.. dva tri puta. Nisam to pre video pa me zanima da li neko zna sto svetli. Kontam da je crveno pa da signalizira mozda slabu bateriju 🤷‍♂️

ja koliko sam primetio, zelena lampica znaci da je "na vezi" sa skuterom ili kada ga palis ona zasvetli par puta...ili jednotavno treperi sa vremena vreme ako je kljuc blizu...sve je to normalno :D dinamika

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Da li je neko primetio na 350E da mu se vizir u donjem polozaju vise drmusa nego u gornjem? Takodje, u donjem polozaju, a gledano sa sedista, donja leva i desna ivica vizira nisu jednako udaljene od maske motora, ispada da vizir stoji malo ukoso. Vrlo malo i skoro neprimetno ali ipak ukoso. Jel to samo kod mene?

• Sviđa mi se 1

On 6/24/2024 at 9:30 PM, Zigi011 said:

Da li je neko primetio na 350E da mu se vizir u donjem polozaju vise drmusa nego u gornjem? Takodje, u donjem polozaju, a gledano sa sedista, donja leva i desna ivica vizira nisu jednako udaljene od maske motora, ispada da vizir stoji malo ukoso. Vrlo malo i skoro neprimetno ali ipak ukoso. Jel to samo kod mene?

Da, i kod mene je isti slucaj sto se tice drmusanja vizira, jako mala razlika ali primetna... a razmera kod maske nisam primetio. 

On 7/20/2024 at 6:43 AM, kabac said:
WWW.FACEBOOK.COM

Another racun for Zontes 368G 🤪

Ovako se pravi reklama za ADV, tera ga svuda :) Ima dosta opreme koliko vidim...gasni/uljani zadnji amortizeri? sta mislite, kada ce serija 368 kod nas?

• Svrati ponekad, 339 postova
  • Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7

Ima li neko da je ima/imao X Max 400 2013...2016... i da je dovoljno dugo vozio 350E da moze da ih direktno uporedi? Citao sam tekstove i slicno ali me zanima da li neko ovde ima direktno iskustvo? Pogotovo me zanimaju agregati. 

Promenio član Zigi011

• Drug član, 2975 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 7/23/2024 at 10:40 PM, CuleBG said:

Ovako se pravi reklama za ADV, tera ga svuda :) Ima dosta opreme koliko vidim...gasni/uljani zadnji amortizeri? sta mislite, kada ce serija 368 kod nas?

I ti gledaš? 😉

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 96 postova

Zontaši.. koje gume preporucujete za E350 i da li ima neka radnja da sve skinu sami, namontiraju i vrate 😂

Otisle ove kineske.. 13000 presao.. drze samo na najnovijem hrapavom asfaltu. E da.. obisao sam krug do Transfagarašana.. treba otici ... prelepo... krivinama nikad kraja. 

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 21 postova
Pre 2 sati, nikmih je napisao:

Zontaši.. koje gume preporucujete za E350 i da li ima neka radnja da sve skinu sami, namontiraju i vrate 😂

Otisle ove kineske.. 13000 presao.. drze samo na najnovijem hrapavom asfaltu. E da.. obisao sam krug do Transfagarašana.. treba otici ... prelepo... krivinama nikad kraja. 

Za koje vreme 13.000 km.

• U prolazu, 96 postova

Pa mislim da sam skuter preuzeo Mart April ove godine.. i svaki dan poso kuca i cesto vikend voznje... brzo se nakupilu.. evo i plocice gotove 😬

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja