Koskeneger 2 Napisano Maj 31, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Pozz ljudi,nov sam ovde na forumu,sa znanjem 2+ oko mehanike,pa mi je svaka pomoc dobrodosla,jer nisam sad u mogucnosti da idem kod majstora. Kupio sam Sachs sx1 kineza pre mesec dana,radio deset dana top,a onda ode regler,zamenim ga,pa zamenim i akumulator,pa alnaser,pa mi pukne kais. Uglavnom do pre nekoliko dana je radio i palio i na kurblu i na taster,a onda je dan pre nego sto je "umro" palio na taster ali dugo uz verglanje od 4-5 sekundi. Zamenio sam svecicu,mada je i stara bila dobra,Ngk "7" sam stavio,proverio baca mi varnicu,zamenio vakum ventil danas,gorivo silazi u karburator,danas ocistio i produvao karburator koji je inace cist potpuno bio jer je nov. Skidao.mu kuciste id filtera vazduha probao prstima da ga zapusim,da upali-nece. Prskao mu start sprej u karb,nece da sastavi. Kada ga verglam na kurblu cini.mi se da mu milimetar fali da sastavi i upali,pucka mi iz auspuha. Skidao svecicu stavljao prst duva lepo,probao direkt mesavinu spricem u cilindar,nece da upali nikako. Ne znam sta vise da radim sa njim,poludeo sam,vec tri dana me izludjuje. Da napomenem da je pre toga radio odlicno problema nije bilo. Pomagajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6777 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 1937 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sto mi pada na pamet je da svecica ne baca u pravom trenutku, nisam strucnjak pa da ne pametujem. Sacekaaj da se javi neko ko se razume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2890 Napisano Maj 31, 2023 Ne silazi, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan Има ли блокатор на звоно ламеле?Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koskeneger 2 Napisano Maj 31, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam. On je sa blokadom,sad da li je sa prstenom na varijatoru ili na cdi-u stvarno ne bih znao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2890 Napisano Maj 31, 2023 Ne silazi, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan Било би лепо да испричаш као под хипнозом шта се тачно десило до "тренутка смрти", сваки детаљ би помого да ти дамо прави савет. Претостављам да је 2ТSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koskeneger 2 Napisano Maj 31, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Da u pitanju je 2T 49cc. Radio je perfektno,a onda mu je pukao kais. Posle zamene kaisa,nije hteo ni da cuje da upali,ni na taster,ni na kurblu. Odslepan u servis,tamo je vec sutradan bio u stanju da pali(ali je sada za paljenje bio potreban pun gas da bi sastavio),i majstor mi je na licu mesta to demonstrirao. Izmerio.mu je kompresiju 5,5 bara. I rekao da je skroz ok jer ti kinezi i sa 4 bara pale. Iako sam stavio nov karburator(bez oznake,kineski) majstor mi je rekao da zamenim karburator jer ovaj ne valja,ne znam sto?! Radio je na njemu odlicno,i pre servisa,a i dva dana nakon servisa. Ja nisam mogao da mu ustelujem ler nikako,odvrtao sam zavrtao sraf za ler,i na kraju ga ostavio tako da ako pustim gas on se gasi. Okretao sam i sraf za vazduh,okrenuo ga na 2 i po kruga i skuter mi se ubrzao,kao sto je isao na pocetku kada sam ga kupio. Sa limitatorom je na 45 km,ali on meni i uz brdo ide tom brzinom kao i na ravnom,startan,lepo poteze...posto sam kupio skuter za potrebe dostave hrane,posle servisa sam nastavio sa poslom(u proseku 100km gradske voznje dnevno) ,minimum 20 paljenja i gasenja. Prvi dan fantazija kako se ponasao,drugi dan sam primetio da moram na taster duze da ga verglam da sastavi,sa punim gasom...dok je na kurblu palio na prvo ili drugo verglanje dok.je vruc. A onda napravim voznju od 20 km u jednom pravcu sa kraja na kraj grada,i on ni da cuje da upali...minimum 20 minuta sam kurblao,a pre toga sam mu ispraznio akumulator...kad je upalio nisam ga gasio do kuce,opet u cugu 20 kilometara(radio je bez greske,potezao,nije trokirao.na punom.gasu,nije stucao,ma nista). Da bih ga parkirao kad sam dosao kuci,i probao odmah da ga upalim,naravno nije davao znake zivota. Sutra ujutro izadjem,i na prvi potez kurblom upali ,ja ga ugasim,i od tada tri dana pokusavam da ga upalim,nista od toga. U medjuvremenu sam mu promenio vakum slavinu,pregledao creva vakum i goriva da nemaju neke pukotine i ne vuku fals vazduh. Skinuo karburator ocistio ga,i produvao pistoljem na kompresoru. Ima originalni filter vazduha koji sam oprao,osusio i vratio na mesto. Probao prstima direkt na karb da ga upalim da sastavi(sa skinutim kucistem filtera),probao start sprej direkt u karb,spricem mesavinu u cilindar...nista,nijednom.nije ni pokusao da sastavi. Baca varnicu na svecicu,u cilindru nema ni vode ni goriva kada ga kurblam bez svecice u cilindru,nista ne izlazi iz njega. Nemam goriva u kucistu filtera vazduha. Karburator dobija gorivo i salje u cilindar,jer posle nekoliko verglanja kad skinem svecicu,vidim da je vlazna sa gorivom,ne garava,nego masna. Da je CDI on ne bi ni imao struje,ako se ne varam,bobina radi baca varnicu,svecice dve nove NGK 7,gorivo ima,struju ima,kompresija,sve sto je potrebno da pali ,a on odjednom kao mrtvak?! Nista mi nije jasno,svaka pomoc,ideja,savet je dobrodosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2890 Napisano Maj 31, 2023 Ne silazi, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нема компресије, да знаш да све испод 6 бара је лоше. 2Т на пуни гас на алансер има 10 бара, све што си написао је прича предремонтне ситуације. Однеси код мајстора који зна и жели да среди, не да те убеџује да је 4 бара ОК. 100% ти мрси и семеринг на радилици, можда је због тога и пуко кајш јер му уље уопште не прија. Ако решиш да радиш сам ту смо, че помажемо колко се може овако форумски. Извади блокаду, уништава пренос, стављај само пре регистрације ако је регулатива код вас таква......... Има много савета али ти почни па питај шта те интересује Очисти ауспух, запушени ауспух је убица 2Т агрегата, нека ти неко испразни лонац од сва та ЕУРО говна у њему. Ја рецимо имам човека, отвори/затвори и ништа се не познаје, само мало гласније звучи.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koskeneger 2 Napisano Jun 1, 2023 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sachs sx1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto nece ni na start sprej da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1419 Napisano Jun 1, 2023 Drug član, 929 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas tacnu varnicu, protok vazduha, a ne pali ni sa start sprejem, onda vrv nemas kompresiju, ne znam sta drugo ako si isao metodom eliminacije... Morao bi na kratko da se javi sa start sprejem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Jun 1, 2023 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja neću prestati, naročito onima koji sami bez konkretnog znanja svaljuju pare i vreme u kineska sranja, da savetujem....da skuter bace! Pomozi sebi i baci ga! ...a "majstora" koji ti tako stručno popravlja skuter, zaobiđi. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piaggio80 30 Napisano Jun 2, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Sport city 200 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je rekao kolega, sve ispod 6 bara za 2t mašinu je slaba kompresija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1419 Napisano Jun 2, 2023 Drug član, 929 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @KoskenegerA jesi ti proverio stanje usisnih lamelica? Ako je pljuvao gorivo na karb, moze biti da su one cviknule i bez njih nece upaliti trika nema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1923 Napisano Jun 2, 2023 Zainteresovan, 747 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 5. 2023. at 22:05, Koskeneger je napisao: Ja nisam mogao da mu ustelujem ler nikako,odvrtao sam zavrtao sraf za ler,i na kraju ga ostavio tako da ako pustim gas on se gasi. Ovo je siguran znak, loše kompresije (kod dvotaktnog motora). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...