Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Voge DS525X
On 19. 2. 2026. at 11:08, Buda_ je napisao:

Pozdrav svima. Nov sam u grupi, i uskoro iscekujem moj prvi motor Voge 525dsx, kaparisan, nadam se do kraja polovine marta da se vec vozim. Sjajna grupa, skoro sve da sam iscitao i puno koristnih informacija od iskusnijih pa se nadam da ovde mogu da se edukujem i informisem.

Da li ima nesto na sta bi trebao da obratim paznju kada sednem, prodavci (iako sam bio na par mesta) gledaju samo da prodaju, a cuo sam da u pocetku neki broj obrtaja ne treba da se prelazi. Da li imate preporuku za ovlascenog servisera u Beogradu da su dobri i korektni(pitam jer znate kako to ide kada su auto u pitanju) i da li dozvoljavaju da se prisustvuje dok servisiraju?

@Buda_ dobrodošao u svet kineza 😁 

Što se tiče prodavaca oni će ti reći površno šta i kako na početku. Naravno, prvi servis je na 1.000km i do tada ne bi trebalo da se naglo ubrzava sa motociklom, visoki obrtaji i ostalo.. 

E sada, što se tiče obrtaja i svih ostalih sitnica oko korišćenja motocikla, najbolje ti je da pročitaš sam u uputstvu jer je tamo sve jasno naglašeno (prvih 500km do jedan deo obrtaja, ostalih 500km do drugog dela).. 

Za uputstvo odeš na Voge Loncin sajt, nađeš motocikl i dole će ti pisati opcija dokumenta. Tu se takođe nalazi i podešavanje lanca i svih ostalih sitnica koje će ti zatrebati. 

Naravno, za sve neke nedoumice, ovaj forum je uvek otvoren 😁 

VOGE-LONCIN.RS

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx

Hvala, dovoljno mi je da se dobije komplet lepo uputstvo, da ne brinem oko toga znaci. :)

A sto se tice nosaca za kofer, da li svi nosaci zahtevaju nekakvo busenje na motoru(masku, ili gde vec) ili postoji neki nosaci koji treba samo da se namontiraju tj usrafe?

• Svrati ponekad, 284 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Fabričke pozicije za montažu su ispod plastike, pa se moraju probušiti rupe za montažu kofera. Iako su mogli fabrički da budu čepovi neki tu da bude jednostavnije, i ovako je prilično prosto ali pomalo bespotrebno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

Za jedan od prodavanijih motora na našem tržištu, malo ima ličnih iskustava, tj malo ljudi u ovoj temi koji su napisali stvarno važne podatke za nekog ko bi ga možda kupio. Ali zato ste ispamovali temu za sve pare 😁

Pročitao sam 34 stranica a pola od toga je bio spam, ali hvala nekolicini koji su podelili iskustvo.

Dajte neke nove informacije ako imate, a oni koji imaju motor nemoj da se stide da ovde napišu svoje mišljenje ako ga već nisu napisali.

• Haha 1

• U prolazu, 80 postova

Ne znam zašto si se našao prozvanim, ti si jedan od onih koji su dali brdo informacija o motoru i svoje iskustvo sa njim, i hvala ti na tome (iako sam gore već jednom zahvalio onima koji su izneli svoje utiske).

Iskreno, ima stranica u temi koje slobodno možeš da preskočiš jer se pišu stvari nevezane za motor (posebno od polovine).

Hteo sam da oživim temu, da neko ko je ima motor a nije napisao ništa, iznese svoje mišljenje i iskustva sa istim.

Koje su najveće kilometraže za sada napravljene itd.

Nepotrebno si egoista. 

• Zainteresovan, 608 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ti si nepotrebno smarač ili ti spamer po modernom, ali to je deo forumskog folklora tako da ovim pisanjem van konteksta teme i ja postajem isto ali tebi na dušu jer si ti počeo :)

Tu je tema takva kakva jeste, čitaj ili nemoj, pusti prazne priče 

• Drug član, 2989 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 11 sati, Rapax je napisao:

Za jedan od prodavanijih motora na našem tržištu, malo ima ličnih iskustava, tj malo ljudi u ovoj temi koji su napisali stvarno važne podatke za nekog ko bi ga možda kupio. Ali zato ste ispamovali temu za sve pare 😁

Pročitao sam 34 stranica a pola od toga je bio spam, ali hvala nekolicini koji su podelili iskustvo.

Dajte neke nove informacije ako imate, a oni koji imaju motor nemoj da se stide da ovde napišu svoje mišljenje ako ga već nisu napisali.

Neko moje skromno iskustvo sa kineskim brendovima na forumu...kad se na forumu malo priča o određenim modelima nakon prvog hype-a...motocikl je pun pogodak.

Vlasnici nemaju potrebu da piskaraju mnogo jer nemaju nekih kardinalnih problema...voze i uživaju! Takva je tema za TRK502X, 702X, Voge DS900X, QJ SVT 650X...prosto podrazumeva se da je forum prostor prvenstveno za kukanje o kvarovima pa onda za piskaranje o putovanjima :D 

Ali evo da ti ispunim nameru :) 

• Sviđa mi se 2

Ne znam odakle ti da sam se ja osetio prozvanim, ja znam šta sam pisao u temi i prilično sam siguran da sam u toj nekolicini kojoj si se zahvalio. Ali to ne menja činjenicu da si napisao spam, kenjajući kako ljudi spamaju. Znači volim da se šalim, ali ne znam za ironiju... I sad imamo dva člana koji to doživljavaju kao napad, srce na vrh guzice, i pride neko drugi je egoista. :na_glavi:

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx

Ajde kad ste veće digli prašinu, u Ponedeljak preuzimam svoj motor. Kategorija položena. 💪🏻🙂

Ako mi možete reci sad neko ko ima iskustva sa ugradnjom kofera na novim motorima.

Da li ja smem posto je motor u garanciji da sam montiram nosače kofera ili moram preko njih. Preko njih nosači plus koferi i ugradnja je 950e. A zadnji kofer mi je čak mali, hteo bih neki malo veći. Da li ja smem i da u montiram štitnik donji motora onaj sa ali express ili i to moram preko ovlašćenog servisera?

• Sviđa mi se 1

pre 7 minuta, Buda_ je napisao:

Ajde kad ste veće digli prašinu, u Ponedeljak preuzimam svoj motor. Kategorija položena. 💪🏻🙂

Ako mi možete reci sad neko ko ima iskustva sa ugradnjom kofera na novim motorima.

Da li ja smem posto je motor u garanciji da sam montiram nosače kofera ili moram preko njih. Preko njih nosači plus koferi i ugradnja je 950e. A zadnji kofer mi je čak mali, hteo bih neki malo veći. Da li ja smem i da u montiram štitnik donji motora onaj sa ali express ili i to moram preko ovlašćenog servisera?

Možeš sam sve to da odradiš....oko servisa ti savetujem Vuka. Momak apsolutno za svaki dogovor i ne zakera kao ostali već razume šta klijent želi. Inače momak je pored što je serviser i bajker...naš kolega. Slobodno sa njim vidi oko svake stvari koja te zanima...

• U prolazu, 80 postova
Pre 2 sati, mick je napisao:

Vlasnici nemaju potrebu da piskaraju mnogo jer nemaju nekih kardinalnih problema...voze i uživaju!  

Hvala na odgovoru. Odgledao sam ovaj video pre neki dan. Sviđalo mi se što je lik objasnio da su 525 agregati izrazito kvalitetni i da nije radio ni jedan do sada osim zbog udesa. Voge radi sa bmw ali ovaj agregat je rađen po hondinom 471cc agregatu iz CB500X.

Ja trenutno imam 450MT ali ga 95% vozim po asfaltu, nisam off road vozač, i sad je tu dilema. Da li zameniti emtejca za 525dsx, MT odaje utisak malo kvalitetnije plastike i robusnije izrade ali pravljen je da može na banderu da se popne i da pada, a opet 525dsx je više za ono što ja vozim. MT ima bolji zvuk zbog 270° bregaste ali ne patim od toga a i 525 ima ok zvuk. Nisam mogao da probam nigde jer nigde nemaju primerak da izvozim bar 500m.  Zato sam u dilemi. 

• Sviđa mi se 1

525 je zamenio 625 zato ih nema. Opcija ti je polovnog da uzmeš ili da ideš na 625 ili na 900. 

• BJB Maxi Scooter Club, 1164 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Nije ga zamenio, niti je to bio plan, paralelni su modeli. 

Ja sam ih baš pitao prošle godine da li će biti verzija 625 ograničena na A2 - neće, ostavljaju 525 za to. 

• Integrisan, 7214 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
30 minutes ago, mick said:

525 je zamenio 625 zato ih nema. Opcija ti je polovnog da uzmeš ili da ideš na 625 ili na 900. 

Vidis nisam znao da je izbacen iz proizvodnje. Bezveze.

edit: Pa dostupan je na sajtu ne kontam?

Promenio član Motorcyclist

Ja sam isto razmisljao o MT, ali evo vozio sam Rumuniju sa zenom na Vodzu bez problema, 4 dana 2000km, mislim da bi sa MT bila muka to odraditi na isti nacin. Ja sam stavio Shad kofere mislim da je mnogo bolja varijanta od fabrickih. Ne treba za to ovlasceni.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Integrisan, 7214 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Zanimljivo je da 525 i 625 imaju isto kg, ako nije neka greska. 525 191kg prazan, tako i 625. Mada na drugom sajtu za 626 stoji 206kg.

Jedino su usrali sa bojama za 625, ne znam koji im je djavo. I to jednu boju da ponude...

pre 32 minuta, Motorcyclist je napisao:

Vidis nisam znao da je izbacen iz proizvodnje. Bezveze.

edit: Pa dostupan je na sajtu ne kontam?

Ima ih još u prodaji...imaju lager 625 je izašao prošle sezone. Kod nas će verovatno kad završe sa lagerom preći na 625 komplet. Mada je to isti agregat...  

• Sviđa mi se 1

Odakle te informacije? Pošto su apsolutno netačne :lol:

2026. isporuka 525 je stigla u Srbiju, ostaje model uporedo.. bolje se prodaje nego 625, njih ima zaostalih u salonima 2025.

I da nije tako, nema nikakve logike da izbacuju A2 model iz proizvodnje.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2014 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2
35 minutes ago, Motorcyclist said:

Zanimljivo je da 525 i 625 imaju isto kg, ako nije neka greska. 525 191kg prazan, tako i 625. Mada na drugom sajtu za 626 stoji 206kg.

Jedino su usrali sa bojama za 625, ne znam koji im je djavo. I to jednu boju da ponude...

Ima crni 625, bio sam pre neki dan u salonu.

A inače, ne vidim ni na našem ni na stranim sajtovima da nema 525dsx više...

edit: preteče me @andrej.

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 1

pre 9 minuta, andrej. je napisao:

Odakle te informacije? Pošto su apsolutno netačne :lol:

2026. isporuka 525 je stigla u Srbiju, ostaje model uporedo.. bolje se prodaje nego 625, njih ima zaostalih u salonima 2025.

I da nije tako, nema nikakve logike da izbacuju A2 model iz proizvodnje.

Ne govorim za fabriku već za dilera koji uvozi te motore...šta je tačno a šta ne...videćemo. 

Ja govorim i za dilera - bio sam nedavno na servisu pa pričao sa prodavcem o celoj gami (najviše me zanima sve do 500cc :) ) pa sam pitao za 525, nema naslednika za sad, prodaje se odlično, stižu 2026. godište isti model i to je to. Prodaje se bolje nego 625, njih ima zaostalih u salonima i sad da se uzmu 2025.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja