Jump to content

Moto Zajednica

Sicilija 2023 u sastavu 4-1 (20.04-03.05 2023)

Recommended Posts

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Сјајна тура, пре 34 године прођох сицилијом мотором са тројицом другара али нисмо имали толико времена за обилазак целог острва, били у Палерму и до самог врха Етне, прошли региу Амалфи, каква је била пре 34 године и како видим по обиљу слика на нету иста је и сада, ту као да време стоји само су кола модернија, ал оно на чега сам најљубоморнији је посета Помпеји, ми дошли, бем ли га понедељак ил уторак, био нерадан дан а бих тамо i 1997ме неким послом у Напуљу и ајд да сад посетим напокон и опет пољубих капију, штрајк туристичких радника, тако да ми је то онако баш велики жал за тим историјским локалитетом.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV

Bio je užitak čitati i pratiti tok putovanja.

Sicilija je izuzetno lepa, zanimljiva i bogata antičnom istorijom. Cela Sicilija je muzej. 

Vaš povratak opisao si veoma kratko, kao da je "vamo bliže nego tamo" 8)

Nadam se novim putopisima.

Pozdrav mla(đ)oj generaciji!

• Hvala 1

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: BMW R1250RT
Pre 9 sati, nemo je napisao:

Bio je užitak čitati i pratiti tok putovanja.

Sicilija je izuzetno lepa, zanimljiva i bogata antičnom istorijom. Cela Sicilija je muzej. 

Vaš povratak opisao si veoma kratko, kao da je "vamo bliže nego tamo" 8)

Nadam se novim putopisima.

Pozdrav mla(đ)oj generaciji!

Pozdrav, u pravu si za sve. Italija, Sicilija su mnogo lepe i  potrebno puno više vremena, da ne kažem godina da se sve obidje. Ovo za povratak sam se slatko nasmejao, zato što sam i sam to pomislio... Čudno je to, ne znam kako da opišem. Teško je izbalansirati emociju, inspiraciju na ovako velikim turama i držati tempo zapažanja... Iskreno, nisam nešto vičan pisanju putopisa, malo mi se sve i pomešalo u glavi... previše svega za kratko vreme. I sam sam pomislio kako sam kraj smandrljao u dve rečenice, a realno je i tu bilo puno toga za napisati... 

Trudiću se da sledeću turu "ispoštujem" bolje. :)

Vidim da si u Ljubljani. Moj sin je isto tu, pa postoji šansa da popijemo kafu za 15tak dana:cirka1:

Promenio član zeljko.petkovic

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV
Pre 8 sati, zeljko.petkovic je napisao:

Pozdrav, u pravu si za sve. Italija, Sicilija su mnogo lepe i  potrebno puno više vremena, da ne kažem godina da se sve obidje. Ovo za povratak sam se slatko nasmejao, zato što sam i sam to pomislio... Čudno je to, ne znam kako da opišem. Teško je izbalansirati emociju, inspiraciju na ovako velikim turama i držati tempo zapažanja... Iskreno, nisam nešto vičan pisanju putopisa, malo mi se sve i pomešalo u glavi... previše svega za kratko vreme. I sam sam pomislio kako sam kraj smandrljao u dve rečenice, a realno je i tu bilo puno toga za napisati... 

Trudiću se da sledeću turu "ispoštujem" bolje. :)

Vidim da si u Ljubljani. Moj sin je isto tu, pa postoji šansa da popijemo kafu za 15tak dana:cirka1:

Bilo bi mi zadovoljstvo...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
On 13. 9. 2023. at 12:14, JevtaNS je napisao:

@zeljko.petkovic 

Ako možeš bili bi zanivljivo imati neku rekapitulaciju troškova ovog putovanja

Pozdrav,

izvinite što kasno odgovaram.

Da se ne vraćam sada i tražim tačno koliko smo šta gde plaćali, generalno za ovakvo putovanje računajte prosečno 120-130e dnevno.

U to ulazi smeštaj, hrana, gorivo, trajekt, ulaznice, putarina i sve drugo što je redovan trošak na putu.

Ako putujete u paru to je negde oko 150e dnevno.

Može se poprilično uštedeti ako nosite hranu ili ako se redovno snabdevate istom u marketima. Mi smo se pretežno hranili u restoranima. Par puta smo kupovali u marketima i to smo koristili kao neke užine usput. Ogromna je razlika u cenama.

Ako treba neka konkretna informacija ja sam na raspolaganju.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 971 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Svaka čast na avanturi i na putopisu, već na pola sam počeo da maštam o Siciliji :)

Nego, mogao bih da se zakunem da sam ti motor video već negde, ali uživo i to par puta. Pada mi na pamet raskrsnica Goce Delčeva i Pariske komune, tamo preko puta Devete gimnazije gde je Dunav osiguranje. To bi bilo pre godinu-godinu i po dana. Pamtim da sam bio oduševljen sedištem :) 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 32 postova
On 3. 10. 2023. at 13:07, Forsberg je napisao:

Svaka čast na avanturi i na putopisu, već na pola sam počeo da maštam o Siciliji :)

Nego, mogao bih da se zakunem da sam ti motor video već negde, ali uživo i to par puta. Pada mi na pamet raskrsnica Goce Delčeva i Pariske komune, tamo preko puta Devete gimnazije gde je Dunav osiguranje. To bi bilo pre godinu-godinu i po dana. Pamtim da sam bio oduševljen sedištem :) 

Hvala. Siciliju obavezno upisi kao sledecu destinaciju za narednu sezonu.

Mi smo preliminarno izglasali Sardiniju... videcemo...:)

Trenutno se koplja lome Albanija, MK, Grcka itd kao zavrsna za ovu godinu...:)

Upravo sam procitao tvoj putopis. Odlicna tura i svaka cast na hrabrosti da krenes sam na tako veliki put.

Motor moguce da si tu vidjao. Dolazio sam u Goce Delceva par puta,  a moguce je da ima tu negde brata blizanca :)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja