Jump to content

Moto Zajednica

BJB enduro fanovi

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ja sam se spremio za sezonu. Motor jeste čajnez žešći al je skrojem na moje mere.

A jel mogu ja da ti cuvam fosamsto?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cuore Sportivo, 1337 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

picture-007.jpg

picture-005.jpg

picture-002.jpg

picture-001.jpg

Šta sam sve uradio:

Prednji točakod KLX-a 650 s izradom distancera za disk, upasivanje novih ležajeva i izrada nove osovine.

Spušten tkz bumperima nazad i napred na prednjim štapovima.

EGRventil izbačen

Polisport hand protektori

Zamenjeno ulje u prednjim štapovima Motul 10 (majko moja koje smeće je bilo unutra)

Pročačkan erbox da lakše diše

Zamenjene gume full cross Mitas

Otvorio izduv

Prilagodjen carb promenjene dizne.

Zamenjeno ulje u kočnicama (smeće nevidjeno bilo uniutra)

No da se razumemo, ne čini oprema dobrog vozača.

Nosio sam se mišlju da napravim prikolicu i zakačim kineza za BMW :lud: , al sam došao do zaključka da bi mi lamela brzo izdahnula...

• Podržavam 4

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Ma neebii..

Al bih voleo da vidim tu akciju.. Johan jaše velikog gesolikog konja.. i vuče malo kosooko sokoćalo :jee:

nego ako krenemo ovako.. izofovaćemo temu načisto :jee:

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Valjalo bi samo pored sve opreme da nakacis jos i retrovizore, korisna je to spravica :D

• Podržavam 1

Valjalo bi samo pored sve opreme da nakacis jos i retrovizore, korisna je to spravica :D

Ja sam namerno skinuo ogledalca, motor će ma malu dijetu da ga olakšam koliko mogu, skidanjem nepotrebnih stvari.

EL commadante sorry za off..

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Kampanja za skidanje retrovizora i ostale nepotrebne opreme se moze shvatiti kao potpuno u duhu teme :). Doduse, mozda smo dosta stvari trebali da prebacimo u Enduro fanovi. Al da se ne selimo iz kafane u kafanu... :D . Skidaj SVE!

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

p.s. iam tu jos viskova. Skini nosac tablice, to ce ti puci prvom prilikom svejedno, korpa sa nosacem kofera ti ne treba, ako stavis kofer i u njega nesto, takodje ce da otpadne prvom prilikom. Zmigavce ces slomiti u prvom siblju, znaci i oni out! Za stop probaj samo da izvadis postojeci ili kupi neki dodatni LED stop za kola i pricvrsti direkt za blatobran.

• Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Ja sam namerno skinuo ogledalca, motor će ma malu dijetu da ga olakšam koliko mogu, skidanjem nepotrebnih stvari.

Nemoj pogresno da me shvatis ali mislim da su retrovizori (bar jedan) i sirena dve najbitnije stvari kada je u pitanju grupna voznja, posebno offroad. Ne znam dal si skidao sirenu ali cisto napominjem posto je podjednako vazno :aha:

Pratiti vozaca iza je jako bitno iz vise razloga, a takodje sirenom obavestavati onog ispred o desavanjima iza njega :takoje:

• Podržavam 2

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

ja sam dosta izmenjao cross i hard enduro motora i nijedan nije imao ni retrovizore ni sirenu ni zmigavce....pa ne ide u grad sa njim pa da mu sve to treba, koliko vidim covek ima motor za voznju po civilizaciji, ovo ce sluziti za kaljanje zato skidaj sve sto moze da se polomi i sto ti ne treba....A isto rece farbach 1kg dole= 1ks gore , a tebi ce svakako zafaliti ponekad koja ks.

p.s. iam tu jos viskova. Skini nosac tablice, to ce ti puci prvom prilikom svejedno, korpa sa nosacem kofera ti ne treba, ako stavis kofer i u njega nesto, takodje ce da otpadne prvom prilikom. Zmigavce ces slomiti u prvom siblju, znaci i oni out! Za stop probaj samo da izvadis postojeci ili kupi neki dodatni LED stop za kola i pricvrsti direkt za blatobran.

Naravno da skidam nosač tablice sečem deo blatobrana do stop svetla, fuzasteri za suvozača idu napolje ako vidim da je sedište preteško i to ću da secnem...

Nemoj pogresno da me shvatis ali mislim da su retrovizori (bar jedan) i sirena dve najbitnije stvari kada je u pitanju grupna voznja, posebno offroad. Ne znam dal si skidao sirenu ali cisto napominjem posto je podjednako vazno :aha: Pratiti vozaca iza je jako bitno iz vise razloga, a takodje sirenom obavestavati onog ispred o desavanjima iza njega :takoje:

Sirena, svetlo i stop lampa ostaje obavezno ! Kosooki se ozbiljno čiuje s otvorenim izduvom tako da sam siguran da neće ostati neprimećen...

ja sam dosta izmenjao cross i hard enduro motora i nijedan nije imao ni retrovizore ni sirenu ni zmigavce....pa ne ide u grad sa njim pa da mu sve to treba, koliko vidim covek ima motor za voznju po civilizaciji, ovo ce sluziti za kaljanje zato skidaj sve sto moze da se polomi i sto ti ne treba....A isto rece farbach 1kg dole= 1ks gore , a tebi ce svakako zafaliti ponekad koja ks.

Oće gavro oće faliće mi puno konja, al prvo da se uvozam ko čovek pa ću onda na nešto jače...

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Postavljaj slike sa provog Off-a, utisak kako se pokazao Apollo u tome,opisi kakav je sa snagom u blatu,uzbrdici,kakvo je ogibljenje???!!!

Izgleda :takoje:

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Sirenu bolje ostavi, kao sto i sam znas da je MIsa imao sirenu na Kucajskim planinama, ne bi imao polomljena rebra i skoro pola sezone bio van stroja.

• Podržavam 1

sto se tice sirene, to je korisno, a retrovizor, ako mislis da ti treba menjaj ekipu za voznju. pazi svako na sebe i da ne pogazi onog ispred...

Jel se to odnosi na mene ili na Overlorda ? o je prvo što sam uradio na njemu (skinuo retrovizorae)...

Johann Mozes li mi reci gde si kupio gume kod koga i koliko si platio. 0takoje.gif

Slavko iz Sarajeva mi je poslao +38763371182

Al predlažem ti B@neta iz Bačke Palanke Hajdesad gume http://altes.co.rs/ ovih dana dobija cross gume u svim dimenzijama

Sirenu bolje ostavi, kao sto i sam znas da je MIsa imao sirenu na Kucajskim planinama, ne bi imao polomljena rebra i skoro pola sezone bio van stroja.

Verovatno ostavljam siranu al ću prvo da je izmerim koliko je teška ako je teža od 200 gr leti napolje. Motor se čuje ako da ima 500-600 ccm

Ne znam, ali mislim da gresite sto se tice retrovizora. Videti sta se desava iza po meni je bitno, jer vozac iza ako svirne ja nemam bas vremena da okrecem glavu da vidim o cemu se radi jer nesto napred moze da iskoci, a mozda me pretice, mozda signalizira da stanem jer je pao ili sam mozda promasio put ili mi nesto ispada ili ispalo sa motora ili ne daj Boze mi motor gori tj. kocnica (izvini Popsy :zvizduk: ), naravno, moze se desiti da mu sirena ne radi ili pak da je nema pa tek onda nemam pojma sta se desava iza!

A sto se tice auspuha, hehe, to je tacno da se cuje, ali sam svaki put kad sam cuo Milosa sa njegovim bivsim motorom iza sebe kad nabije gas, gledao kako da nestanem sa lica mesta jer je to izgledalo kao da ce preci preko mene :lol: :lol: :lol: , ali je tu retrovizor da vidim sta se to desava :aha:

Imao sam puno puta slicne situacije pa zbog toga pripovedam ali svako naravno zna sta je za njega najbolje :aha:

• Podržavam 5

• Enduraš, 6379 postova
  • Motocikl: CRF300L

U cemu je draz, da ne znas sta se desava iza tebe ? Kad sam u offroadu jako cesto gledam u retrovizor, pratim da li je onaj koji je iza mene i dalje tu, ako ga nema, usporavam dok ga ponovo ne vidim. Ako ga nema znaci da je pao ili ima problem sa motorom, pa se vracam da mu pomognem. Nije offroad - pun gas, zabole me za ove iza, bar za mene. Retrovizor i sirena su po meni izuzetno korisni kod enduro voznji u grupi

Jel bi voleo da se omlatis negde, i cujes kako grupa polako odlazi sve dublje i dalje u planinu, a ti ne mozes da ustanes ili upalis motor.

• Podržavam 9

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

zar u tome nije bas draz off-a.....

jeste, zamisli da ja vozim iza tebe a znas kakve su mi kocnice :D :D :D

• Podržavam 1

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

ocigledno da ne shvatamo ENDURO VOZNJU svi isto!!!!!

ja sam mislio da ovi ljude voze enduro...ocigledno da sam pogresio cim nemaju retrovizore i zmigavce

post-4647-0-49849800-1327782672_thumb.jpg

post-4647-0-71258100-1327782684_thumb.jpg

post-4647-0-38588100-1327782697_thumb.jpg

post-4647-0-49562500-1327782708_thumb.jpg

post-4647-0-03040000-1327782711_thumb.jpg

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Gresite ljudi . Korisna je to stvar imati retrovizore .

Meni bar koristi za :

Kad vidim neko devojce da se pogledam al nisam prljav , umazan i msav od blata , namestim frizuru......

Za vadjenje NLO-a iz oka i slicno

I onako za radi smeka .

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

ocigledno da ne shvatamo ENDURO VOZNJU svi isto!!!!!

ja sam mislio da ovi ljude voze enduro...ocigledno da sam pogresio cim nemaju retrovizore i zmigavce

Ocigledno da ne shvatamo.. Ovi momci na fotkama voze neke trke i takmicenja gde uglavnom vozi svako za sebe .. Na nasim voznjama se ne takmicimo, vozimo zajedno i pazimo jedni na druge .. 0takoje.gif

Sto se tice retrovizora, stvar ukusa, ja uglavnom stojim dok vozim pa sve i da ocu ne mogu da ih koristim .. ali sirena bi u nasim voznjama morala da bude obavezna, sto nam je na zalost praksa i dokazala ..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja