Jump to content

Moto Zajednica

BMW C400 GT

Recommended Posts

  • BJB Maxi Scooter Club, 5720 postova
  • Lokacija: Žabalj-NS
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500ie / CF Moto 450 MT-u dolasku

bmw-c-400-gt-slant-front-view-full-image-167180.jpg

 

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

 

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

 

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 539 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

image.thumb.jpeg.3bd6305c109c31c59537f89ffa7ffcc3.jpeg

 

1. Godište motocikla koji ste vozili:
2020, kupljen nov u Srbiji

 

2. Vreme provedeno na motorciklu:
Ja ga kupih u početkom avgusta 2022 sa pređenih 3.460 km sa punih dve godine starosti, do polovine maja 2023 sa njim sam za devet meseci prešao 4.700 km
 
3. Šta mi se dopada:
puno stvari, po meni nesvakidašnji dizajn, neverovatna udobnost, odlična upravljivost, odlične kočnice, abs, odlična svetla koja se automatski prebacuju sa dnevnih na redovna u zavisnosti na spoljno osvetljenje (mada se može to i isključiti), sistem pokretanja bez ključa, tft kontrolna tabla koja omogućuje istovremenu komunikaciju sa mobilnim telefonom i komunikatorom u kacigi, prednji i zadnji amorti odlični, korektna potrošnja, servisni interval (na 10.000 km ili jednom godišnje), puna garanncija 5 godina, 

4. Šta je moglo biti bolje:
Kažu da je njegov jedini nedostatak t.j. mana njegov prtljažni prostor ispod sedišta za razliku od slične konkurencije, taj prostor može u parkirnom stanju da se proširi (Flexcase) i u taj prostor komotno staje poveća kaciga a i tom prilikom se vrši blokada motora (ne možete upaliti motor dokle god je taj prostor spušten) al pošto mi naguramo podosta stvari u prostor ispod sedišta nabavka gornjeg kofera (top case) je vrlo potrebna. 
Ručke kočnica nemaju točkić za podešavanje (mada do sada nisam osetio da bi tu trebalo nešto intervenisati). Vidim da dosta njih menja zadnje amorte, stavljaju jače da bi povećali nosivost koja je opet dosta vellika i iznosi 201 kg, pa ako vozač i suvozač sa prtljagom prelaze tu granicu promena im je neminovna.
 
5. Moj utisak:
Poprilično težak (u osnovnoj verziji bez dodataka, 214 kg sa punim rezervoarom) ali je i pored toga upravljivost odlična, odlično leži na putu, u krivinama, širina mereno od spoljne strane retrovizora je 83,5 cm (kod mene još šire jer imam dodate distancere jer sam i ja poveliki) pa nema nekih ekstremnih provlačenja sa njim u saobraćajnoj gužvi ali ako neko hoće ovaj motor sa ovim performansama ali da je uži onda je model C400X njegov izbor, on je namenjen za gradske i manje međugradske vožnje jer kod njega udobnost nije prioritet, mada gde god da iole postoji šansa da se provučem to i uradim..
Cena servisa, prethodni vlasnik je redovan servis platio prošle godine 16.000 din pa ako neko kupuje ovaj skuter a ne misli puno da se voza to je popriličan iznos, ali ko se voza to onda izađe na neku prosečnu cenu jer njegov servisni interval je na 10.000 km ili jednom godišnje a uobičajeno kod nas je da je servisni interval na 5.000 km (videću polovinom juna koliki će da mi bude servis pa radim updejt teksta).
Moj model nema grejanje ručki i sedišta ali oni koji to imaju kažu da radi fantastično. 
Na semaforu je vrlo startan, i pored moje tonaže na skuteru on bukvalno izleti ispred, pa dok neki krenu sa crte ja sam već na drugoj strani raskrsnice, tako da daleko od toga da je BMW C400GT spor, čak naprotiv ali moram napomenuti da se mora voditi računa kod preticanja jer ipak 25kW (34KS) i 35 Nm pri 5.750 rpm nije dovoljno za brza preticanja pa treba voditi računa da ste u toj radnji sigurni u to.
Deklarisana brzina je 139 km/h mada sam ja izvukao 155 km/h i pored mojih gabarita na njemu.
Potrošnja goriva je korektna (bar meni), deklarisano je 3,5l po WMTC obračunu, meni to izađe u nekoj kombinaciji grad/van grada koliko sam vozio 3,8-3,9l ako se baš udari po gasu to zna da nagura na 5l ali umerenom vožnjom na sme da pređe ove moje podatke.

  • Sviđa mi se 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja