Bojan82 8655 Napisano April 23, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me mišljenje o rim lockovima na enduro i dual sport motorima. Ima li potrebe ili nema, u kojim sličajevima. benefiti protiv dodatnih rizika ili teškoća itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1050 Napisano April 24, 2023 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja ih imam na oba točka. Posam im je da spreče zaokretanje spoljašnje gume na felni i kidanje ventila kada se vozi na niskom pritisku. Sad da li rade ili ne posao ne znam, ali meni se do sada ventil nije kidao Neku manu im ne vidim, osim sto obično ide malo više tegova za balansiranje jer je to dodatna masa, i moze biti poteškoća ako se guma menja na terenu, jer nije lako sve to uklopiti u nekoj šumi i sl. Generalno, mislim da ih treba imati na enduro motorima, ako ne pomažu siguran sam da i ne škode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2436 Napisano April 24, 2023 (promenjeno) Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Omogućava da se vozi sa niskim pritiskom po terenu, 0,9-1, bara, bez opasnosti kidanja ventila kao što je već rećeno. Sve zavisi i od težine motora. Bolji su metalni rimlokovi. Plastični ponekad proklizaju, pa ode ventil. Na aliju ih ima za male pare. Promenio April 24, 2023 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 24, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ok, vidim drz 400.On je lakši. Kolko ima, 140kg? Šta je sa težim motorima,gde se neće drastično spuštati pritisak? Ima li potrebe? U mom konkretno imam rim lockove, na preporuku ali nisam balansirao točkove. Asfalt sam vozio do 100km/h. Gume su skroz za off, aj ona Tracker neka bude 90% off 10 asfalt. Razmišljam da izvadim rim lock napred, ne vidim situaciju u kojoj bi "zavrteo" prednji tolikom silom. Nisam profesionalac da radim stopije i vozim 100 po blatu. Mislim da je rim lock napred za bajk od 160kg i normalnu upotrebu preterivanje. Ne znam jel se slažete... Uz to, nisam nešto razmišljao da su i rim lokovi raznih kvaliteta, platio sam ih preko 50e al su plastični. Kao motiv dodatni za vadjenje rim loka napred je sitiacija gde je čovek navodno loše montirao rim lock napred, i pri vožnji na asfaltu je uštinuta unitrašnja, ispustila prebrzo i došlo je do pada. Sad, on pretpostavlja da je to bilo u pitanju, tako da eto opet jedna začkoljica. Za lake motore što ljudi voze na prikolicama i opasno drndaju po terenu se slažem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2436 Napisano April 24, 2023 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Gume se buše redovno tako da ne brini, naskidaćeš se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 24, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam i pitao u drugoj temi kakva su iskustva sa Tubllis sistemom. Kaže čovek mora često da dopumpava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano April 25, 2023 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja ih recimo nikad nisam imao, a drzim pritisak 1-1,2 bara i nikad mi se nije otkinuo ventil. Desavalo se da vremenom ispusti, pa kad proverim pritisak bude 0,8. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 25, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa to, zadržim na zadnjem, on zna da se zavrti. Što se tiče UHD unutrašnje, koliko znam ne preporučuje se za veće brzine i na duže, pregreje se i puca. Scenario koji mogu da zamislim leti, vreo asfalt voziš duže, veća brzina nego van puta. Kakva su iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1050 Napisano April 25, 2023 Drug član, 1077 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa zavisi sta računaš u veće brzine. Što se tiče enduro/dual sport motora tu je sva preko 100km/h mučenje . Vozio sam i tim režimima i ništa nije falilo UHD gumi, evo upravo sam stavio novu spoljašnju a ostavio staru unutrašnju, kao nova je. Mislim da je veći problem loša montaža. Stavio sam nove UHD gume i vrlo brzo se prednja na jednom mestu izlizala i pustila, naverovatnije loše montirana. Na njeno mesto sam stavio običnu i to u šumi na kamenu i evo drži od tada već par 1.000k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...