VladoGrcic 401 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da otvorim temu i o ovom modelu. Kako sam letos navrat nanos usao u moto svet, moje ucenje i prihvatanje svega toga novog je bilo prilicno burno. Krenuo sam sa 50cc skuterom i ubrzo ga prerastao.Zaljubio se u RE Meteor 350 ali mi pozicija sedenja i spoznaja da zapravo nista ne znam o dinamici motocikala i kako se zapravo voze nisu dali mira. Ubrzo sam ga zamenio sa modelom iz naslova. Posle par voznji oko Avale i Kosmaja RE Meteor shvatio sam da sam rizik za sebe i ostale i zamolio druga da se vozimo zajedno. Kao bivsi trkac, dao je uslov, da nabavim nesto "ozbiljnije". Otisli smo do Batajnice i u Kompp doo nasli lep izlozbeni primerak sa 1000 km na satu. Motor je pravljen na osnovi KTM 390 Duke, ima isti motor i sasiju. Pozicija sedenjanja je malo drugacija ali u principu je to to. Sam motor je drasticno drugaciji od onog u RE Meteor 350. RE masina ima dugi hod i veliki obrtni moment dok KTM voli da se vrti i ima vise nego duplo vise snage. Nesto ovako( nije Meteor ali je filozofija ista): Svartpilen krece da vuce tamo gde Meteor udara u limiter. I to krece da vuce ludacki. Meteor na primer ima odlican zvuk, izduv je fenomenalan.Svartpilen se cuje kao kosacica. Budjavo skroz. Menjac je sa 6 brzina i quick shifterom gore i dole.Lepo se vozi i naginje. Vrtim ga ovih dana po Kosutnjaku, Avali. Rezervoar je mali, 7-8 litara, zaboravih koliko tacno. Mala, lagana i okretna zujalica koja moze i na neki duzi put...ne preterano dugacak ali moze Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog zanimaju detalji:Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Mart 14, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni vizuelno najinteresantniji ako ne i najlepši moderan motor. Bio mi je želja ali nije bio realnost. U zdravlju se vozio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Mart 14, 2023 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, VladoGrcic je napisao: Menjac je sa 6 brzina i quick shifterom gore i dole. Da li se zna koliko haba menjač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Mart 14, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne znam. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savkez 0 Napisano Mart 24, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me, kakva su ti iskustva sa servisiranjem ove husqvarne kod nas jel ima delova itd itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano April 3, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Delova ima. To je ista masina kao sto je u KTM 390 Duke i Adv.Ne samo da ima delova vec se lako dolazi i do delova za izmenu. Kupio sam u Batajnici u Kompp Co retrovizore i nosac tablice.Ceo motor je napravljen tako da su izmene lagane. Motor cak dolazi sa setom alata kojim mozete ceo motor da rastavite U Italiji nasao Leo Vince LV 10 i najzad se cuje kao motor a ne kao kosacica. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Maj 2, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Negde na putu za Ralju. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2646 Napisano Maj 2, 2023 Drug član, 1518 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako malo "kratko" izgleda. Jesi li razmisljao da ubacis nosac za kofer i time ce izgledati "vece". Ima neki lik na YT radio dosta mkdifikacija ne znam kako mu se zove kanal... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Maj 2, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Neee neee nosac za kofer imam traume od togaSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5423 Napisano Maj 10, 2023 Ne silazi, 4820 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 3. 2023. at 21:11, mradomir je napisao: Da li se zna koliko haba menjač? Ne haba QS menjač uopšte, ako je dobro podešen. Naviše QS prekida rad motora na par sekundi i bez ikakvih mehaničkih sila promeni stepen prenosa. Naniže se automatski daje međugas da se izjednače obrtaji sa zupčanicima menjača i zato se beztrzajno izvrši promena stepena prenosa naniže. Zato je najbolje kad je QS fabrički ugrađen, jer u fabrici lepo podese prekid rada motora i međugas. Čak u uputstvu piše ispod kog praga obrtaja ne sme da se koristi QS jer ne može da radi lepo na svim obrtajima. Npr. na nižim obrtajima ne radi lepo, jer motor trzne prilikom promene stepena prenosa i prekida rada motora, to jest taj prekid je izraženiji. Što se Svartpilien-a tiče, veoma privlačan i zanimljiv motor. Nisam još imao prilike da ga probam, ali deluje kao dobra mera i svestran motorić. Ako te ne mrzi, s vremena na vreme iznosi svoje utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Maj 21, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Homoljske planine danas. Prešao vise od 300 km, prosecna potrosnja 3.5 l.Nemam sta da napisem, lepo ide, lepo salta, lepo se vozi.Na zalost u nasoj zemlji je dobar asfalt bez sljunka na sebi misaona imenica.. Uzivao na standardnoj ruti Bg - Ralja i na ulazu u Homolje. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Jul 31, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Mali update, Motor je najzad zavrsen sto se tice sredjivanja. Narucen fuelx lite autotuner, on se vezuje izmedju ECU i lambda sonde. Obogacuje mesavinu pa se motor ne greje vise toliko na nizim rezimima i mirnije radi. Sa tim uredjajem je moguce u motor ubaciti sportske filtere vazduha i odraditi cat delete. Ja sam narucio kombinaciju filtera za koju sam nasao na netu da je najefikasnija 1.DNA Stage 2 High Performance Air Filter - ovo je air filter box poklopac 2. K&N Engine Air Filter Sama instalacije je lagana, Fuelx se uveze sa lambda sondom, postoji dzek i sve je lepo opisano u uputstvu. Onda se skine poklopac i zameni se zajedno sa filterom. Kao rezultat motor dosta mirnije radi, nema tog skoka u snazi posle 6000 obrtaja, ubrzanje je linearnije i ne desava se da se ugasi na semaforu pri kretanju, sto je cest slucaj sa ovim motorom. Medjutim, najveci benefit cele operacije je sto je motor najzad dobio zvuk koji zasluzuje, sada se i usis cuje i to glasno i jasno. Najzad ne vozim vise kosacicu nego motor. Preporuka za sve vlasnike/buduce vlasnike ovog motora. Promenio Jul 31, 2023 član VladoGrcic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Jul 31, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da potvrdim da delova ima, odradio sam servis i menjao rucku kvacila jer mi prilikom obaranja na parkingu rucka pukla. Delovi nisu skupi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Avgust 8, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je cat delete za Svartpilen. Ima dosta videa na youtube kako se montira. Motor se dosta olaksa i dosta dobije na zvuku.Medjutim, ja uz ovaj zvuk koji sam dobio ubacivanjem filtera, ne vidim razlog zasto bih ugradio ovu cev.Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Avgust 8, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Inace, Svart ide na oglase. Iskustva za ovu sezonu su fenomenalna.. Mala zujalica koja moze da se nosi sa mnogo ozbiljnijim motorima. Vozio sam ga i po autoputu i po gradu i po regionalnim putevima.Grad i krivine su mu prirodno staniste. Na zalost, sa svojih 190 sam udario u limite kad sam probao da dodam suvozaca.Motor je uradjen lepo i ulozeno je u njega. Teraj i vozi. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar85 57 Napisano Avgust 8, 2023 U prolazu, 32 postova Lokacija: Kranjska Gora Motocikl: MZ 175/2 Prijavi odgovor kao problematičan И шта ћемо сад? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Avgust 8, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Nesto interesantno.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ziks 91 Napisano Septembar 6, 2023 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: F850GS . Pre toga: CB1000R SC80,CBF500 Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro bi trebalo da izadje svart 901, ako ga tako budu nazvali.. pa eto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrija116 1 Napisano Septembar 22, 2023 U prolazu, 4 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna Svartpilen 401 Prijavi odgovor kao problematičan On 8.8.2023. at 10:10, VladoGrcic je napisao: Inace, Svart ide na oglase. Iskustva za ovu sezonu su fenomenalna.. Mala zujalica koja moze da se nosi sa mnogo ozbiljnijim motorima. Vozio sam ga i po autoputu i po gradu i po regionalnim putevima. Grad i krivine su mu prirodno staniste. Na zalost, sa svojih 190 sam udario u limite kad sam probao da dodam suvozaca. Motor je uradjen lepo i ulozeno je u njega. Teraj i vozi. Sent from my iPhone using Tapatalk Pozdrav, Da li si prodao motor. Zainteresovan sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Septembar 23, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Otisao. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Septembar 26, 2023 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan Stigla zamena 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1455 Napisano Septembar 27, 2023 Zainteresovan, 682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @VladoGrcic Čestitam! Drago mi je što ipak nisi odustao od kupovine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zheX92 47 Napisano Septembar 28, 2023 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Street Triple RS '24 Prijavi odgovor kao problematičan @VladoGrcic Sve čestitke na prinovi Pre neki dan kad sam ih zvao za test vožnju, pita me dečko što radi tamo, kaže zašto baš 890R, pre neki dan smo ga prodali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...