Jump to content

Moto Zajednica

HONDA NC750X 2023

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: NC 750 X
8 hours ago, R3MAX1989 said:

Sta da vratim, vizir ili handguard?

Da li onda kapin da uzmem, ali mislim da su isti skroz?

Kod mene je kappa i nista ne kaci, ali nisam ja montirao pa ne znam da li je nesto uvijano i uklopljeno..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: HONDA NC750X DCT
On 10/16/2025 at 3:15 PM, R3MAX1989 said:
On 10/16/2025 at 3:10 PM, midnightdk said:

Ne nego imam mator telefon i baterija nije bas bajna. Kad upalim motor pali se i carplay i kaci na njega, nakaci se i komunikacija. Carplay odmah upali google map sto mi je ok, ali vuce bateriju, jos ako pustim neku muziku onda .... dosta vuce. ovako ce se dopunjavati i bice ok.

Verovatno ce test biti vec za vikend :) , planiram turu Novi Sad - Maribor. Preko podravske magistrale. 

Ujedno to ce biti prva neka veca tura u cugu. Subota ujutro gas, uvece prespavam tamo, pokupim suprugu i nedelja ujutro nazad. Tamo i nazad skoro 1.000 km (bice i tamo malo vozanja, mozda do Graca).

Lepa tura, samo vreme da te posluzi…

Expand  

Promenio član R3MAX1989

6 minutes ago, GunnerHan said:

Kod mene je kappa i nista ne kaci, ali nisam ja montirao pa ne znam da li je nesto uvijano i uklopljeno..

A koji su tvoji handguards?

Moji su gp kompozit.

1 minute ago, GunnerHan said:

Neki ali expres ili temu, nisu bas nekog kvaliteta..

Nema sta, uzimam i ja kapin ali mislim da su potpuno isti sa givijem kao sto je potvrdio vec covek.

Mislim da su kompozitovi stitnici za ruke presiroki i da zbog njih udara.

Svakako hvala na odgovoru.

• Podržavam 1

10 minutes ago, GunnerHan said:

Neki ali expres ili temu, nisu bas nekog kvaliteta..

Ako bi mogao, izmeri rastojanje od rucica do stitnika kolko ima prostora da bi uporedio sa mojim.

• Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 505 postova
  • Motocikl: NC750X '24

Givi vizir je top, ako nisi visi od 185, ako jesi i motor ti je mali 🙃. @Baniša bi trebalo da ga ima.

Pazi kad montiras na gumene tiplove, ne bi bilo lose staviti nove original.

Handguards koji su jedini kopija originala su ovi na slici i ne prave dirty air. Samo nezno i stalozeno sa montažom svega.

Screenshot_2025-12-27-08-01-14-837_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Promenio član SQTR
  • Sviđa mi se 1

Hvala na detaljnom objasnjenju.

183 sam visok tako da tu sam na granici.

Verovatno cu kapin jer je isti a stitnici su mi od kompozita, verovatno su siri i zato kace vizir.

Razmotricu ove nego mi se ne kupuje nesto sto imam vec, ali ako bude moralo uzecu ih.

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: NC 750 X
10 hours ago, R3MAX1989 said:

Ako bi mogao, izmeri rastojanje od rucica do stitnika kolko ima prostora da bi uporedio sa mojim.

Mogu i hocu, samo tek od cetvrtka, jer mi motor nije u bg-u zimi. 
Ako imas GP composit stitnike ruku, zasto ne uzmes i GP composit vizir? On je tesniji i cini mi se bez problema ide uz bilo koje stitnike ruku?

1 hour ago, GunnerHan said:

Mogu i hocu, samo tek od cetvrtka, jer mi motor nije u bg-u zimi. 
Ako imas GP composit stitnike ruku, zasto ne uzmes i GP composit vizir? On je tesniji i cini mi se bez problema ide uz bilo koje stitnike ruku?

Da slazem se ali mislim da je 59 visina, deluje ko postarski…

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: NC750xd

Pošto sam trenutno na 8500 km planiram na proleće da odradim servis na nekih 10.000. posto postoje neke naznake da bi mogli supruga i ja na leti u Grčku mozorom onda da na vremr sve sredim. Planiram da promenim muffler pa me interesuje da li je neko imao problema na servisu zbog zamene (delta-stojanov)?

Drugo, neki dan sam gledao papire od motora i nema nigde upisano koliko gofina je garancija na nov motor a ni potvrde garancije. Nema ni servisne, vodi se elektronski ili ...?

Posto sad nije neko vreme za voznju onda da premestimo aktivnost ovamo. Da li je neko isao sa NC u Grcku, pogotivi sa saputnicom? Koliko ste putovali, putarina u G, tag ili ne , mislim da sam negde video da se isti koristi za auto i motor (samo se preko sajta promeni kategorija) itd.

• Integrisan, 9709 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ako ti je model iz 23 godine sa tom km i jednom zamenom ulja do sada (na prvom servisu kad je bilo 1.000km) .....trebao si ulje i filtere zameniti pred zimski san.

Takodjer si trebao zameniti i kočionu tečnost napred-nazad jer prodje 2 godine.

NC ide gde i svi drugi tako da tu nemaš brige, dobro ga podesi i uživaj u putovanju.

• Ne silazi, 3540 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, midnightdk said:

Da li je neko isao sa NC u Grcku, pogotivi sa saputnicom? Koliko ste putovali, putarina u G, tag ili ne , mislim da sam negde video da se isti koristi za auto i motor (samo se preko sajta promeni kategorija) itd.

...jako je diskutabilno šta je kome dovoljno snage i prostora i šta su mu očekivanja, pa time i doživljaj motora. 

Gabariti putnika nisu isti, kao ni izdržljivost. Kad se uvozate, lako će te po 3 sata sedeti, neki ne mogu ni upola... 

Ja u većini slučajeva pravim preko 800km dane, ali sam, moj tempo i ja ne volim da stajem.. Drugima je to kretenizam, vole da stanu, da slikaju.. 

Ali takođe smatram da nije svima nužno ni 1200cc+ da bi uživali... 

Pošto sam trenutno na 8500 km planiram na proleće da odradim servis na nekih 10.000. posto postoje neke naznake da bi mogli supruga i ja na leti u Grčku mozorom onda da na vremr sve sredim. Planiram da promenim muffler pa me interesuje da li je neko imao problema na servisu zbog zamene (delta-stojanov)?

Drugo, neki dan sam gledao papire od motora i nema nigde upisano koliko gofina je garancija na nov motor a ni potvrde garancije. Nema ni servisne, vodi se elektronski ili ...?

Posto sad nije neko vreme za voznju onda da premestimo aktivnost ovamo. Da li je neko isao sa NC u Grcku, pogotivi sa saputnicom? Koliko ste putovali, putarina u G, tag ili ne , mislim da sam negde video da se isti koristi za auto i motor (samo se preko sajta promeni kategorija) itd.

Isao ja do Grcke sa zenom proslog leta i to na par dana.

Imam samo centralni kofer, bilo nam dovoljno za tih par dana sto nam trebalo od stvari.

Tag imam grcki ali nisam ga nosio i ne znam da li moze.

Kolko znam preko aplikacije ne moze da se menja kategorija.

Sto se tice voznje, to nam je prva zajednicka duza voznja.

I njoj i meni je bilo super s obzirom da je sve autoput i da je malo monotono ali uz vise pauza za kafu i hranu bio je super dozivljaj.

Generalno na kraju kad sve saberes i oduzmes dosli smo do zakljucka da nam brze vreme proslo nego kolima kad idemo.

Nisam vozio brze od 130-140, znaci isto kao kolima kad idemo.

Inace mi smo iz Le pa nam je Grcka blizu. Ukupno oko 850-900 km smo presli sto i nije mnogo.

Sve u svemu njoj je bio super ugodjaj jer sam se cimao kako ce joj biti jer joj je prva voznja uopste na nekom daljem putovanju.

Promenio član R3MAX1989
  • Sviđa mi se 1

pre 43 minuta, Satelis je napisao:

Ako ti je model iz 23 godine sa tom km i jednom zamenom ulja do sada (na prvom servisu kad je bilo 1.000km) .....trebao si ulje i filtere zameniti pred zimski san.

Takodjer si trebao zameniti i kočionu tečnost napred-nazad jer prodje 2 godine.

NC ide gde i svi drugi tako da tu nemaš brige, dobro ga podesi i uživaj u putovanju.

Motor je 2024 god, tacnije kupljen u novembru i registrovan januar 2025 godine. Bese neka interesantna voznja u mom kraju u to vreme pa sam ga registrovao.

pre 25 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

...jako je diskutabilno šta je kome dovoljno snage i prostora i šta su mu očekivanja, pa time i doživljaj motora. 

Gabariti putnika nisu isti, kao ni izdržljivost. Kad se uvozate, lako će te po 3 sata sedeti, neki ne mogu ni upola... 

Ja u većini slučajeva pravim preko 800km dane, ali sam, moj tempo i ja ne volim da stajem.. Drugima je to kretenizam, vole da stanu, da slikaju.. 

Ali takođe smatram da nije svima nužno ni 1200cc+ da bi uživali... 

"Prosle sezone" odvozano 8500 km (realno poceo sredinom maja) od toga mozda malo manje od pola u dvoje. Sto se tice motora i snage, tu je sve vec receno ali sto se tice mene ispunjava sve ono ato mi treba. Odvozah pred zimu i solo NS-Maribor a u povratku u paru na auto putu i bese opustena voznja tih 1000 km u 2 dana.

Kolima kad idemo za GR svakako stajemo na svakih 150-200 km jer mojim kolenima treba ispravljanje a i ako vidimo krivu banderu stanemo da vidimo sto se nakrivila. Zadnjih 3-4 godine prespavamo negde u MK pa nastavimo. Jedva cekas taj odmor i onda frka i jurcanje mi se ne uklapa u moje vidnjenje odmora jer i to putovanje je deo njega

• Podržavam 1

pre 29 minuta, R3MAX1989 je napisao:

Isao ja do Grcke sa zenom proslog leta i to na par dana.

Imam samo centralni kofer, bilo nam dovoljno za tih par dana sto nam trebalo od stvari.

Tag imam grcki ali nisam ga nosio i ne znam da li moze.

Kolko znam preko aplikacije ne moze da se menja kategorija.

Sto se tice voznje, to nam je prva zajednicka duza voznja.

I njoj i meni je bilo super s obzirom da je sve autoput i da je malo monotono ali uz vise pauza za kafu i hranu bio je super dozivljaj.

Generalno na kraju kad sve saberes i oduzmes dosli smo do zakljucka da nam brze vreme proslo nego kolima kad idemo.

Nisam vozio brze od 130-140, znaci isto kao kolima kad idemo.

Inace mi smo iz Le pa nam je Grcka blizu. Ukupno oko 850-900 km smo presli sto i nije mnogo.

Sve u svemu njoj je bio super ugodjaj jer sam se cimao kako ce joj biti jer joj je prva voznja uopste na nekom daljem putovanju.

Super, meni iskreno jako prija to sto moja supruga voli da idemo zajedno u voznje i ovo sa GR je njena ideja. Mi od kuce do LE imamo 370km voznje tako da mi pauza u MK i spavanje bas legnu i onda ujutro kafa dorucak i lagano na GR granicu pa me bas briga koliko se ceka. Zadnje 2 godine odlazili smo u Ohrid i tamo ostanemo 2-3 dana. Ispod Bitolja ima mali prelaz Niki i to kad je guzva ima 4 auta na prelazu i par paunova 🥳🤣

Promenio član midnightdk
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9709 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
pre 34 minuta, midnightdk je napisao:

Motor je 2024 god, tacnije kupljen u novembru i registrovan januar 2025 godine. Bese neka interesantna voznja u mom kraju u to vreme pa sam ga registrovao.

Ondak te bole brige.....na proleće zameni ulje (filteri se podrazumevaju), kočionu tečnost, proveri lanac + gume i nakrivi kapu.

• Sviđa mi se 1

Super, meni iskreno jako prija to sto moja supruga voli da idemo zajedno u voznje i ovo sa GR je njena ideja. Mi od kuce do LE imamo 370km voznje tako da mi pauza u MK i spavanje bas legnu i onda ujutro kafa dorucak i lagano na GR granicu pa me bas briga koliko se ceka. Zadnje 2 godine odlazili smo u Ohrid i tamo ostanemo 2-3 dana. Ispod Bitolja ima mali prelaz Niki i to kad je guzva ima 4 auta na prelazu i par paunova 🥳🤣

Javite se u Le da svratite na pauzu… 😁💪😂

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, R3MAX1989 je napisao:

Javite se u Le da svratite na pauzu… 😁💪😂

Valjda ces do tada montirati maglenke pa da vidim kako si sledio uputstva 🤣

34 minutes ago, midnightdk said:

Valjda ces do tada montirati maglenke pa da vidim kako si sledio uputstva 🤣

Evo cekam jos prekidac da mi stigne za desetak dana.

Jedva cekam da montiram i da zavsrim i sa tim.

Sve mi stiglo, cak i neki carplay sa temua sam uzeo ispao nesto dzaba skoro.

Samo da ne pobrkam sa strujom nesto.

😂🤣😁

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja