Jump to content

Moto Zajednica

HONDA NC750X 2023

Recommended Posts

• Integrisan, 9883 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 1 sat, R3MAX1989 je napisao:

Ljudi pozdrav, iscitao sam sve za akumulator vezano.

Poceo da zeza DCT nece u N da ubacuje, cak mi se desilo na pumpi kad sam sipao gorivo i da krenem nece u D.

Brine me da li je do akumulatora jer motor je godinu i po star.

u aprilu sledece godine istice garancija od 2 godine.

Realno premalo je vremena da bi stradao akumulator jos sam ga zimus drzao na punjacu sve vreme.

I da drzi napon dok radi na 14,2 ali ide i na 14,0 a retko dodje do 14,3…

Imam maglenke sa fabrickim prekidacem i punjac usb C fabricki, sto znaci da odma se sve gasi kad ugasim kontakt i ne bi trebalo da vuce struju nista…

Gledam zamenski Yuasin ali onaj YTZ14s a meni je YTZ12s fabricki.

Da li predlazete neki drugi ili da uzimam ovaj ukoliko je uopate do baterije?

Svakako sam zakazao u ponedeljak u servis jer je pod garancijom jos motor.

@Satelis sta predlazes?

Po opisanom ne bi rekao da je problem u bateriji, to se dobrim unimerom ispita lako.

Meni tu pre miriše da su kontakti desnog prekidača u problemu te da zato zeza.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 172 postova
  • Motocikl: HONDA NC750X DCT

Primetio sam da cesta gasenja, odnosno kratke voznje po gradu gde palim i gasim motor je doprinelo ovome.

Zadnjih par dana sam imao duze voznje i radi lepo, nije mi ni jednom pravio problem.

Ali napon je tu negde 14,1-14,2.

Drzan je na punjacu iz lidla preko zime.

Ipak mislim da je premalo da ne izdrzi makar dve pune sezone pa i trecu da zapocne.

Maja prosle godine je kupljen motor, znaci ni 1,5 godina nije prosla…

1 hour ago, Satelis said:

Po opisanom ne bi rekao da je problem u bateriji, to se dobrim unimerom ispita lako.

Meni tu pre miriše da su kontakti desnog prekidača u problemu te da zato zeza.

Svakako u ponedeljak ga vozim u carbox, ipak je pod garancijom motor jos uvek pa cu videti sta ce da kazu.

Nista me ne bi cudilo da je problem u prekidacu ali da ce me isforlirati da je do akumulatora jer sezona polako se privodi kraju i da vozim tako pa onda tamo kad istekne garancija maja sl godine sta god se desi o mom trosku ide.

• Ne silazi, 3712 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Opet zaključak. 

Motor je bukvalno radno magare koje može sve, da se vozi po gradu, do prodavnice, da ode na putovanje i da prati jace. 

Jedina mana po meni su obrtaji, jes da bi izgubio to svoje sto ima ali fale, npr treca mnogo, druga malo i tako, mora i da se nauci kako da se vozi takav, brzo se ispali al brzo i umre pa mora da se salta, 

Pricam s kolegama i ne vidim sta bi drugo a da imam za svaki dan i za put, sve ovo sto je u klasi 700-800ccm, je jace 10-12ks a sledece je i preko 100ks, koliko god mi ne treba takav motor moj cilj je Afrika AS, rekoh i njima kad smo pricali, nemam ni jednu noviji da probam ceo dan, dve sto imam su 19g sa 21" i ok su ali mi se nesto ne sviđaju, mozda uzmem eto da vidim kako mi je za ceo dan, grad, voznja da zavrsim obaveze. 

Za sad jos koju godinu Nc ostaje. 

Za tacno godinu dana presao 13 200km, bas na Transalpini slikao 20k u par dana razlike. 

Od septembra do 23 maja presao 6k a drugih 7 do juce, kod mene je tako, ili bas ne vozim i kad me uhvati onda brzo nakucam neku km, ukupno 33 190km od Aprila 23g.

Promenio član RankoBg87
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: NC750xd

Ako kupis NC onda verovatno taj motor zadovoljava vecinu tvoj potreba a onda vremenom upoznajes bolje neke stvari koje bi mogle biti bolje. Na kraju je samo pitanje da li ti nedostatci stvarno toliko uticu na tvoje uzivanje u voznji i toliko smetaju ili ne.

Udobnost za guzicu ... da nije bas na nivou ali da se resiti, snaga ... pa svi su pre kupovine znali da to nije jaca strana ali zna se i zasto je tako ..... itd

Po meni ako ne mozes da se pomiris sa svim tim "nedostatcima" onda sledeci izbor je NT ili Africa.

Ta dva motora se dosta razlikuju od NC-a i uglavnom pokrivaju ono sto vam fali ali ... to vuce i da vozite tezi motor, veca potrosnja, skuplje odrzavanje, skuplja registracija itd.

I ja sam razmisljao da posle ove sezone predjem na jedan od ta dva ali ... odustao sam jer sam shvatio da neke stvari koje mi "smetaju" ustvari vecim delom mi i nisu toliko od presudnog znacaja da bih presao na drugi tip motora.

Blizi mi je NT nego Africa ali moje potrebe trenutno skoro pa savrseno pokriva NC.

Od maja prosle godine do sada presao sam preko 17.000 i to samo sa jednom duzom turom do Maribora (u novembru prosle godine :) ) a ostalo je sve obavljanje svakodnevnih obaveza po NS i vikendom krace ture od po 150-200 km.

Promenio član midnightdk
  • Sviđa mi se 3

Isto i ja tako mislim i slazem se sa svim sto si rekao.

NC apsolutno zadovoljava vecinu potreba.

To sto povremeno nam zatreba nesto vise vrlo brzo se promeni kad uzmes u obzir cenu i afrike i NT.

I za auto mi povremeno dodje kako mi treba noviji i bolji pa pomislim kako mi ovaj sada zavrsava sve i onda odustanem.

Naravno ko ima para visak i treba da uzme veci i jaci i da uziva u njemu…

• Sviđa mi se 1

Put uz i niz iriski venac od strane NS je barem po meni blagi uzas. Milion zakrpa sa pola miliona vrsta asfalta, malo-malo se sudare ili auto-kamion ispusti dusu ali i ulje i antifriz. Vremenom se "naviknes" i naucis gde klize pa pazis ali ...

Danas sam imao vremena za malo vozikanja po FG jer sam posle duze vremena vikendom u NS i posle 80-90 km voznje napravih 5 minuta pauzu na vrhu (bese prezentacija Zontesa i Qjmoto) i krenuh dole prema gradu. U jednoj od krivina gde smatram da je asfalt "dobar" se desilo da mi je zadnji tocak otisao u stranu. Da napomenem da sam od onih koji uzivaju u laganoj voznji i da me ne greje vitlanje i obaranje tako sam i danas vozio pa sam nizbrdo isao oko 60.

Prva stvar koja mi je pala na pamet je kako me je serviser u Stojanovu pitao "kako sam zadovoljan gumama"? To je bilo na servisu na 12.000 i onda mi je rekao da se dosta njih zalilo da posle 15.000 hoce nekad da pobegne. Guma je Metzeler i sad je na skoro 18.000 i sara je OK , nije skockana. Kakva su vasa iskustva???

Svakako sam razmisljao na prolece da menjam gume, i razmisljam izmedju Mishelina i Metzelera ( road 6 i tamo neki Tech, sry ali nisam zapamtio imena) , kakva su vasa iskustva, motor ne silazi sa asfalta, dosta se vozimo u paru. Cena nije od oresudnog znacaja tako da je bitno da guma dobro drzi.

• Sviđa mi se 1

Kako sam presao 10000 sa mecelerom i meni se to desava u krivini, kao da me baca malo i ceo motor dok se ipravi deluje nestabilno.

Bukvalno osecam sada nesigurnost da ga obaram kao do sada…

• BJB Maxi scooter club, 1730 postova
  • Motocikl: Honda NT

18 000km je bas lepa km za gumu. Ja bi isao vec na zamenu ,jer to sto je ok na oko ne znaci da ima dobra svojstva i da pruza dobar osecaj u voznji. Koliko je stara,jer motor garaziran uvek? Ima niz faktora koji su jos bitni. 

• Ne silazi, 3712 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Vozim Metzeler roadtec se 01, bas sam zadovoljan, do sad me nije izdala ni jednom dok je Miselin road 5 svako malo pusto. 

Rasturio i podmazao poluge kvacila i kocnice, dosta bilo prljavo i osetilo se da zapinje, jesam prskao pre al nikad vadio da pomažem, mnogo bolje sad i lepsi osecaj. 

Promenio član RankoBg87

Guma je stara menje of 2 godine i motor je uvek garaziran, cak i kad stoji preko dana izmedju dve voznje gledam da je u garazi ili negde u hladovini

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja