Jump to content

Moto Zajednica

Alat za centriranje zadnjeg točka

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Danas mi je stigla korisna alatkica za centriranje zadnjeg točka. Izvorno je pravi Motion Pro ali Kinez je iskopirao 1/1 i umesto 14.99 $ + poštarina iz Amerike + evetualno cariski troškovi i PDV ova kineska dođe za 4.75 $ + 1.80 $ poštarine bez carinjenja.

20230309-142642.jpg

20230309-142748.jpg

A evo i video kako se alatka koristi:

Evo i linka odakle sam alatku naručio:

https://www.aliexpress.com/item/1005004428458062.html?pdp_npi=3%40dis!EUR!€ 7%2C85!€ 4%2C71!!!!!%402103223416783707338372937ec86e!12000029152045630!sh01!!&spm=a2g0o.store_pc_home.productList_2004019098161.subject_1

Promenio član ekozelj
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 495 postova

Koja je svrha alata kad vise otezava nego sto pomaze? Sta fali normalnoj metodi "reperi podeseni isto na levoj i desnoj strani"? Ja bih se uvek radije uzdao u to "tradicionalno" nego da pazim dal je lepo naleglo na lancanik, da nema neke prljavstine pa je alat pobegao, hvatam pravi ugao gledanja i nisanim kao da sam u streljani. Jednostavno prostije je, brze i nema greske :) Bar se meni cini, sa spravom nisam do sad imao dodira(nisam ni znao da postoji) :) 

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ko ima iskustva, nikakvi mu alati nisu potrebni...i u velikom broju situacija, originalni reperi su ok. Međutim ima i onih drugih...situacija...kada to nije slučaj, pa jedna ovakva alatkica može da pomogne...naravno ako onaj ko je koristi ume to da radi.

Internet je super "alat" i na njemu je moguće naći bezbroj rešenja, za svakakve problematike...ali ima i do toga, ko to gleda i kako sprovodi u deli. Tako da ima situacija kada i pored svih alata...opet bude kako ne treba. Što'no kažu...tri puta kratim, a ono opet kratko.

• Haha 1

• Zainteresovan, 495 postova

Pa kojim to slucajevima, jedino ako je lezaj izmedju viljuske i rama totalno propao ili je sama viljuska kriva? Ne vidim kako bi drugacije reperi smeli da se ne uklapaju. Onda svakako imas mnogo veci problem. Mada, samog sebe demantujem, korisna je alatka u tom slucaju zarad brze dijagnostike problema, okvirne provere geometrije tj. drugu namenu joj ne vidim :) Mada tu su i lupani motori, ispravljani ramovi... aj, povlacim rec :D 

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Sa ili bez tvog povlačenja, reperi jednostavno nisu laserski. Malo više pažnje pri zezanju sa zadnjim točkom, omogućava da se duže i lepše vozi bez problema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja