ivchaNB 506 Napisano Februar 28, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Dugo očekivani deficit obaveza kako kod kuće, tako i na poslu, omogućio mi je da nabacim koji redak o jednom od prošlogodišnjih putešestvija. Na ovu turu sam se odlučio prvenstveno zbog ispitivanja prvenstveno svojih, a zatim i mogućnosti skutera, jer do tada nisam imao dužih tura od 250-300km u cugu. L.M. Sredina avgusta, nakon povratka sa porodičnog letovanja, do kraja godišnjeg odmora ostalo je još desetak dana. Nije malo. Ne mogu više da se po vrućini mandam po kući, neki pundravci me napinju. Pitam ženu i decu da li su za neki izlet, da na par dana klisnemo negde.... niko nije zainteresovan. Pa dobro rekoh, cimnuću kuma da vidim jel on za neku vožnjicu skuterom. Kum mi kaže da je pre par dana otišao u CG na letovanje sa familijom, negde pored Bara, Dobre vode, u šali me zove na pivo da svratim. Rekoh kume dolazim, ne treba 2x da mi kažeš. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 1, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Pripremam se na brzinu, palim navigaciju na telefonu koja kaže da je najbliže preko Kosova i Albanije, oko 450km, nekih 7h vožnje... "Pa dobro, deluje mi da nije mnogo, valjda ću moći u cugu da izvozim". Smeštaj u Dobrim Vodama nalazim preko Bookinga, ceo apartman za simboličnih 21 juros (Dado apartmani). Za narednu lokaciju planiram Bečiće ili Sveti Stefan, a zatim nešto u Boki, ali to ću bukirati kad stignem u CG. Pakujem stvari u dva ranca, jedan ispod sedišta, drugi u koferu. Od alata nosim neki šrafciger iz kineskog kompleta gedora sa nastavcima potrebnim za moju mašinu, običan i krstasti šrafciger, imbus ključ, sprej za gume i naravno nožić švajcarac i power tape. Od garderobe obične farke, košulju, šorc za kupanje, bermude, nekoliko majica, a jaknu biram neku tanju sa ojačanjima, a bez protektora. Poluduboke cipele za vožnju i sandale za plažu se podrazumevaju. Putna garderoba je bila poluduboke cipele, farke, majica, jakna, rukavice i pojas. Pozdravih se sa decom i ženom, rekoh:" Odoh na 3-4 dana ,malo da se izduvam". Odgledaše me kao nenormalnog, ali uzvratiše pozdrav. Pokret oko 12h, kao mazohista, po najvećoj vrućini. Već u Prokuplju stajem u vidno prokuvanom stanju, rehidriram svoj dežmekasti organizam, a jaknu bacam u ranac s garderobom, ostatak puta nastavljam u majici, preko koje oblačim texsas košulju. Već na ulazu u Kuršumliju shvatam da će radovi na putevima i naizmenično propuštanje saobraćaja na putu koji je under construction, uticati na moje prolazno vreme, to jest nema šanse da pre noći stignem u CG. Ovo je potvrđeno i na izlazu iz topličkog kraja, kolone baš velike jer je magistralni put ka Merdaru bio pod velikom rekonstrukcijom. Šta ću, teram dalje, u glavi mi se već vrte kombinacije šta - kako. Prolazim i pored table Đavolja Varoš, koju moj mozak kasno registruje. Dok je umorni i skuvani mozak uspeo da obradi informacije o lokaciji, vrućini, prolaznom vremenu, verovatnoći da se još koji put zadesim ovde, pređoh još par kilometara, a onda se okrenuh i nastavih u pravcu Đavolje Varoši. Greota da ne svratim i vidim taj jedinstveni lokalitet. Na kraju krajeva, i nije tako daleko od magistrale, nekih desetak km. 9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 1, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Po ulasku u Đavolju Varoš, pitah prodavca koliko je udaljena atrakcija, na šta mi on odgovara da je blizu, nekih 800 metara. Pomislih "super, možda i imam šanse da stignem u dogledno vreme u CG". Mozak izračunava 15 min laganog hoda do tamo i još toliko nazad, extra...to je to, idemo. Priroda prelepa, potok, šuma, livade, izvori, ptičice cvrkuću...fenomenalno, osećam se kao kod kuće. Odmor za dušu i telo. Stigoh i do centralne atrakcije, kad ima šta i da vidim, ogromne zemljane kule, do kojih vode hiljade drvenih stepenika! Pa dobro, nisam očekivao ovo, znao sam da je bila kandidat za 7 svetskih čuda, ali nisam imao pojma da je ovoliko velika. Krenem stepenicama dalje, levo - desno, fotka ovde, te onde, puf-pant, zajapuren se popnem do vrha, odakle napravim još nekoliko fotki, uz uživanje u pogledu. Krenuh dalje, do drvene crkvice Svete Petke, zapalih sveće i sedoh da omorim koji minut. Tu se upoznah sa porodicom iz inostranstva, čini mi se da su Francuzi, kažu da im se sviđa ovde, sve je ok osim puta. Nakon toga, pravac nazad do skutera. Sve u svemu oko sat i po kvalitetno provedenog vremena, veliku grešku bih napravio da nisam svratio u Đavolju varoš. Čim sam krenuo, stomak me je podsetio da je uveliko vreme ručku, a mozak da treba još vremena za rekalkulaciju novonastale situacije, te svratih u obližnju kafanu 2 ambara... Promenio Mart 1, 2023 član ivchaNB 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 1, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Ambijent kao iz bajke, ulaz preko drvenog mostića na rečici, terasa sa stolovima u etno fazonu, bukvalno iznad rečice. Pojedini delovi prekriveni nadstrešnicom koju podupiru ogromni balvani, a naravno tu su i dva ambara i koliba i sve to spakovano u šumi. Naručih kafu, čorbu i jagnjetinu ispod sača, te na miru i u tišini počeh sa kovanjem nove maršrute, jer je čak i meni, laiku u moto svetu, bilo jasno da od noćenja večaras u CG nema ništa. Uz kafu i cigaru počeh da tražim lokaciju koja je negde na sredini puta do Dobrih voda, u užem izboru razmatrao sam Prizren i Kukes u Albaniji. Odlučio sam se da to ipak bude stara srpska prestonica Prizren, te bukirah prvi smeštaj sa iole pristojnom ocenom i cenom (Deni house za 20 evrića). Naravno napravio sam i modifikaciju za smeštaj rezervisan u Dobrim Vodama. Uto stiže ručak, koga sam dugo isčekivao te mu se maximalno posvetih. Ručak je bio pristojan, jagnjetina fina, prosečna, čorbica ukusna, očekivao sam više, s obzirom na to da sam u kraju gde se pečenje preferira. Nakon ručka izvarih još jedan duvan pa nastavih put ka Prizrenu. Sve do Merdara naizmenično propuštanje saobraćaja sa mobilnim semaforima na putu, katastrofa od gužve. Srećom kratka deonica, te ubrzo stigoh na administrativni prelaz Merdare. Da nisam znao da je administrativni prelaz, mogao sam da se zakunem da je isti kao granični prelaz, doduše, za nijansu manji od onog na Preševu. Na prelazu naši me pitaju dokle, rekoh do CG, gledaju mene, pa skuter, naizmenično. Na kosovskom, pardon, drugom našem delu, slična pitanja i pogledi, ali pride dobih i poklon u vidu stikera za tablicu, koje uredno prelepih preko grba na tablici. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 1, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Nastavih put ka Prizrenu, od Prištine auto - put sve do Prizrena, bez naplate. Stigoh u smeštaj oko 18h, mladi vlasnici ne govore srpski, ni engleski jezik, ali su me pristojno ugostili i smestili u apartman. Na brzinu se istuširah, promenih odoru, javih kumu za novonastalu situaciju i pravac u istraživanje. Za početak Bogorodica Ljeviška, gde nisam uspeo da uđem jer je radno vreme do 17h, kako mi rekoše čuvari na punktu ispred. Zaprepašćenje je usledilo i kad sam video da su zidine srednjevekovne srpske pravoslavne crkve opasane žilet žicom. Uputih se dalje do crkve Sv. Đorđa gde me je sačekala slična situacija kao malopre, s tim što mi je ovde čuvar dozvolio da uđem i obiđem ceo kompleks. Dalje krenuh u šetnju preko trga Šadrvan, zatim kroz dvorište Sinan pašine džamije, koje je uzgred načičkano suvenirnicama, te prođoh pored Bogoslovije i crkve Svetog spasa i pravac do stare prestonice Srpskog carstva, sadašnje tvrđave Kaljaja. Po silasku nazad u grad, noć je uveliko pala, te reših da procunjam još malo gradom, a nakon toga i sednem negde na osveženje. Grad je prepun turista, što domaćih, što stranih, mesta u lokalima nigde, traži se stolica više. Smestih se za sto u nekoj poslastičari, te poučen iskustvom iz smeštaja, naručih sladoled i limunadu na tečnom dijalektu englesko-niškog jezika. Konobar me pogleda i na tečnom srpskom priupita odakle sam, rekoh "Niš my friend", i već zamišljam kako zove kolege i svi mi igraju albanski čoček po kičmi, a on će meni: "Pa što ne pričaš srpski brate, ovde smo svi naši!" Zaprepašćenje opet. Ma rekoh: "Ništa me ne pitaj, predugačak mi je današnji dan". Pokrkah odličan sladoled i popih limunadu, pa odoh da isplaniram sutrašnju rutu i na spavanje. 18 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2706 Napisano Mart 2, 2023 Vozac A kategorije :D, 958 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, ivchaNB je napisao: Nastavih put ka Prizrenu, od Prištine auto - put sve do Prizrena, bez naplate. Stigoh u smeštaj oko 18h, mladi vlasnici ne govore srpski, ni engleski jezik, ali su me pristojno ugostili i smestili u apartman. Na brzinu se istuširah, promenih odoru, javih kumu za novonastalu situaciju i pravac u istraživanje. Za početak Bogorodica Ljeviška, gde nisam uspeo da uđem jer je radno vreme do 17h, kako mi rekoše čuvari na punktu ispred. Zaprepašćenje je usledilo i kad sam video da su zidine srednjevekovne srpske pravoslavne crkve opasane žilet žicom. Uputih se dalje do crkve Sv. Đorđa gde me je sačekala slična situacija kao malopre, s tim što mi je ovde čuvar dozvolio da uđem i obiđem ceo kompleks. Dalje krenuh u šetnju preko trga Šadrvan, zatim kroz dvorište Sinan pašine džamije, koje je uzgred načičkano suvenirnicama, te prođoh pored Bogoslovije i crkve Svetog spasa i pravac do stare prestonice Srpskog carstva, sadašnje tvrđave Kaljaja. Po silasku nazad u grad, noć je uveliko pala, te reših da procunjam još malo gradom, a nakon toga i sednem negde na osveženje. Grad je prepun turista, što domaćih, što stranih, mesta u lokalima nigde, traži se stolica više. Smestih se za sto u nekoj poslastičari, te poučen iskustvom iz smeštaja, naručih sladoled i limunadu na tečnom dijalektu englesko-niškog jezika. Konobar me pogleda i na tečnom srpskom priupita odakle sam, rekoh "Niš my friend", i već zamišljam kako zove kolege i svi mi igraju albanski čoček po kičmi, a on će meni: "Pa što ne pričaš srpski brate, ovde smo svi naši!" Zaprepašćenje opet. Ma rekoh: "Ništa me ne pitaj, predugačak mi je današnji dan". Pokrkah odličan sladoled i popih limunadu, pa odoh da isplaniram sutrašnju rutu i na spavanje. Љепшег града од Призрена нема. Једва чекам опет да му дођем. Одличан почетак приче 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 2, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se i na mene je ostavio veliki utisak, definitivno ću mu se vratiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 2, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Budim se rano izjutra, već oko 6h, odlazim u obližnju pekaru na doručak. Lokalni burek nije loš. Posle doručka, odjavljujem se iz smeštaja, palim skuter i pravac manastir Svetih Arhanđela, zadužbinu i grobno mesto Cara Dušana, koji se nalazi u blizini Prizrena. Popričah malo sa bratijom, popismo po kafu, podružih se sa ovim zverkama, pa obiđoh manastirski kompleks. Posle obilaska pozdravih se sa braćom i oko pola 10 krenuh put Dobrih Voda. Granicu između Kosova i Albanije prelazim brzo, sve auto put, Honda cepa ko luda, na nekim deonicama čak dostiže 108 km/h, mislim se :" Montenegro here I come". U želji da što brže osolim dupe u plavi Jadran, a možda i oborim brzinski rekord i dobacim do magičnih 110 km/h, gas do daske. Petnaestak km posle granice, na nekoj nizbrdici, odjednom nešto počinje da struže na motoru, uz gromoglasan krrrrrrkrrrrrrrrkrrrrr zvuk.... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 2, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Prepadoh se, pomislih da je otišao kaiš, i odmah ugasih skuter, dozvoljavajući inerciji da me ponese nizbrdo još koji metar - kilometar. Automobili me zaobilaze i neprestano trube. Nigde na vidiku ni parkinga, a kamoli nekog naseljenog mesta. Kako to u prirodi obično biva, da Svevišnji posebnu pažnju obraća na pijane ljude i budale (u mom slučaju ovo drugo), u daljini ugledah nešto što je ličilo na pešački most preko auto-puta. Dogurah se nogama do ispod mosta i u delimičnoj hladovini poskidah opremu sa sebe. Povadih alat koji sam poneo i, kako se zvuk čuo sa leve strane, počnem da odvrćem šrafove od dekle. Naravno jedno zlo nikad ne ide samo, pa kineski šrafciger poče da proklizava, plastična drška se od toplote raširila, tako da nisam uspeo da odvrnem nijedan šraf. Kako sam imao uplaćeno vozzi osiguranje, vadim telefon i krećem da pozivam call centar, ali gospodin Marfi ni to ne dozvoljava, jer zbog blizine granice još nisam prebačen na Al mrežu. "Šta činiti dalje?" Osvrćem se oko sebe i spazim neku decu koja se igraju pored lokalnog puta koji ide uz auto-put. Popakujem sve stvari u rančeve, pomerim skuter do ograde, preskočim ogradu auto-puta i odem do klinaca. Naravno, ne razumeju me ni reč, ali kad su videli kacigu u ruci, prstom mi pokazaše nešto niz put. Pogledah u tom pravcu i videh mnoštvo poređanih automobila i guma, te krenuh na tamo. Stigoh do hangara to jest auto servisa, sa oko 6 auto dizalica, da čovek ne poveruje...mislim spašen sam. U servisu 4-5 osoba - majstora, sa rukama do laktova prekrivenih uljem, niko ni reč srpskog niti engleskog, objašnjavam im rukama, nogama, pokazujem kacigu, upirem prstom na mesto gde mi je stao skuter....ništa. Bledi pogledi, ćoćore i mrmore između sebe, mislim se, sad će da me okače i ispangluju na nekoj od dizalica, ima da postanem anonimni donor organa. Na svu sreću iz kancelarije u dnu hangara izlazi lik kome ostali objašnjavaju nešto. Dolazi do mene počinje slaba komunikacija, daje mi šifru od wifi u servisu, te komunikacija,uz Google translate, kreće u boljem pravcu. Objašnjavam situaciju i pitam da neko od majstora krene sa mnom do skutera da baci pogled o čemu se radi, na šta mi on odgovara da oni ne popravljaju motore i poziva telefonom nekog prijatelja iz Prizrena, dogovaraju nešto i daje mi telefon da pričam sa njim. Čovek mi na tečnom srpskom kaže da se u Prizrenu bavi popravkom motora, te predlaže da odavde odšlepaju skuter u Prizren, po simboličnoj ceni od 130 evrića, gde će ga on do sutra- preksutra popraviti. Dok sam razgovarao, bacim pogled na svoj mobilni i vidim da se jedna kartica povezala na albansku mrežu. Rekoh važi prijatelju, ali javiću ti za koji minut samo da kontaktiram svoje osiguranje. Pomislim: "Mene si našao da vaćariš , pa ja sam slupan auto na Krfu popravio o trošku Grčkog osiguranja". Po završetku razgovora, okrenem kontakt centar vozzi -ja, operateru objasnim situaciju, a on kaže da će da me pozove i da budem strpljiv. Nakon nešto više od pola sata i gomile ispaljenih cigareta, zove me operater i kaže da uskoro dolazi šlep služba. Tokom razgovora šlepka se zaista pojavljuje na kapiji servisa. Upoznajem se sa vozačem Mehmetom, pakujem na suvozačevo mesto i odvozimo se do skutera. Ne zna se ko je više slika uslikao, Mehmet ili ja. Utovarismo i privezasmo skuter, te krenusmo put majstorske radionice, pogađate gde....pa naravno u Kukes. Prvi obilazak nekog mesta sa šlepkom. Usput, čini mi se, svaki drugi auto Mercedes. Dođosmo do servisa, Mehmet iskusno parkira šlepku u dvorište servisa i pozva vlasnika. U servisu par dizalica slobodno, dok na ostale 4 vise razni modeli Mercedesa. Čova izlazi iz kancelarije, uredno skockan, polo majica sa krokodilčetom, armani farke i pacioti patike. Ne govori ingliš, tako da mu Mehmet objašnjava o čemu se radi. Rukom mi pokazuje da se popnem na šlepku i upalim skuter, što i činim, naravno krči i zveči i dalje. Odmah mi pokazuje da ugasim. Poziva neku dečicu koja se vrzmaju po servisu, mislim da su tu negde 10-12 godina, verovatno su mu unuci, kaže im šta da rade. Klinci donose odvijač i odšrafljuju poklopac ventilatora pored dekle. Čim su skinuli poklopac, matica sa ventilatora tresnu na pod šlepke, sve oči bile su uprte u mene. Bi mi malo neprijatno, ne mogu da kažem da nije. Premazaše šraf lepkom, stegnuše ga pneumatskim pištoljem i zatvoriše poklopac, 5 minuta posla. Kažu probaj, upalim, normalno radi, naravno. Spustismo skuter, objašnjavaju da napravim krug po ulici i vidim da li je sve u redu. Vraćam se, sve je ok, pitam kolko novaca, kažu ništa. Zahvalim se, tutnem klincima po koji evrić za sladoled, uzjašem skuter i pravac auto-put. 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Po velikoj vrućini cepam auto-putem, sve je super, skuter prede kao nov. Prelepi predeli. Negde desetak km ispred Skadra kolona u nedogled, koju, kao i lokalni motoristi, prolazim vožnjom po sredini puta. Dolazim do granice sa CG, brzo je prelazim i posle nepuna 2 i po sata vožnje stajem na prvu pumpu, gde pravim fotku sa velikim bratom i uz sokić i cigaretu pričam sa kolegama, bračnim parom iz Austrije, koji su se uputili u Grčku. Do Dobrih Voda ubrzo stigoh, ali putem kojim se ređe ide, a koji mi je navigacija poturila. Sa brda na koje me je navigacija navela, pucao je fantastičan pogled na more. Nalazim smeštaj, ali mi vlasnici kažu da je slobodan samo jednu noć. Pa dobro, raspakovah se, nabacih šorc, majicu i sandale na sebe i pravac do hotela da se vidim sa kumovima. Od zadnjeg puta kada smo se čuli, zadesio ih je stomačni virus te su svi, osim kuma, ubledeli kao krpe. Hotel im je tik pored plaže, deli ih samo šetalište. Na plaži, blago rečeno, haos...ljudi načičkani jedni do drugih. Sve ležaljke naravno zauzete, ali se kum dosetio i još po dolasku postavio svoje ležaljke i peškire na plažu, gde mu stalno stoje, tako da smo imali finu lokaciju. Ono što me je iznenadilo je da čim se oslobodi neko mesto, ljudi dođu i bukvalno postave svoje stvari i peškire na 2cm od nas. Razmišljam kako ne postaviše skele na plaži pa da se ljudi sunčaju na dva sprata. Kupanje mi je prijalo, voda malo hladnija, što mi je baš godilo. Doduše, kasnije vidim da kroz vodu pliva jato nekih belih, ne znam kako da ih nazovem, nešto nalik slinama. Rekoh kumu "Kupamo se još malo al sa zatvorenim ustima, sledeće mesto gde mogu da ih otvorim je kafanče na obali". Posle ukusnog obroka i nekoliko tura, vraćam se u apartman da malo odmorim i vidim šta ću i gde ću sutra. Na terasi kuliram i uz kaficu posmatram zalazak sunca. Presabiram utiske i donosim odluku da se sutradan vratim kući. Malo kasnije zvoni telefon, kum me zove da izađemo na piće u Tropski bar. Montiram se i odlazim do bara na plaži. Mesto je fenomenalno, noću izgleda još lepše. Nakon nekoliko piva, vraćam se u apartman i onesvešćen se bacam u krevet. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5997 Napisano Mart 3, 2023 Drug član, 2066 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobre vode je baš lepo mesto, ali i kad sam ja bio pre 13 godina ista priča bila sa gužvom, peškirima, svadjanjem kad ti neko pomeri ili izgazi itd. Tad smo bili mladi i druge stvari su nam bile bitne, ali sada sa porodicom ne bih svesno išao na takvo mesto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, nisam imao vremena da obiđem okolne plaže, verovatno je na njima situacija drugačija, svakako mesto ima neki šmek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan No, da privodim priču kraju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru ustajem opet rano, već oko pola 7, odjavljujem se iz smeštaja i odlazim u obližnju pekaru na doručak. Nakon doručka, vozim do Bara, obilazim dvor kralja Nikole i crkve Sv. Petra Cetinjskog i Sv. Jovana. Dalje nastavljam do auto -puta, pa do Kolašina, zatim Mojkovac, Bijelo Polje, a onda pravim kratku pauzu u dvorištu crkve Sv.Jovana. Zatim Berane, Rožaje, Špiljani, Novi Pazar, Raška, gde je veliki deo tunela bio pod rekonstrukcijom, pa preko Rudnice, pravac na Kopaonik. Nisam znao kakve su uzbrdice i krivinčine sa te strane Kopanika. U jednom momentu malo je falilo da počnem nogama da se odgurujem, ma jedva 20-30km/h. Na Kopaoniku pravim puš- pauzu i uživam posle solidnih šest časova od jutrošnjeg polaska. Ruke utrnule, noge već počinju da me izdaju, jedva stojim. Posle pauze vozim do Brzeća, pa svraćam kod Kljunca da se malo oporavim uz svež kajmak i vruće lepinje i jagnjetinu. Nakon ručka, na jedvite jade, pravac u toplo porodično gnezdo. Kući stigoh oko 18h, jedino sam imao snage da se pozdravim s familijom, nakon čega se skljokah u krevet. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5997 Napisano Mart 3, 2023 Drug član, 2066 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Lepa akcija i putopis. Najlepše su te neplanirane vožnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Ni kraćeg putovanja, ni dužeg teksta, možda sam vas udavio... praštajte ako je tako... pozdrav svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 3, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, antir3ality je napisao: Lepa akcija i putopis. Najlepše su te neplanirane vožnje. Hvala, drago mi je što ti se sviđa. S obzirom na to da sam se za ovu vožnju spremao nepunih 2 sata, super je ispala. Mada, pored mnogih lokacija koje sam imao na umu da posetim sam samo projurio. Za neku od sledećih akcija potrudiću se da pažljivije isplaniram putovanje i odvojim više vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 3, 2023 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je super, tako nesto mi treba pod hitno, ali dok skockam sve kockice verovatno ce opet sneg (2024). Nego kako bi iskusvo sa putnim osiguranjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1462 Napisano Mart 3, 2023 Drug član, 421 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Svaki minut iskorišćen na pravi način, pa i mali peh se može pretvoriti u anegdotu. Definitivno sledeći put na Kosmet idem motorinom. Ako te opet put bude navodio ka Prizrenu slobodno prvo u Svete Arhangele da proveriš za konačište, pravi domaćini verujem da će te primiti i povezati sa sveštenicima koji će ti otključati Bogorodicu Ljevišku i crkvu Svetog Georgija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 4, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Biker Q je napisao: Ovo je super, tako nesto mi treba pod hitno, ali dok skockam sve kockice verovatno ce opet sneg (2024). Nego kako bi iskusvo sa putnim osiguranjem? Napisao sam u jednom od postova, generalno prezadovoljan sam Vozzi-jem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 4, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, vucko23 je napisao: Svaki minut iskorišćen na pravi način, pa i mali peh se može pretvoriti u anegdotu. Definitivno sledeći put na Kosmet idem motorinom. Ako te opet put bude navodio ka Prizrenu slobodno prvo u Svete Arhangele da proveriš za konačište, pravi domaćini verujem da će te primiti i povezati sa sveštenicima koji će ti otključati Bogorodicu Ljevišku i crkvu Svetog Georgija. Ovu informaciju sam dobio čim sam stigao u Arhanđele, može se noćiti u njihovim konacima koji su renovirani, a obezbeđen je i obrok. Imam telefon oca Nikolaja za sledeći put. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i za tebe i za kuma,lepo putovanje!Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 506 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Forza Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, pozdrav i tebi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 180 Napisano Mart 7, 2023 Svrati ponekad, 185 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan Zbog ovakvih gužvi na plažama i ovakve morske vode ,više nikad u CG. Mi odemo sa agencijom u GR i tamo uzmemo skuter 200 ccm po 15 e dnevno nedelju dana . Obilazimo obalu i ne vraćamo se u smeštaj nego spavamo u kampovima ili negde na obali u šatoru.. Kupamo se na plažama gde nema nikoga . Tako obišli Eviu i lefkadu . U Risnu pre neku godinu cela porodica imala stomačne probleme. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10630 Napisano Mart 7, 2023 Hronični Motociklopata, 7374 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Zato odeš u Donji Štoj veliku plažu kod Ulcinja i nema gužve, staviš peškir i 100m okolo nema nikog, milina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...