Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Imacu sve informacije uskoro, motor je kod servisera i pregovara sa njim da li da mu ga da za 300e djuture. Ja mislim da je to jako malo. Recite mi koje bi vase okvirne cene bile za delove koje potrazujete da znam da kazem decku da ne prodaje za sicu nego da ga ja on i Troublemaker rasturimo i prodamo ovde u delove. Mislim da ima napred 1 disk i mislim da je dobar, prednja guma ne znam kakva je, raspitacu se.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

Ako se menja samo ulje, tj. ako su semerinzi dobri, posle skidanja cepa, samo istocis ulje i sipas novo, sacekas par minuta zbog vazduha u ulju, tj da mehurici izadju na povrsinu i to je to.

Znaci ja ne moram da demontiram tocak, kljesta i sve ostalo da bih samo promenio ulje, samo istocim na dnu u dodam novo?! Koliko ide po viljusci ulja i koje sipate?

Ja sam demontirao tocak i skidao stapove, ulje sam istakao kroz cep na vrhu stapa jer kroz taj mali otvor na dnu nece sve da izadje. Demontaza ne zahteva puno vremena i umeca, samo uputstvo i lagano.

Koristio Bardahl SAE 10, zadovoljan. Ako ti je viljuska premekan, mozes da dodas malo vise ulja ili da sipas gusce. Ako ti je pretvrda onda obrnuto. Po stapu (kada se menja samo ulje) ide 295 ml za modele do 2004 i 298 ml za modele posle 2004.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

@bigbad

E jbga, meni trebaju od modela sa dva diska, cini mi se da su i rupe i precnik drugaciji.

Inace orginal Kawa ili EBC diskovi kostaju 150€ komad, od nekih manje zvucnih imena su oko 70-80€, a debeli su 5mm, limit im je 4,5mm. Eto da znate procjenit koliko bi taj u zavisnosti od stanja mogao da vrjedi

Ok to je super znati, izmericu sublerom, cisto da se zna. MISLIM da je disk dobar. Ako nije nek ide i za sicu, opet je bolji nego neciji :)

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Zahvaljujem Inspektore ;)

Plastifikacija ili klasino farbanje kormana pitanje je sad? :) Imam LSL korman ali je od sunca izbledeo, da li farbati klasino ili je mozda neko imao prilike da uradi plastifikaciju pa mozda zna pozitivno-negativne sttrane.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ok to je super znati, izmericu sublerom, cisto da se zna. MISLIM da je disk dobar. Ako nije nek ide i za sicu, opet je bolji nego neciji :)

A ja zaboravih da pitam, mozda je sada i vec kasno, ali, kako mu je to "propao" agregat?

kakva mu je prednja guma i koja je?

?

Mislim da je sranje, jos nije ni kupio nov motor a ni doterao stari. Kaparisao je neki Kawasaki u BG-u pa se cima sa tim a nikako da ode da uzme GPZ od majstora jer treba da se iscima za prikolicu. Izvinite sto cekate, cim se sve to iskristalise, javljam. Jbg nije moj motor a njega ne mogu da cimam za to, ima on svojih briga. Znam da je zadnja extra ali to ce mozda da uzme Troublemaker ako mu pase na ER.

A ja zaboravih da pitam, mozda je sada i vec kasno, ali, kako mu je to "propao" agregat?

Potrosio ulje. Znao je da mu trosi al nije mislio bas toliko, i on se par dana vozio do posla i nazad (20km otvorenog puta) nekoliko puta ga cepio 130 i eto ode ulje. Zakuco mu zadnji tocak na nekih 130 ako mi dobro rekao, dobro da je ziv ostao. Ali pazi kad je stao i sacekao da se motor ohladi, opet ga upalio i nekako se dovukao do majstora. klip ima dosta lufta u cilindru (ne znam koji) verovatno porubio kariku..

Ako se menja samo ulje, tj. ako su semerinzi dobri, posle skidanja cepa, samo istocis ulje i sipas novo, sacekas par minuta zbog vazduha u ulju, tj da mehurici izadju na povrsinu i to je to.

Znaci ja ne moram da demontiram tocak, kljesta i sve ostalo da bih samo promenio ulje, samo istocim na dnu u dodam novo?! Koliko ide po viljusci ulja i koje sipate?

ulje sam istakao kroz cep na vrhu stapa jer kroz taj mali otvor na dnu nece sve da izadje.

Inspektore a sto nece na dnu da izadje sve?

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

Uzeo sam moped. Evo sta mi se desilo skinem cep za ulje da bacim pogled prevrne mi se motor (sklizne sa nogice) i iscuri 1litra ulja posto sam u selu kod bake i nema moto ulja kupim litru ulja za auto elf 10w40 i dospem ipak bolje bilo kakvo nego nikakvo i sad mi gori stalno lampica od ulja,zasto? Da nije zbog ulja od auta ili mozda da je od pada prelilo preko senzora ili.... hotnooooooo

• Svrati ponekad, 139 postova

Rade, sa leve strane ispod masine , tu nrgde gde je rucica menjaca, imaz zicicu koja se kaci na sraf, ako se to razlabavilo ili ispalo svetlece kao sad, Proveri i pritegni verovatno je to.

• Podržavam 1

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

Hvala druze. Reseno kako je pao verovatno je senzor bio pod stresom :-) al uglavnom cim sam krenuo da ga vozim posle 500metara se ugasila i sad se vise ne pali sama. Al svakako sam proverio i zicu, sve je ok. Juce uzeo motor danas bila test voznja beograd srbobrab (feketic) ili 145km u jednom pravcu :-)

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

ulje sam istakao kroz cep na vrhu stapa jer kroz taj mali otvor na dnu nece sve da izadje.

Zato sto vazduh ne moze da udje kroz rupicu iz koje curi ulje, stvara se vakum pa nece dobro da curi, posto sa druge strane semering dihtuje a cep je zatvoren.

Zato sto vazduh ne moze da udje kroz rupicu iz koje curi ulje, stvara se vakum pa nece dobro da curi, posto sa druge strane semering dihtuje a cep je zatvoren.

Pa resimo otvaranjem cepa na vrhu, vakum ce da nestane a i to mora da se otvori jer treba negde i da se sipa ulje.

To je zdrav razum :) Meni se dva puta do sad desilo da krenem da sipam a nisam zatvorio onaj dole sraf :) Jednom sam sunuo litar motula i samo proslo kroz masinu u staro ulje. Najskuplje ispiranje ikada :P

Mrle drugar kupio Zr7s a mehanicaru dao 50 jura da mu rasturi GPZ u delove pa ce ga uskoro oterati kuci. Mislim da ce ti uskoro trebati delovi agregata posto kad isturiras motor dimi ti samo na levi izduv i to podobro.

Veselinu sam poslao link ka temi i uskoro ce se javiti.

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ljudi ovako poceo me je iritirati jedan problem, znaci na odredjenoj brzini mi trese korman- levo desno. Kada pustim jednu ruku primeti se oko 5-6k obrtaja a vibracije se dosta prenose na ruke. E sad znam da je do prednjih vila treba da se dosipa i menja ulje ali bilo je to i kada sam ga kupio i kada su gume bile nove itd samo ne toliko izrazeno. Diskovi nisu krivi, sta osim prednje gume moze da uzrokuje to?

Zadnja guma je skoro nova ima oko 1000km predjenih.

Promenio član hard_rock

Jesi li probao da ne vozis po rupama?

On topic: Ako je na odredjenoj brzini a ne obrtajima onda je skoro sigurno ili balans gume, ili nesto oko vesanja. Proveri pritisak u gumi i proveri da nisi negde cuknuo felnu pa je izasla iz balansa.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja