Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ma jasno je da njemu treba takav, nego sam ja blokirao kad sam vidio koliki je. Ja nemogu toliko da raširim ruke, a da ostanem u sjedištu :D Ko da je posjekao banderu i poprečio je preko motora :D Na FZ6 od drugara je oko 75cm, poprilično širok, mislio sam da stavim isti međutim kad sam vidio kuda se je sve provučem :moto3: a on ostane odlučio sam da zadržim fabrički. A i navikao sam se, jes sa kormanom malo lakše al i sa ovim ja ne zaostajem samo zahtjeva malo više napora

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Jel lepio neko od vas ono reflektujuce trakice na felne? Citao sam po netu razna iskustva pa planiram i ja da stavim. Zna li neko nekog ko radi po povoljnoj ceni?

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ljudi montirao sam zadnju gumu kod majstora. Kada ga guram napred i nazad malo teze ide i cuje se da cese zadnja kocnica disk. Inace i na mom skuteru se cuje tako oduvek mada ne koci. E sad u voznji ne smeta ama bas nista. Inace kada je montirao gumu, jos je i podesio one letve dve i podeoke jer je rekao da je stojao malo ukrivo. E sad ne znam jel to treba da se cuje malo da disk cese o klesta, kako je kod vas?

Misliš disk češe o kočione pločice?

Oće to tako kad se malo zaprljaju klješta, digni ga na centralni i zavrti rukom točak, ako ne usporava pretjerano brzo, vozi :moto3:

• Hronični Motociklopata, 7333 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

ista stvar se i meni desila jednom, vulkanizer je montiracem "malkice" razmaknuo plocice (klipice) da posle lakse ubaci tocak (to jest disk izmedu plocica) i sta se tu desi, desi se da klipovi udju u klesta vise nego obicno i onda prljavstina udje unutra preko gumica,

sredio sam tako sto sam skinuo klesta nagurao klipove napolje dobro ih ocistio ispolirao i sastavio nazad i vozi :)

• Ne silazi, 7398 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ekipa, kada dam kontakt, normalno svetli temp. lampica i ona za pritisak ulja. Medjutim, od veceras mi ova za temp. ne svetli pri kontaktu. O cemu se radi?

Ekipa, kada dam kontakt, normalno svetli temp. lampica i ona za pritisak ulja. Medjutim, od veceras mi ova za temp. ne svetli pri kontaktu. O cemu se radi?

Sijalica? Jel imaš kazaljku od temperature ili samo lampicu?

Nema druze, samo lampica. Demontiracu satove, moze biti sijalica ali obicno to kod mene uvek mora na zajebaniji nacin.

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Ma lampica je verovatno (a mozda i nije :) ) ... Rekao sam ti da kad budes vracao gledaj da ne vratis onaj srednji donji sraf jer ces posle moci bez problema da skidas poklopac od satova.

!!!!! Za sve kolege koje voze ER-5 : Vodite racuna kada pomerate polozaj rucice (desne) prednje kocnice jer smo Alekre i ja na isti nacin uspeli da polomimo plasticni luk koji je od jedne sajle gasa. Problem se javi kad se nivelise polozaj rucici i ukoliko gurate polozaj rucice na dole, ona pritisne sajle od gasa i na jednoj od sajli koja ima plasticnu krivinu za stelovanje, pukne jer rucica gura sajlu.

Da, prokleta sajla...

Zasto me ta lampica izuzetno nervira. Jako je bitno da radi, danas upalim Kawi, krenem u nocnu voznju, radi sve... Da poludi covek od takvih stvari. Moram kontakte da cackam, pocevsi od onog na kucisu termostata >:(

Majstor kad je menjao gumu i vratio tocak, ispala je jedna plocica, pomerila se kako god pa je cesala disk konstantno. Sad je sve ok :D

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Procurila mi slavinica opet <_< Sad sam narucio komplet iz louis-a pa cu videti jel ce biti ok.

Ja sam uzeo polovnu sa nekog drugog motora za 15 e i super radi ne znam posto je taj komplet iz louis-a

Procurila mi slavinica opet <_< Sad sam narucio komplet iz louis-a pa cu videti jel ce biti ok.

Ja sam uzeo polovnu sa nekog drugog motora za 15 e i super radi ne znam posto je taj komplet iz louis-a

Set je isto 15tak eura, al meni nije pomogao jer moja slavina izgleda nije od GPZa <_<

Malo sam bacao kletve, pa kad sam se smirio odlučio sam da je prepravim na ručno otvaranje, za sad fercera OK, planiram u budućnosti da instaliram elektroventil pa da se gorivo otvara čim se upali kontakt

Ne znam ni moja da li je od gpz-a. Po izgledu jeste, ali jedan deo iz seta mi se cini da nema u mojoj slavinici koliko se secam. Inace imam silikon, neki crveni za dihtovanje glave motora, 350+ stepeni i otporan je na benzin pa ne znam jel bi koristio? :neznam:

Valjao bi ti jedino ako ćeš da prepravljaš na ručno ko ja. Inače sa njim nemaš tu šta da popraviš

Koji deo ti je višak?

10007950.JPG

Ovaj plasticni (ili gumeni) sa 5 rupa, mada nisam siguran mozda ga i imam zaboravio sam. Taj silikon se gumira posle odredjenog vremena pa mozda bi i pomogao makar dok mi ne stigne ovaj set za 10-15 dana.

Ja to imam u mojoj slavini, dihtung između tjela slavine i ručkice, a rupe su za tri kanala kuda teče gorivo i dva pina koja su tu za ukras.

Sa silikonom možeš probat, al mislim da ćeš samo zakomplikovat sebi čišćenje kad stigne set

Ma nema sta da se zakomplikuje, lako se skida. A ako bude drzalo necu menjati sigurno dok ne propisa ponovo. Sumnjam da cu uspeti ali sutra cu probati.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja