Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

U pitanju je wobbling ili trešenje volana koji se javlja usled narušavanja aerodinamike. Uostalom imaš iskustva ovde u temi, a bilo je reči o tome i u drugim temama.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/27808-koferasi-vasa-iskustva/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Vozim GPZ 500 S 93. god. Na njemu su standardne gume 100/90/16 i 120/90/16 .U krivinama mi fali jos gume da bih mogao vise da ga oborim i provezem vecom brzinom.Pitanje je za vas da li sa sirim gumama dobijam to sto zelim u krivinama

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Vozim GPZ 500 S 93. god. Na njemu su standardne gume 100/90/16 i 120/90/16 .U krivinama mi fali jos gume da bih mogao vise da ga oborim i provezem vecom brzinom.Pitanje je za vas da li sa sirim gumama dobijam to sto zelim u krivinama

Možeš da staviš 130 pozadi, ali nećeš moći više da ga naginješ nego manje. Kod mene je pozadi 150(stavio prethodni vlasnik) ja ću da vratim na fabričku jer sa ovim ne može da se vozi, teško se naginje i malo može da se nagne jer se guma izobliči i gazna površina ima oblik skoro ko kod gume od auta.

Ako ti u krivinama fali gume vrjeme ti je da kupiš bolji motor :moto3:

Da. Na 99% motora je bolja fabrička dimenzija od bilo koje druge, jedino što se dobija montažom šire gume je izgled i stabilnost na pravcu po cjenu okretnosti.

Ovo je bila prednja :moto3:

post-3488-0-88888300-1332369113_thumb.jpg

post-3488-0-88257000-1332369129_thumb.jpg

Napravio sam na ovakvoj dva kruga i parkirao motor dok nije stigla nova. A ni zadnja nije puno bolja...

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Ja pazarih danas prednju novu staru dve god metzeler 100/80/16 za 40 E i dobio sam zadnju polovniu 130/70/16 pa sad to mi je stomije a koko ce se uklopiti u vioznji videcemo

Može. Malo će da ti laže sat i biće malo tvrđi preko rupa...

vidi ovo !!! 25 eura nova!!!

http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/?name=pnevmatike.php&item=33608701&doS=1&tip=88&z=1

P brzinski indeks. Mislim da je ovo za skuter. Ja sam htjeo da uzmem gume za skuter, Metzeler Feel Free(među najboljima) su u paru manje od 100Eura.

Nisam uzeo iz više razloga. P brzinski indek je do 150km/h, znači za skutere od 250-300cc, iliti 20-30ks, duplo manje nego GPZ. A i masa kod skutera je skroz pozadi, a kod GPZa u sredini i blago naginje ka napred. Nije da su gume za skuter lošije, nego su projektovane za potpuno drugačija opterećenja. Prednja će se brže potrošit zato što nosi i trpi veće opterećenje, a zadnja će često proklizavat...

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

To se verovatno napravi vakum u rezervoaru i dolazi do tog problema... Cudi me da ti kroz bravu ne ulazi vazduh.

Nasao sam nesto zanimljivo pa ako nekom nestro treba broj dajem na pvt ! "Prodajem kawasaki ER-5 u delovima"

Mozda ces imati problem da ces pri vrucini osecati miris benzina dok motor stoji ako tog gumenog dela nema. 0namigivanje.gif Probaj, ne skodi, a cim ne skodi znaci da koristi. 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5)

Mislim da na ER5 nema filtera za gorivo, ne znam za GPZ... Cuo sam za par slucajeva da su ljudi ugradjivali filter za gorivo na ER5, pa to bas nije odradjeno kako treba jer su poremetili slobodan pad goriva i zeznuli dotok. Bilo bi lepo cuti iskustva od nekoga ko ima filter ma motoru.

Nemaju filtere goriva, imaju samo sito koje sprječava da povuku mulj kad se prebaci na rezervu.

Može da se montira običan filter za benzin, od onih za naknadnu ugradnju. Samo treba naći što manji i treba pazit da se ne presavije negdje crjevo kad se sve završi, jer fali prostora

Ima i ovako nesto

http://www.ex-500.com/index.php/topic,24823.0.html

Filter bi dobro dosao s obzirom na nase gorivo mada mi se ne sece bas crevo a kad bih nasao nesto ovako uzeo bih.

Pa crevo košta 100din, a i svejedno je preporučeno da se mjenjaju poslje 4-5 godina

• Ne silazi, 7395 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja mislim da nema potrebe za filterom, doduse ja retko kada prebacim na rezervu, tacnije nisam nikada i sa vremena na vreme ocistite rezervoar dok ima malo mulja i no frx. Inace je mulj jedina stvar koja moze da zaustavi Kawi Para Twin oeeeee :D

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: Hornet 600, TRK 251

Ja sam kod mene ubacio filter i stvarno nemam problem sa dotokom goriva. Elem, kupio sam mali plastični mikrofilter, najmanji koji sam našao i koji košta -lupiću- 50ak dinara i uglavio ga između karburatora. Taman ima mesta. Bitno je samo da filter stoji vertikalno, tj da uvek bude goriva u njemu. Problem koji mene muči je taj što imam neku grunfovanu slavinicu goriva na kojoj nije bilo ni sita ni originalnih membrana, i koja je radila slobodnim padom nevezano za vakuum. Membrane sam zamenio, ali mi ostaje problem sita za rezervu. Šta god da sam nabudžio, kojekakva sita sa auto karburatora itd kako okrenem na rezervu-prc. Ako neko ima ideju ili neku sliku slavine da ja vidim kako izgleda to sito...

Kod mene gorivo na ON vuče na rupu na kojoj nema sito, a na RES provlači kroz sito. Zato sam i stavio filter.

Filter mi stoji ispod karbova i nemam problema sa dotokom goriva, evo već preko 5000km, jedino mi je česma propiškila.

Filter i crjevo NE MORAJU da budu iznad nivoa karbova, bitno je samo da se crjevo niđe ne presavije, dok imate goriva u rezervoaru imaćete ga i u karbovima, čista mehanika fluida

Ja sam ugradio filter za gorivo i to ispod karbova, znaci prazan prostor izmedju agregata i karburatora. Uzeo sam onaj od kola koji je metalni i bas je veliki, creva imaju da se kupe u prodavnicama auto delova tako da uopste nemoj da ti bude zao da seces svoja ako su vec dobra. Imao sam problem sa presavijanjem creva ali sam to sredio tako sto sam slavinicu pomerio u stranu, to znaci da mi se slavina kaci na jedan sraf, znaci rupa na slavini koja treba da se srafi u gornji nosac zasrafljena je u donji nosac i ne primeti se, nije ruzno. MOgu da slikam pa da pokazem ako vas bas zanima. Morao sam da ugradim jer mi je rezervoar bas porozan i karburatori mi prelivaju zato sto trunje prolazi. NIsam imao problema sa protokomo, uvek iscrpim do kraja gorivo tako da nije problem postaviti. Inace stoji vodoravno a i pored njega u karbovima nadjem brasnasto sitno trunje... Resio sam da radim i elektrolizu rezervoara ali nikako da nadjem vremena a po postovima drugih koji su radili vidim da su zadovoljni. Jer radio od vas neko elektrolizu?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja