Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• Ne silazi, 7395 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mislim da su 2008. ali su lose. Mislim, okej je to u nekoj umerenoj voznji ali opet nije to onako naj kako ja volim da bude! Porucio sam set novih naravno i ocekujem ih posle Nove. Inace je trenutno su Dunlop GT401 na felnama, tvrda guma, tesko se zagreva i ne preporucujem!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 287 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-5

Hvala kolega Alekre....pitam jer sam ja prenju gumu imao sa takvom sarom ali je mnogo matora bila pa sam je zamenio...

Evo malih ideja za "uradi sam" na ER-5 ,moze ce se nekom svideti mozda nekom i nece ali pogledajte ....0takoje.gif

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/74689-pozicija-u-zmigavcima-americki-fazon/

• U prolazu, 25 postova

Da li je neko montirao vizir na svoj ER-5? Razmisljam da ugradim kod Ivana po narudzbini, mada neki smatraju da je bacanje para i da ne doprinosi narocito udobnosti voznje na autoputu. Zamolio bih za vasa iskustva.

Pozdrav,

P

Ja imam na svom, Puigov kratki, meni licno cisto da pokrije instrumente i iz estetskih razloga. Touring vizir ce ti sigurno skloniti nesto vetra i uciniti voznju komfornijom.

• BJB Maxi Scooter Club, 314 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Da li je neko montirao vizir na svoj ER-5? Razmisljam da ugradim kod Ivana po narudzbini, mada neki smatraju da je bacanje para i da ne doprinosi narocito udobnosti voznje na autoputu. Zamolio bih za vasa iskustva.

Pozdrav,

P

Imao sam na mom ER-5 montiran Puig-ov vizir tj ovaj http://www.louis.de/_1027435ab9e3fb72111fc24f7a600ed302/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=450&wgr=260&list_total=13&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10006508

Kostao je onda 20e u Louis-u.Meni se cinilo da mi je drasticno smanjio udar vetra u grudi posto sam ja visok 190cm,a konacno sam imao iza cega da sakrijem glavu kad sam hteo da ga malo poteram na auto putu.I jos jedna stvar koju sam primetio je da pre stavljanja vizira motor nije hteo vise od 150km/h na ravnom,a nakon stavljanja vizira sam lagano dogurao do 170km/h.

Moj zakljucak je da ces sa bilo kakvim vizirom postici to da ces taj motor moci da vozis 120km/h mnogo prijatnije i da ces malo dobiti na maksimalonoj brzini ali nemoj da ocekujes neko cudo jer je po mom misljenju to i dalje motor za laganiju voznju.Pozdrav.

Ako se ne varam, mislim da se po fabrickim specifikacijama vozi na 130/70/17. Izbora ima, ali ne znam kako i gde vozis te ne bih mogao nista konkretno da ti predlozim.

Generalno sto se tice nase klase 500cc, vec godinama se Bridgestone Batlaxx BT45 pokazala kao najbolja. Cena je bila nesto preko 14,000. Michelin Pilot Activ je takodje dobar i jeftiniji je za nekih 13 xxx. Uzmi u obzir da BT45 ne moze da istera vise od 13000km. Jako brzo se trosi :( Savetovao bih ti da ne kupujes Dunlop GT401 jer se tesko zagreva i klizava je. Jedva sam docekao ih stresem s' felne.

Ja sam uzeo set Continetala ContiGo za 130 eur. na popustu, guma je relativno nova na trzistu te nema puno iskustva za procitati, na oko mi deluje dobra, videcemo kakva ce biti u voznji, mada s' obzirom da vozim lagano, ne ocekujem nikakve probleme.

Set, lanac i lancanici, 120 eur DID i Regina.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

To sto ti trazis to ne postoji, ti si to izmislio :lol:

Ajd pogledacu po BG ima li igdje tih sijalica pa da ti zavrsimo to ;)

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Nego ja vas da pitam, pošto sam pročitao celu temu i saznao koliko ulja se sipa kad se menja :zvizduk: , voleo bih, u što kraćim crtama da mi kažete najveće mane GPZjca, šta vam se ne sviđa, šta bi moglo biti bolje itd.

Koliko je zadnje sedište udobno, da li su fuzasteri za saputnika na pravom mestu?

Razmišljam o sledećem motoru, dvoumim se između XT600 2KF i GPZ-a, jeste da su potpuno različiti motori, ali eto, teško mi je da odlučim šta mi više treba, mada me društvo vuče da uzmem GPZa pošto niko od njih nije enduraš :)

Hvala unapred,

potencijalni budući sektaš :takoje:

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

do 93ćeg god problem može da bude magnet. Skupa popravka ukokliko crkne.

Problem mogu da budu i gume 16ice na starijim modelima.

Gledaj da napred ima dva diska.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

slobodno dođi da probaš mog- Bilo bi dobro da probaš par njih pa da po tome upoređuješ sa potencijalnim za kupovinu.

Ja nisam nikada seo ranije na GPZ ali sam pozvao druga koji je probao njih desetak, bio je zadovoljan, a i Mina je bila prodavac pa nije bilo razloga za sumnju, održavan kod Šube, mog komšije...

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Mrle je vec naveo osnovno, jos da dodam ako si visi od 180 bice ti premali i pri padu na desno padas DIREKT na pumpu od vode, znaci ako nema moraju obavezno da se montiraju neki kresbarovi-slajderi. To je sto se konstrukcijskih mana tice.

Znaci gledaj da bude 94 ili mladji i da ima dva diska naprjed

• ENDURO, 1344 postova

Aha, tako znači, uglavnom i gledam te novije, nije loša ponuda.

Visok sam 175 tako da verujem da će mi biti taman :) Crash bar će biti prva investicija, pod obavezno.

Hvala ljudi, Mrle, hvala ti na ponudi, sad nisam pri kešu, samo se raspitujem, računaj da ću te negde na proleće iscimati da se vidimo :takoje:

Kako vam se npr. ovaj čini na prvi pogled?

http://www.polovniautomobili.com/oglas417404/kawasaki_gpz_500s_hitno/

Sinulo mi nesto, ja sam taj primerak video i pre izvesnog vremena u oglasima, konkretno prosle godine u ovo vreme. Cena je bila nesto oko 1600. Ne svidja mi se sto se vuce u oglasima, dobar motor se proda odmah.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Sinulo mi nesto, ja sam taj primerak video i pre izvesnog vremena u oglasima, konkretno prosle godine u ovo vreme. Cena je bila nesto oko 1600. Ne svidja mi se sto se vuce u oglasima, dobar motor se proda odmah.

Ne bih se složio sa tobom, činjenica je da se nema para i da se motori dugo vuku po oglasima. Moj GPZ '98god. je celo leto bio u oglasima za 1400 i niko ni da zovne na kraju je otišao u zameni za kineza odprilike za 1200.

• ENDURO, 1344 postova

Pa to jeste, ja sam auto prodao ispod svake cene, prodavao ga par meseci... Tako će verovatno biti i sa Jawom ako je budem prodavao, kupio za 300, uložio još toliko, ne verujem da ću moći za 300 da je prodam :zdravo:

Ostali, šta vi mislite, kako vam se čini ova Kawa? I za koliko može da se nađe jako dobra, registrovana, bez ulaganja...?

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: TL1000rr, Afrika Twin RD4, GSF650n k9, Ninja500r

Prvi sam vlasnik Ninje 500r 2006 je i kupio sam ga u decembru iste godine, Kanaske table i presao je 27000km, dali ima zainteresovanih. trazim 1700e

Radjen je dino tuning sa diznama i ima 63konja

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

Pored mnogo crvenila ispred skupstine,zasijase mi oci kad sam video moj bivsi moped,

CRVENI mali :),Djole se slatko navoza,mnogo mi je drago,samo operi ga ponekad :nanana:

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

Nego ja vas da pitam, pošto sam pročitao celu temu i saznao koliko ulja se sipa kad se menja :zvizduk: , voleo bih, u što kraćim crtama da mi kažete najveće mane GPZjca, šta vam se ne sviđa, šta bi moglo biti bolje itd.

Koliko je zadnje sedište udobno, da li su fuzasteri za saputnika na pravom mestu?

Razmišljam o sledećem motoru, dvoumim se između XT600 2KF i GPZ-a, jeste da su potpuno različiti motori, ali eto, teško mi je da odlučim šta mi više treba, mada me društvo vuče da uzmem GPZa pošto niko od njih nije enduraš :)

Hvala unapred,

potencijalni budući sektaš :takoje:

Mrle je vec naveo osnovno, jos da dodam ako si visi od 180 bice ti premali i pri padu na desno padas DIREKT na pumpu od vode, znaci ako nema moraju obavezno da se montiraju neki kresbarovi-slajderi. To je sto se konstrukcijskih mana tice.

Znaci gledaj da bude 94 ili mladji i da ima dva diska naprjed

Mana koju sam ja nasao na gpz-u je prenisko sediste,

te su noge previse savijene i posle duze voznje pocinje

da smeta,mada kad se naviknes,nema problema.

Nema idealnog motora...

Takodje neelastiscnost na manjim obrtajima i cescim saltanjem brzina...

Sto se tice crash bara,na Djoletovom Ferninadu je odlicno resen,gotovo neprimetan dok se ne zagleda bolje,a sluzi i za odmaranje nogu zbog gore

pomenutih nedostataka sedista.

Ako se setim jos necega napisacu... :D pozz

• Zainteresovan, 577 postova
  • Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter,

Drugari,da li neko zna nešto o ovom GPZ-u http://www.moto-berz...z--oglas-13397/ ?

Ja rešio da sledeći motor bude GPZ 500 S,ali dok ne prodam MZ budžet je 1000 evra,

Po prirodi sam strpljiv i nije baš hitna kupovina (imam sa čim da se vozim),i voleo bih da GPZ kupim od nekog sa ovog foruma.

Unapred hvala sa nadom da ću se uskoro pohvaliti.

Ovaj motor ti je jos na prodaji gledao sam ga i u jadnom je stanju uzivo.Sa njega je padano i to debelo.Cena mislim za 600 bi ga dao ladno ako ne i manje..Agregat mislim da nije los ostalo mnogo ulaganja

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja