Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

narucio ja iz nemacke preko e-bay magnet alternatora za novi model gpz za moj stari model. Svuda pise da su isti. EEE nisu! Ovaj novi je vislji nekoliko mm.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa trebalo bi da može da stane, kod mene je isto novi tip magneta, onaj oklopljeni

Pa trebalo bi da može da stane, kod mene je isto novi tip magneta, onaj oklopljeni

a koje ti je godiste gpz? Moj je 90to. Posle 93eceg ide taj oklopljeni.

a koje ti je godiste gpz? Moj je 90to. Posle 93eceg ide taj oklopljeni.

89-to, stari tip. Magnet se razletio bivšem vlasniku i naručio je novi, mislim da reče da mu je stiglo iz Australije, nisam obraćao pažnju. U svakom slučaju svaki novi magnet za stari i novi tip je isto oklopljen, moguće da postoji razlika između starog i novog modela što kažeš, ali napravljeni na isti način, da nemogu da se razlete

ma gledali nas trojica, nije to to. Unutrasnji, spoljni precnik su ok, ali je vislji. I kako mi je majstor rajko rekao i breg za okidanje pikapova nije na istom mestu

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

@mrle

Ubaci ga u frižider na par sati možda se i skupi za tih par mm, pa će valjda da stane  :P

@mrle

Ubaci ga u frižider na par sati možda se i skupi za tih par mm, pa će valjda da stane   :P

ako se tebi skupi par milimetara, bices DoktorkaBane

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

narucio ja iz nemacke preko e-bay magnet alternatora za novi model gpz za moj stari model. Svuda pise da su isti. EEE nisu! Ovaj novi je vislji nekoliko mm.

hmmm, to je cudno...trebali bi da budu iste velicine. jedino se okidac razlikuje-tj. par cm je duzi, pa treba da se ostruze i ponovo zavari...pogledaj na ex500 forumu, ima neki tutorial kako uklopiti novi magnet na 1. generaciju..video sam ga negde, al' me mrzi da trazim..

Mozda kada ga navuces na radilicu, ostane mesta da se navuce dekla, a da pri tom nista ne dotice. Hajde potrudi se da mi nadjes kako se to tacno budzi jer po ovome sto sam video, ne ide. "To je djunta sa sitnim nutom. Ali Zile rekli su mi da moze da se ubudzi.      Zile: Pa neka tu ubudzi taj sto ti je rekao"..Malo smeha na svu muku ( nacionalna klasa) .

• U prolazu, 6 postova

Pozdrav, presao sam malo preko ove teme ali nisam nasao, mozda i ima al sam ja promasio :)

zanima me jeli iko probao da zamijeni zadnju kocnicu na gpz-u sa diskom? to mi se cini onako primamljivim poduhvatom..

a i imo sam problema sa topovima, zacepili mi se bio krajem proslog ljeta, sta cu kad svasta sipaju u gorivo..hehe. pa mozda ako je neko radio remont topova, ili ako je pravio  nove auspuhe, recimo poluotvorene ili tako nesto, mozda i 2 u 1 sistem?

Sekto imam jedno pitanje, na poklopcu ventila imam neke otvore koji su začepljeni nekakvim pločama, na netu sam našao da tu idu nekakva crjeva?

Čemu to služi a uz to i ne radi?  Evo i slika gdje to dođe, ovo zaokruženo crvenim

post-3674-1287907121583_thumb.jpg

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Ju,ju,sto smo se prosirili bre,to me raduje!

Dobrodosle nove kolege!

A vidim imjos jedna pridoslica koja jako podseca na moju Plavu pticu  :),a bas sam bila srecna jer niko nije imao saru kao moju,ali nema veze ostaje mi natpis na ralici  ;)

Nadam se samo da decko moju devojcicu nece pomesati sa njom  8) ...Marko jesi li cuo!? He,he

I sto ti kazes da ja ne prodajem motor,pa za dobru ponudu sam uvek otvorena  ;D

Sta cu,lezi mi CBR-ka kao da sam se rodila na njoj!!!

• U prolazu, 21 postova

A ima li ko magnet za prodati??? Cuo sam da je moguce ubaciti i od gpz 600 ili zzr-a samo da treba da se prepravi nesto....ako neko zna volio bih da nam malo detaljnije pojasni te stvari....pozzz

• Svrati ponekad, 327 postova

Nisam odavno posecivao temu a sad vidim da je problematika ostala ista sa ex500 agregatima...

prvo ...oni poklopci gore sa slike na poklopcu ventila...americki modeli(a mozda i jos neki) imaju creva na tim poklopcima koja sluze za preciscavanje pare od ulja koja se stvara u prostoru iznad ventila i dalje se sprovodi u jedan karnistercic..bar je tako bilo na jednom en-u. kod evropskih tog sistema nema i jednostavno su zatvorili rupe poklopcima.

Sto se tice magneta ako uzimate polovan gledajte da uzmete i dekl sa istog agregata jer se od modela do modela razlikuju...do sad sam video 3 razlicite vrste dekla i dva razlicita magneta...za onaj noviji puni magnet mora duboki dekli taj magnet je fabricki na en-u posle 96og godista i na svim er5..kle500sam imao 2007 i na njemu je bio isti magnet kao i na onom prvom...znaci iz delova...sto se tice premestanja... ako menjas samo magnet...poskidas njegove bregove i stavis nove na mesto gde su bili na starom magnetu...to radi provereno..da ne davim vise.. imao sam muka sa tim magnetom al sve se da resiti...

e da...videh i rasparavku oko potrosnje...meni ti motori nisu trosili nikad preko 5. en500c 2002 god. imao sam ih dva komada...pri normalnoj voznji od Valjeva do Uzica...od pumpe do pumpe 93km 3.5l, i vise puta tako...ali su motori bili stvarno kao novi.. pozdrav za sve ljubitelje kawe ex500

• Drug član, 1460 postova
  • Motocikl: k25

Ju,ju,sto smo se prosirili bre,to me raduje!

Dobrodosle nove kolege!

A vidim imjos jedna pridoslica koja jako podseca na moju Plavu pticu  :),a bas sam bila srecna jer niko nije imao saru kao moju,ali nema veze ostaje mi natpis na ralici  ;)

Nadam se samo da decko moju devojcicu nece pomesati sa njom  8) ...Marko jesi li cuo!? He,he

I sto ti kazes da ja ne prodajem motor,pa za dobru ponudu sam uvek otvorena  ;D

Sta cu,lezi mi CBR-ka kao da sam se rodila na njoj!!!

Moracu da mu skrenem paznju  ;D

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ti si neverovatan  :D

Kao prvo u GPZa ide 3.4 litre sa zamenom filtera. Bez zamene bi trebalo da je manje, ali ja uvek menjam i filter tako da mu je 3,4 litre taman. Nivo ulja se gleda kada je motor zagrejan i ugašen stoji na štenderu bar 5 minuta. Optimalan nivo je na sredini onog prozorčića.

Ti si neverovatan  :D

Kao prvo u GPZa ide 3.4 litre sa zamenom filtera. Bez zamene bi trebalo da je manje, ali ja uvek menjam i filter tako da mu je 3,4 litre taman. Nivo ulja se gleda kada je motor zagrejan i ugašen stoji na štenderu bar 5 minuta. Optimalan nivo je na sredini onog prozorčića.

Odkud na stenderu,pa tada motor nije ravan,nego je nagnut napred.

Motor stoji ravno,na tockovima  ;)

@MaRko

mala je razlika u nivou ulja na štenderu i na točkovima kada stoji  :)

za to malo ce da mrdne sa pola na puno staklo  ;)

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

vec sam pisao , u moju kawu 3,8l  ;)

Kako moze 3,8 kad je maksimala 3,4  ???

emm, zar ne pise na motoru 3,6l max?  :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja