Motorcyclist 22971 Napisano Mart 5 Integrisan, 7356 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, Uros123 said: Pozdrav svima, skoro sam pazario Kawasaki ER 5. Zanima me gde ste radili sedite jer sam primetio da posle 30 40km utrnem ceo, i zanima me da li neko ima resenje za tvrdocu amortizera, promenicu na viljuskama prednjim ulje, a sta da radim sa zadjnjim. Imas nekoliko majstora koji preradjuju sedista. Sto se amortizera nazad tice, to ti je sto ti je, nema podesavanje tvrdoce. Mozes samo preload podeziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14917 Napisano Mart 5 Ne silazi, 3238 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan @Uros123 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 977 22 Napisano juče u 17:58 U prolazu, 17 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Trenutno nema Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav društvo! Najzad, posle dužeg vremena, kalkulacija, računanja, ubedjivanja porodice i štednje,kupljen prvi motor. Er5 2001. Ja sam zadovoljan, mada ima nešto stvari za sređivanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 977 22 Napisano juče u 18:04 U prolazu, 17 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Trenutno nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Djole 977 je napisao: Pozdrav društvo! Najzad, posle dužeg vremena, kalkulacija, računanja, ubedjivanja porodice i štednje,kupljen prvi motor. Er5 2001. Ja sam zadovoljan, mada ima nešto stvari za sređivanje. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16417 Napisano juče u 18:15 Integrisan, 8398 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čestitke. Uzeo si dobar motor. Prost kao pasulj, dovoljno mali da bude jeftin za vožnju a dovoljno veliki da se nazove pravim motociklom. Ja sam moj vozio šest godina. Vozio sam ga više i više opterećivao nego sada TDM-a. Doduše ER5 je sad u dobrim godinama, ima tu par stvari da adresiraš i onda si miran dugo-dugo ali samo ako odradiš sve kvalitetno. Evo ukratko da ti kažem šta: -Ulje Silkolene Comp4 10W40 na 8000 menjaj ili na kraju svake sezone bez obzira na kilometražu -Demontiraj hladnjak. Potopi ga u toplu vodu, Akra K2 i očisti mu nežno svako rebro. Kad ga pogledaš hladnjak mora da se providi! -Demontiraj kućište termostata. Ono ima dva cevčuge koje ulaze u blok i zaptiva ih O ring. Krajeve ceve lepo i nežno očisti, kupi nove kvalitetne gumice i zameni. Obično im tu procuri antifriz i udavi svećicu. -Zameni sva vakuum creva i creva za benzin. Kupi kvalitetne šelne. Najbolje bi bilo da kupiš metalne spojnice za benzin i da tako spojiš veze rezervoar-slavina. Wurth ima kvalitetna creva i Zebra šelne npr. Ne žali za creva pa makar naručio i trkačka iz inostranstva. Za to nije ni 100 evra puno! -Slavinu obavezno, kupi original novu Kawasakijevu ili ugradi manuelnu ili elektroventil koji će da otvara i zatvara. -Naruči neki jeftin voltmeter da bi na upravljaču pratio rad reglera Zadnji amortizeri su mu gola g%$#vna!" Kad si pri parama stavi Hagon ili YSS. Ako baš ne planiraš da ga prodaš imam za tebe povoljno kočioni disk od 298mm Kupi i neka četvoroklipna klješta, napravi adapter za njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22971 Napisano juče u 18:22 Integrisan, 7356 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Polako nek covek bar odvozi jednu sezonu sa takvim kakvim je Ja sam vozio GPZ 14 godina, niti jedno crevo nije propisalo, hladnije radio od gsra. Jedino je semering slavine riknjavao. Amortizer jeste sranje ali za moju kilazu je bio ok. Kocnice lose ali za jednog dovoljne. To je sto je. Ja bih prvo menjao prednje opruge i stavio dobre gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 977 22 Napisano pre 22 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Trenutno nema Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Motorcyclist je napisao: Polako nek covek bar odvozi jednu sezonu sa takvim kakvim je Ja sam vozio GPZ 14 godina, niti jedno crevo nije propisalo, hladnije radio od gsra. Jedino je semering slavine riknjavao. Amortizer jeste sranje ali za moju kilazu je bio ok. Kocnice lose ali za jednog dovoljne. To je sto je. Ja bih prvo menjao prednje opruge i stavio dobre gume. Gume za sad ne bih dirao, stare su godinu dana i prešle oko 1500 km, napred mitas mc50, nazad metzeler roadtec 01. Meni za sad deluju solidne u vožnji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22971 Napisano pre 22 sati Integrisan, 7356 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Djole 977 said: Gume za sad ne bih dirao, stare su godinu dana i prešle oko 1500 km, napred mitas mc50, nazad metzeler roadtec 01. Meni za sad deluju solidne u vožnji. Onda top. Samo redovan servis, ulje filteri i teraj, ne brigaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 977 22 Napisano pre 22 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Trenutno nema Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Za sad nemam nikakvih problema u vožnji. Creva izgledaju kao nova, za početak bi rešio slavinu za gorivo na najverovatnije reparacija. Ostalo polako, jedno po jedno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16417 Napisano pre 22 sati Integrisan, 8398 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Motorcyclist said: Polako nek covek bar odvozi jednu sezonu sa takvim kakvim je Ja sam vozio GPZ 14 godina, niti jedno crevo nije propisalo, hladnije radio od gsra. Jedino je semering slavine riknjavao. Amortizer jeste sranje ali za moju kilazu je bio ok. Kocnice lose ali za jednog dovoljne. To je sto je. Ja bih prvo menjao prednje opruge i stavio dobre gume. Još malo pa će ER5 biti 30 godina star Vidiš da se bivši vlasnici pooženili i deca im završila školu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 977 22 Napisano pre 22 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Trenutno nema Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Alekre je napisao: Još malo pa će ER5 biti 30 godina star Vidiš da se bivši vlasnici pooženili i deca im završila školu Bitno da sam skoro duplo stariji od njega! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...