Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI ER-5 i GPZ 500

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Ja u subotu radim,u nedelju sam na nekom krstenju,slobodan tek u sledecu nedelju (subotu opet radim) :(

Eventualno da naletim u popodnevnim casovima posle 15h (posle posla)..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: SV650

Ja u subotu imam neke obaveze oko Honde, možda skoknem do Mladenovca i popodne idem na rođendan, ne mogu propustiti. Prvi rođendan drugarovog sina.

Baga.... nedelja sam slobodan.... Za sad :)

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: NC700D

Ekipa, subota, Avala?

Da se skupimo, ispricamo upoznamo napravimo mali djir oko Avale. Za pocetak. Posle cemo organizovati i neke ozbiljnije ture.

1. Alekre

Dobra ideja, ali bi trebalo ranije najaviti (aj da ne pametujem ja sad).

Ja sam zainteresovan, pa ako definisite konkretno vreme i mesto...

P.S. Da li se neko oprobao na stazi Ada Huje, vredi li tamo potrošiti vreme na karting  stazi ? 

Ekipa, subota, Avala?

Da se skupimo, ispricamo upoznamo napravimo mali djir oko Avale. Za pocetak. Posle cemo organizovati i neke ozbiljnije ture.

1. Alekre

Dobra ideja, ali bi trebalo ranije najaviti (aj da ne pametujem ja sad).

Ja sam zainteresovan, pa ako definisite konkretno vreme i mesto...

P.S. Da li se neko oprobao na stazi Ada Huje, vredi li tamo potrošiti vreme na karting stazi ?

Ja bio na Huji,vrh je staza.. vozio na kursu bezbedne voznje, jos kada ti neko lepo objasni kako i sta treba pravilno voziti,vreme leti, par sati prodje kao tren.. super staza i u pauzama kada nije zauzeta (nema zakazanog termina) moze se uleteti na stazu za neku smesnu kintu.. a ima i kafic u kom mozes popiti kafu sa pogledom na samu stazu pa mozes i otici popiti kafu i gledati druge kako voze i kad se staza oslobodi uletis i izvozas se.. vrh !

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Ljudi danas sam startovao motor konacno i primetim ne radi mi svetlo za tablicu i pozicija nazad, ali radi kada stisnem kocnicu. Osigurac dobar (probao i zameniti, isto). Sijalica za tablicu je pregorela i obicna je 12v 5w. Imam gomilu takvih ali koju god da sam stavio nece da radi. Tacne oznake ove pregorele su: STANLEY R5W 12V 37R E6 208 --- 5 M3. Ja sad nemam pojma da li ove ostale oznake imaju nekakve veze??? Ove ostale rezervne imaju 12v 5w i 37r oznake ostatak oznaka je drugaciji.

Sto se tice stop svetla, imaju 2 sijalice unutra obe su ispravne tj. ne vidim da su pregorele. Nesto sumnjam da bas obema nesto fali. Probao rezervnu iz seta sto sam uzeo u Louisu isto, radi samo kada stisnem kocnicu. Oznaka na tim je sledeca: P21 5W 37R E6 214 12V ----5 M3  . Ova iz Louisa ima 12v P21 5W ali ostatak je razlicit E1  2MB F1. Pomagajte

Inace prednja svetla rade, kao i zmigavci.

Promenio član hard_rock

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Meni je pravilo problem sto mi je ono olovo na sijalici bilo tanko pa pravilo slab kontakt. Stavio sam glanc novu sijalicu i sad radi.

Meni je pravilo problem sto mi je ono olovo na sijalici bilo tanko pa pravilo slab kontakt. Stavio sam glanc novu sijalicu i sad radi.

Ja sam to probao malo ocistiti al nista. Ali opet bas na obe u isto vreme, sumnjam. Probao sam i sa tom iz Louisa ona ima i deblja ta olova i pritisnuo sam prstom isti djavo. Jesi stavio sijalicu sa potpuno svim istim oznakama?

I ja mislim :/ Postoji li neki konektor koji mogu da pregledam ili nesto slicno?

Probacu sutra da stavim na park poziciju da vidim da li ce se upaliti.

Ma otkacio ti se provodnik sa klemice za 5w.. il ti je zveknuo neki osigurac. Uzmi prob lampu za 12v mas kod kineza za smesne pare i stipaljkicu za masu zakacis za sasiju a vrhom problampe pipnes kontakt i vidis dali svetli,ako svetli znaci imas struju nevalja ti sijalica,ako ne svetli imas prekid u dovodu na kontakt za vlakno od 5w. Svaka sijalica ima kontakt za 5w (pozicija) i 21w (stop signal)

Citajuci sada po netu nasao sam dosta slicnih problem i spominje se negde ''problem in the ignition switch''. Videcu vec sutra da nesto isceprkam. Da li je na kawasakiju crvena zica za zadnje svetlo?

Uzmi skini rep pa vidi sta ti ulazi u stopaljku, mislim koje boje provodnika i problampom mozes ispitati koji provodnik koje boje je 5w ili ti pozicija.. Pa tek onds kad ustanovis da na tom provodniku nemas napon, rasturaj dalje i idi ka bravici.. A da odmah rasturas bravicu pre nego si proverio ovo sve, ne bih ti savetovao..

• U prolazu, 86 postova
  • Motocikl: Yamaha Beluga 125

Ja sam imao taj problem, takođe znam ljude i sa gpz-ovima koji su imali taj problem, probaj da cimneš malo bravicu naprjed, nazad, lijevo, desno možda proradi, ali to je samo privremeno rješenje obično se žica prekine na samom izlazu iz brave kao meni što se desilo.

Fora je sto motor nije vozen skoro godinu dana tako da ce pre biti da je nesto oksidiralo i sl. nego da se nesto prekinulo. Proveravam sutra redom.

Probao danas ocistiti kontakte,nista. Svetla na tabli gore to je isti osigurac kao za nazad. Zeza brava. Ne mogu da zakljucam korman,da stavim u park poziciju i nekada kada dam kontakt stisnem kocnicu,kontakt se izgubi.

Pa onda znas sta ti je ciniti.. mada probaj da naprskas kontakt sprej u bravicu mozda ti ustedi pare za zamenu bravice.. nikad se ne zna,probaj.. :)

Pa onda znas sta ti je ciniti.. mada probaj da naprskas kontakt sprej u bravicu mozda ti ustedi pare za zamenu bravice.. nikad se ne zna,probaj.. :)

Probao sam ne vidim neku bas razliku. Koliko sam citao ona ima neke security bolts ispod koji se izbuse kada se skida bravica ili treba poseban alat? Zanima me da li moze da se rastavi i ocisti pre nego sto odlucim da trazim drugu?

U BG-u u bulevaru iza picerije Orao postoji radnja koja popravlja i remontije bravice za vozila,ne znam kako se zovu,mozda da potrazis neku slicnu radnju blize tebi ili izguglaj naziv ove radnje pa ih zovi i pitaj dal mogu da ti repariraju ako skines i posaljes im kutirskom sluzbom..

Hvala videcu sa njima. Sto se tice tih sigurnosnih srafova to bi trebalo da je Torex kljuc tako da bi trebalo da se moze odvrnuti.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

LJudi, kawa mi troši možda i 10l na 100km, nemam pojma, sipam za 1000din, pređem 60-70km.

Pali na pipanje, ler normalan, normalno vuče, ne štuca, ne gasi se, mirno obrtaljka stoji čak i kada je hladan.

Sinoć sam odvrtao one šrafiće da ispustim gorivo iz karbova, bila su oba zapušena, čukao sam dok nije procurelo i iscurelo.

Videću kako će biti sada.

Pa jel dimio motor? Ovicno kad je smesa prezasicena gorvom il se gasi kad se ugreje ili dimi ili su te pokrali na pumpi.. sipali ti vazduh.. nije nemoguce..

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

primetio sam da mi ponekad digne u gradu temperaturu na par milimetara od crvenog. Ali samo jednom u 4-5 dana.

ne verujem da je to povezano sa potrosnjom, mozda nekako pasivno mada je bilo toplo ovih dana normalno da je malo topliji agregat.. bice da su se samo karbovi zaprljali.. sipaj opet pa meri.. prati eventualni dim iz izduva.. kad sagoreva veca kolicina tecnosti dim mora nekuda izaci..

Nije torex navoj na srafovima za bravu vec nikakvi :D burgija se pa se skida, a kako se vraca posle nemam pojma.

mala ureznica i posle stavis normalan srafic i gotovo.. jel si uspeo da saznas ime one firme?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja