Jump to content

Moto Zajednica

Benelli prvi put u svom zavičaju

Recommended Posts

  • Zainteresovan, 651 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Benelli TRK 502 X

Bliži se kraj avgusta, za koji je isplaniran team building sa firmom u Poreču. Kako sam prošle godine samo 2 nedelje posle dosadne vožnje do Grčke, opet seo na motor i otišao do Poreča, ne videvši ništa osim dosadnog auto puta, ove godine sam rešio da to promenim (makar malo). Imao sam kojekakve ideje koje su uključivale vožnju po Jadranskoj magistrali, ali na kraju me je drug veoma brzo ubedio da idem preko Slovenije. Tu kreće i moje ubeđivanje jednog kolege da i on krene motorom, koji se nešto nećkao i tražio neke izgovore da zavara sebe, ali je na kraju ipak krenuo.

Team building je od srede 31. avgusta, neko kreće posle posla, a neko ujutro (imamo spavanje i večeru za taj dan), pa smo tamo do nedelje.

 

Utorak, 30. avgust. prošao ručak, ja polako planiram da krećem. Motor čeka napakovan u garaži, gasim kompjuter, oblacim opremu, pozdravljam se sa kolegama... dovođenja prijatno, vidimo se sutra na moru :)

Fruška gora, peglam one krivine po vencu, obilazim šleper za šleperom, pa čekam da obiđu jedan drugog, palim one kineske maglenke da blinkuju... šta je ovo kolko ih je, a da radni je dan, 14h >:(

Posle laganica do granice, mada morao sam da stanem negde blizu Sremske Mitrovice da obučem kišno odelo da bih ga skinuo pre Batrovaca, pred granicu... isto kao i prošle godine.

Na granici nenormalna gužva, kamioni se provlače jedni pored drugih pa tako u 3-4 navrata i ja čekam i ne mogu da se provučem.

 

Zu3ULDR.jpg

 

Na granici sve super i brzo prolazi, pitaju ljudi uvek za Benelli, liči im na BMW. E sad može da krene najdosadniji deo puta, vožnja do Zagreba i brojanje kilometara... Stajem na po koju pumpu da uhvatim internet, na telefonu imam problem da uhvatim mrežu...

 

8T2HnQL.jpg

 

Nastavljam tako do Zagreba gde se odvajam prema Ljubljani, za razliku od prošle godine kad sam išao prema Rijeci. E sad kreće malo zanimljiviji deo, ubrzo granica, gde kupujem vinjetu, pa polako dalje. Niasm siguran gde tačno, ali pada i mrak, ja hvatam internet na nekoj pumpi da cimnem smeštaj preko Vibera, jer i dalje imam problema sa mrežom, ali se niko ne javlja... Valjda su kući. 

Mrak je pao, nekih 9 sati je, stižem do smeštaja, ali nigde nikog. Opet pokušavam da nadjem neki WiFi da ih cimnem, ali džabe. Čujem komšije u dvorištu pored, pitam ih za pomoć, oni odma zovu komšiju da jave da sam stigao i da nema nikog i nude mi da dođem kod njih na pivo dok se neko ne pojavi. U tom momentu stiže sin od čoveka sa kojim sam u kontaktu oko smeštaja koji mi otvara.. E super, konačno da legnem da odmorim. Ali ne, dok sam išao da uzmem neke stvari sa motora, komšije dobacuju da ponuda za pivo i dalje važi, samo sam rekao da ne pijem pivo, ali eto me, samo da se presvučem...

Sa njima provodim celo veče, u dva navrata sam hteo da idem, ali su insistirali da ostanem, baš, baš prijatni ljudi. Muž i žena, sa još jednim parom koji su bili u gostima kod njih to veče i malo dete koje puzi i krade granule iz činije za psa. Baš su ludi, uvek prave neke fore, npr. kad sam rekao da mali jede granule, čovek je onako najopuštenije rekao, bolje granule neko kamenčiće (jer su pre neki dan našli kamenčić u, da izvinete, govnetu) 

Pred spavanje sam skontao da mi je roming isključen... Ostavljam to za sutra ujutru. 

 

U8OhNDj.jpg

 

Budim se i odma gledam kroz prozor, čini se da će biti lep dan, ali malo je oblačno, prognoza kaže da pada kiša u Kranjskoj Gori, a meni je cilj da odvozim Vršic pass. 

Roming rešen, malo glupa situacija. U smeštaju imam WiFi, preko MTS aplikacije pokušavam da ga aktiviram, sledeći korak, unesite kod iz poruke... nema poruke jer nemam mreže, pa na kraju uspevam preko ID-a korisnika koji se nalazi na računu, koji mi je mama slikala i poslala... Kakav haos, al dok ne aktiviraju treba sad da prođe opet neko vreme. 
Izgleda da će kiša, pa obilazak Ljubljane ostavljam za drugi put, kako bih možda izbegao kišu na Vršiču. Na brzinu doručkujem u smeštaju, inače smeštaj sa doručkom (voće, razni namazi, hleb, kroasani, sok) je koštao 60 eura, nigde jeftinije a da je privatno, sve neke deljene sobe ili kupatila... Prijatno su me iznenadile komšije koje su izašle da se pozdrave i požele mi srećan put kad su čuli da sam upalio motor. 

 

Kako se približavam Bledu, vreme postaje sve lošije i u jednom momentu počinje da pada kiša koja će me pratiti sve do Italije, do Udina... Kiša mi kvari sve planove koji su uključivali i obilazak Bledskog jezera, izvora reke Save i kojekakvih drugih lepota ovog dela Slovenije. Rešio sam da i dalje idem preko Vršiča, kad sam već stigao dovde, ali neću se nešto preterano zadržavati. Dok sam oblačio kišno odelo, malo sam popričao sa jednim Švajcarcem, koji je vozio staru Afriku i otišao prema Austriji. Osim njega još sam sreo par motorista na Vršiču i to je to, ali zato biciklista je bilo i previše, bez obzira što je bilo svega 11 stepeni i kiša padala kao nenormalna. 

 

0nOeaoK.jpg

 

rQzykz5.jpg

 

 

Što se više penjem vreme postaje sve odvratnije, bukvalno ne uspevam da vidim ništa osim magle/oblaka i puta. Bilo mi je zanimljivo na serpentinama, kad su me stigla 3 GS-a, koja su mi se u početku nabijala u rep, pokušavajući da obiđu, ali kako stignemo do sledeće serpentine tako ih ja opet dosta ostavim, pa mi se približe na pravcu, pa opet u krug, sve dok nisam stao sa strane da slikam nešto. 

I dalje kiša, vreme odvratno, spustio sam se i odvojio za Bovec iz kojeg ću dalje u Udine.

 

 

iVDHfUD.jpg

 

 

 

 

 

2esrhvA.jpg

 

 

U Bovecu i dalje pada kiša, al je zato mesto prepuno turista koji se šetaju u kabanicama. Primetio sam baš dosta kampera koje voze Nemci, Česi, Poljaci. Mala pauza, tankanje i nastavak. Inače potrošnja od Ljubljane do Boveca u proseku nešto malo ispod 4.5l/100km. Sve vreme razmišljam gde sam došao i kuda sam upravo prošao, a ništa nisam uspeo da vidim zbog ovakvog vremena... 

 

dUpK6E4.jpg

 

RCFT4Uh.jpg

 

Vozim još malo i ulazim u Italiju gde konačno prestaje kiša. Tu pravim malu pauzu da opalim fotku pored znaka, i taman da proverim telefon. Opa roming uključen, taman da se javim kući da ne brinu što se ne javljam... Još uvek mi deluje oblačno, pa nastavljam u kišnom odelu još malo.

 

mTdKUa1.jpg

 

 

Mislio sam da ću od jednom sve da napišem, ali ne bih da zbrzam kraj, jer ima sve manje slika... pa ću nastaviti čim stignem. :D 

 

  • Sviđa mi se 22

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1578 postova
  • Lokacija: Niš
  • Motocikl: CF Motor 450MT, Yamaha XT660Z Tenere
39 minutes ago, Marko1995 said:

Bilo mi je zanimljivo na serpentinama, kad su me stigla 3 GS-a, koja su mi se u početku nabijala u rep, pokušavajući da obiđu, ali kako stignemo do sledeće serpentine tako ih ja opet dosta ostavim, pa mi se približe na pravcu, pa opet u krug, sve dok nisam stao sa strane da slikam nešto. 

gavrela i ekipa ... Gde je Benelli tu su i oni :D :D :D

edit: baš mi se sviđa putopis, čekamo nastavak.

Promenio član antir3ality
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 651 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Benelli TRK 502 X

Da nastavim dok je sveže...

U Udinama konačno skidam kišno, jer počinje da se razvedrava, a i temperatura se poduplala. Iza mene ostaju planine, a ja se polako spuštam prema moru i auto putu. Sledeća destinacija je Trst. Na auto putu mi se na kratko pali check engine lampica, koja se isto upalila par puta kroz Hrvatsku, ali sada sam primetio da mi je u jednom momentu na nekih 5 sekundi bila oduzeta snaga, obrtaju nisu išli više od 6.000. 

Trst sam obišao sa kolegom Ivanom, sa početka priče, koji je stigao sa druge strane, svojim Suzukijem SV650. Bili smo u MotoCharlie prodavnici koaj je baš dobro snabdevena. Ima posebno deo za moto delove, vuklanizersku radnju i ogromnu prodavnicu moto opreme. Šteta pa nismo uspeli da nađemo odgovarajući broj obuće koja nam se svidela, a bila na popustu. 

 

 

 

Kada smo izašli ispred prodavnice, pored Benelija je bila parkirana Husqvarna Norden koju sam tada prvi put video. Zanimljiv motor :D 

 

VY0NOnq.jpg

 

a53lUSY.jpg

 

Iz Trsta mislim da nemam više zanimljivih fotki, osim ove, gde se vide automobili, koji iz daleka uopšte ne liče na automobile, nego na neku gomilu konzervi, uživo izgleda mnogo luđe nego na slici. 

 

XREk02s.jpg

 

Još jedna za pozdrav iz Italije :D 
 

hCPehQL.jpg

 

Nekako na početku imam i volje da slikam,a kako se približavam destinaciji, sve manje obraćam pažnju na neke sitnice... Takođe sam nekad imao naviku i da snimam, ali sad mi je baterija dosta loša, a mrzi me da menjam kad se isprazni, jer je zamenska još lošija od originala. A i kamera mi je stara, Yi Action, koju sam kupio još kad sam vozio Sprint Pulsera, negde 2014-2015. Ozbiljno razmišljam o kupovini neke nove kamere za sledeću sezonu.

 

Prelazak od Novog Grada prema Taru.

 

 

Team building je bio između Tara i Poreča, u Lanterna resortu. Imali smo male kućice, a klopa je bila u jednom od restorana koji su u sklopu resorta. Resort je dosta prijatan i miran, okružen šumom, a i u samom resortu ima dosta drveća. Turisti su uglavnom porodice ili stariji parovi, pretežno Italijani, Nemci, Česi i Slovaci...

 

Ovde smo bili do nedelje, vreme je bilo dosta promenjivo, ipak je to početak septembra...

Mogu da priznam da sam se baš odmorio za ovih par dana.

 

OJEBYKD.jpg

 

gyx7BKe.jpg

 

hsXuc8o.jpg

 

z1BSlCt.jpg

 

3nksRLo.jpg

 

Došlo vreme da se krene kući... Ovde ću morati da vas razočaram, jer nisam isplanirao ništa za povratak, mada sam trebao da uzmem bar još 2 dana i spustim se Jadranskom magistralom... ali eto ja sam krenuo auto putem za Rijeku, Zagreb, pa u Novi Sad. 

Prethodno veče je pada baš jaka kiša, tako da je ujutru sve bilo mokro, ali na moju sreću počelo je da se razvedrava i sledeća kiša je javljena tek oko 11-12. Ja sam se spakovao i tako pod opremom otišao motorom na doručak posle kojeg sam odma krenuo kući. Ivan je ostao još jedan dan i vratio se sa drugom koji je bio u tu negde u okolini na moru.

 

mXt3Bsw.jpg

 

Nekih 650km, pretežno autoput... hm nije toliko strašno, prošle godine sam za 9 sati prešao preko 800km sa Halkidikija do Novog Sada, bitno da tempomat radi :D 

 

E ovde mi svašta pada na pamet, sam sa sobom, nedelja ujutru, nigde nikog na putu... Počinjem da razmišljam kako bi bilo dobro da kupim jači motor. Kad sam kupovao Benelli 2021. nisam uopšte planirao ovakve vožnje i auto put. Koja budala još vozi motor po auto putu. Onda počne da me smara ta vožnja od 120-130.. a žao mi ga sve preko toga, čak mi i 130 malo bude žao... a i neprijatno je voziti 150, obrtaji maltene na maximumu.

Ubedim ja sebe na kraju da ga stavim na oglase, i eto ga sve do sad, al sad ću ga verovatno skinuti jer ima uvek par motora od 3-7.000 km, bez opreme, a moj ima sad već 30.000 km, a cenimo ga isto... Jeste da imam sva 3 alu kofera i podmazivač lanca, al kilometri su kilometri :D

 

Ništa zanimljivo sa povratka, neka gužva kod Zagreba zbog udesa, ali sam prošao sve zaustavnom trakom, policija je regulisala, niko mi ništa nije rekao i to je to... 3-4 pauzice do Novog Sada.. Potrošnja do 6l za vožnju od oko 120-130kmh. 

E da problem sa check engine rešen u rekordnom roku par dana posle povratka u ovlašćenom servisu. Problem je bio što je termodavač popizdeo i nije dobro očitavao temperaturu, pa u nekom momentu kad naglo krenem pokaže 5 crtica, i motor upadne u safe mode i ograniči obrtaje i onda odma padne na normalu... Miloš iz servisa stavio novi termodavač, bukvalno 15 min posla, sve u garanciji i to je to, nije se više ni jednom upalio check engine, a i tačkice za temperaturu na boardu ne osciluju. 

 

Najverovatnije ostajem na Beneliju i sledeću sezonu (ako se ne proda do kraja januara), pa se nadam da će opet biti nešto slično, moram opet da idem na ovu stranu, ali da uhvatim lepše vreme.

 

To bi bilo to, izvinjavam se što nemam više slika za kraj... Sledeći put ću se potruditi da slikam više, i možda da nabavim novu kameru i da se angažujem malo oko video edita. 

 

 

 

  • Sviđa mi se 16

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 1683 postova
  • Lokacija: Beograd, Mirijevo
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
gavrela i ekipa ... Gde je Benelli tu su i oni

edit: baš mi se sviđa putopis, čekamo nastavak.
Boga mi Lale Brale daje bio naš Deki Urošević ili ti @gavrela i ekipa splet okolnosti bi bio sigurno drugaciji, ne pocenjujući Maretove vozačke kvalitete. Nego su možda bila ona 3 Benelija iz Cg pa Mare na blic nije video.
Inače Mare super avantura i uvek se divim onima kad sami krenuo na ovako vitlanje po planinama, ja iskreno teško bi se na tako nešto odlučio.
Još jednom svaka čast

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja