Jovan Ristic 5349 Napisano Decembar 14, 2022 Ne silazi, 4793 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Motor koji me je dizajnom oduševio na EICMA. Bez preterivanja jedan od najlepših motocikala na sajmu u naked klasi. Samo MV Agustra Brutale i Ducati Monster SP mu pariraju i nadam se da će taj dizajn zadržati i za serijsku proizvodnju. Dobro, verovatno će nestati krilca (što me raduje) i štitnici oko diskova, a bojim se i da jednoruka zadnja viljuška neće ući u serijsku proizvodnju iz razloga što je skupa za proizvodnju. U svako slučaju, osveženje što se dizajna tiče i razlikuje se od ostalih današnjih nakeda jer ima neki svoj stil. P.S. uživo je mnogo lepši. CFMOTO NK-C22 - Pozitivno drugačiji od konkurencije - BJBikers.com BJBIKERS.COM Na EICMA sajmu motocikala u Milanu imali smo prilike da se divimo impresivnom dizajnu NK-C22 konceptu CFMOTO motocikla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Decembar 14, 2022 Ne silazi, 6515 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja nikako ne bih mogao da se složim sa konstatacijom da nije bilo "prepisivanja". Sve je prepisano. Doduše ne doslovce, ali ipak... Pri konvencionalnoj izradi motocikala, kao i u drugim disciplinama, sve je odavno izmišljeno. Ako malo bolje razmislimo, osnovna postavka, izgleda gotovo identično kao i pre više od veka, kada je na ram bicikla ušrafljen motor. Ekstravagantni izleti iz tih okvira, uglavnom su kojekakve studije, obično rezervisane za velike kuće. Svako vozilo, uz izgled, mora da ispuni i svoju funkciju...pa u tom smislu, nije baš poželjno praviti eksperimente, a nije se dovoljno siguran u konačan rezultat. Neki to sebi naravno mogu da priušte. Sem par estetskih rešenja, postavke i izgleda određenih komponenti, ovde može da se kaže samo da je pohvalno što jedna nova, ambiciozna kuća, ide u korak sa svetom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Decembar 15, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pokušavam da vidim šta je to lepo u njegovom dizajnu, kao uostalom i u dizajnu većine novih modela. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Decembar 15, 2022 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nejked i Frankenštajn, ali ukusa ima raznih reče đavo i sede golim guzom u koprive. Promenio Decembar 15, 2022 član Arso 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Decembar 15, 2022 Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Arso, častim pivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Decembar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, samo je pitanje vremena kad će braća kinezi početi da štancaju i classic naked old skul dizajn kao Z900RS, čim namirišu da tu ima love, Eno Indijci su napravili bum sa Royal Enfield 650 modelima. Ovaj novi C-22 je definitivno napredak što se tiče kineskog dizajna, samo to je više spada u StreetFighter fazon kao i novi Hornet i Suzuki 8S... Za mene će naked uvek biti klasika sa okruglim farom, kao Bandit, Inazuma, stari Hornet, CB400-1300, Zephyr, ZRX, XJR, GSX400-1400... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 20, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno i kada je izmišljen prvi automobil ljudi su sa gađenjem to gledali pa komentarisali kako nema ništa bolje od dobrih starih konjskih zaprega. Pa kad je izašao smart phone, opet je bilo gađenja jer nema ništa bolje od tipki na telefonu. Najučestaliji komentar na forumu je kako je mnogo gadno ako je displej na motoru, zašto nema starih dobrih mehaničkih instrumenata, iako dispej pokazuje mnogo više informacija i pruža mnogo više mogućnosti... Isto tako imao hrpa komentara gde je Golf 2 ili Mercedes 124 jedini dobar auto, ovo novo puno elektronike, kvari se Kao i sve što se menja vremenom, tako i dizajn se menja. Ako se svi motori prave da izgledaju kao pre 50 godina, onda svaki proizvođač može svoj dizajnerski centar da otpusti, i da se prave motori sa okruglim farom i kazaljkama na intrumentima, a i da otpusti i razvojni centar, jer kome treba ABS, kontrola proklizavanja, modovi vožnje i ostale novotarije. Čak i direktno ubrizgavanje da se ukine, da se svi vrate na karburator... Motor jeste prelep, i možda najlepši u klasi naked/streetfighter, namenjen mlađoj generaciji, i jako bih voleo da ga imam, i voleo bih da mogu sebi da ga priuštim... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4740 Napisano Decembar 20, 2022 Drug član, 3622 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Komšija, dizvineš, lepo si ga izmiksovao, i istoriju, tehnologiju, dizajn... Jedno je napredak tehnologije, a drugo moda. Nekome se sviđa klasična lepota, kao meni na pr: A neko voli modrna dizajnerska rešenja 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 20, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Nije za poredjenje. Stari motori nisu nastali od Boga, pa da ih je neko vremenom plastičnim operacijama modifikovao, već su se razvijali zajedno sa tehnikom. Dok je žena (dete) na rođenju skoro isto i sad i pre 300 godina. A što se tiče gorepomenutih dama, može obe 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4740 Napisano Decembar 20, 2022 Drug član, 3622 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Yanco je napisao: Stari motori nisu nastali od Boga kakvo bogohuljenje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11001 Napisano Decembar 21, 2022 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Yanco said: A što se tiče gorepomenutih dama, može obe Ovu mladju izoblicenu ?JOK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Decembar 21, 2022 Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 22 hours ago, Yanco said: Verovatno i kada je izmišljen prvi automobil ljudi su sa gađenjem to gledali pa komentarisali kako nema ništa bolje od dobrih starih konjskih zaprega. Pa kad je izašao smart phone, opet je bilo gađenja jer nema ništa bolje od tipki na telefonu. Najučestaliji komentar na forumu je kako je mnogo gadno ako je displej na motoru, zašto nema starih dobrih mehaničkih instrumenata, iako dispej pokazuje mnogo više informacija i pruža mnogo više mogućnosti... Isto tako imao hrpa komentara gde je Golf 2 ili Mercedes 124 jedini dobar auto, ovo novo puno elektronike, kvari se Kao i sve što se menja vremenom, tako i dizajn se menja. Ako se svi motori prave da izgledaju kao pre 50 godina, onda svaki proizvođač može svoj dizajnerski centar da otpusti, i da se prave motori sa okruglim farom i kazaljkama na intrumentima, a i da otpusti i razvojni centar, jer kome treba ABS, kontrola proklizavanja, modovi vožnje i ostale novotarije. Čak i direktno ubrizgavanje da se ukine, da se svi vrate na karburator... Motor jeste prelep, i možda najlepši u klasi naked/streetfighter, namenjen mlađoj generaciji, i jako bih voleo da ga imam, i voleo bih da mogu sebi da ga priuštim... Prvo... Da ne mešamo tehnologiju i estetiku. Može da se napravi i nov model da ne liči na ejlijena ili neko mitsko biće. Ali opet podpada pod "kome se šta sviđa". Vezano za cajgere - ja prvi više volim obrtaljke. Zato što su preglednije i lepše. Da li imam ekran na motoru - imam. Da li je to razlog zbog kojeg bi kupio ili ne bi neki motor - nije. Istina jeste, ljudi su inertni na promene. Ali nije sve odbijanje tehnologija već neslaganja sa estetskim i praktičnim. Ekran je definitivno lakše, jeftinije i jedino rešenje u budućnosti. Eli će klasični dizajn meni lično uvek biti lepši od ovih nakaza. Zato Kawasaki Z900 a ne MV Brutalne... Ja sam sledbenik škole dizajna Dieter Rams-a. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Decembar 21, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao: Može da se napravi i nov model da ne liči na ejlijena ili neko mitsko biće. Ali opet podpada pod "kome se šta sviđa". Već si dao odgovor... Upravo i postoje rešenja za kupce novih motora: ako voliš klasik, kupi Z900RS, XSR900 i slične modele, a ako voliš moderno kupi "ejliene" kako si ih ti nazvao. Zato i postoji izbor. Jednio je problem u našoj diskusiji zato što neko ko je ljubitelj klasika, ili vozi stariji motor, napljuje sve što je novo i moderno. Da se razumemo, ja vozim novi motor, ali ko je pratio teme u "Sam svoj majstor" je video da obožavam klasike, i da mi je to hobi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4740 Napisano Decembar 21, 2022 Drug član, 3622 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim skutere, a izbora kojeg pominješ je sve manje. Na stranu dizajn, ali svi zbog mode, meću sve više elektronike, tj. prodaju nam šećernu vodicu za velike pare. Meni displej recimo ne treba, kao ni wifi brava, elektronski gas ili šta sve ne, a sve to košta mnogo. Napravljeno je da zastareva, a i crknuće falabogu pre ili kasnije, kao i sve. Niko to ne popravlja, već fabrika menja, i to samo dok traje podrška za model. I opet da kažem, suštinski ne da se ima izbora, nego nam sve više isti oduzimaju i zavrću uši. Ne sviđa mi se to, i hoću da izjavim ovde javno 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5349 Napisano Decembar 22, 2022 Ne silazi, 4793 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 21.12.2022. at 9:58, boza_kg je napisao: Ja vozim skutere, a izbora kojeg pominješ je sve manje. Na stranu dizajn, ali svi zbog mode, meću sve više elektronike, tj. prodaju nam šećernu vodicu za velike pare. Meni displej recimo ne treba, kao ni wifi brava, elektronski gas ili šta sve ne, a sve to košta mnogo. Napravljeno je da zastareva, a i crknuće falabogu pre ili kasnije, kao i sve. Niko to ne popravlja, već fabrika menja, i to samo dok traje podrška za model. I opet da kažem, suštinski ne da se ima izbora, nego nam sve više isti oduzimaju i zavrću uši. Ne sviđa mi se to, i hoću da izjavim ovde javno U vezi sa tim što si rekao, iskustvo iz prodajnog salona i razgovorom sa vlasnikom istog: Kaže vidiš (taj i taj motocikl, odličan pouzdan, dokazan, ma sve) dođu klinci, bace pogled i kažu: Lep je i sve, ali zastareo. Vidi običan sat, nema LED, nema povezivanje na apilikaciju, idu da pogledaju MT07 ili nešto drugo. Dakle, tržište, odnosno kupci traže to sve novo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4740 Napisano Decembar 22, 2022 Drug član, 3622 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da je tako, a pogotovo za klince koji ne finansiraju sebi motor, nego plaća tata. I tako je, ako ima prođu, što da ne. Na kupcima je da odluče šta će da podržavaju. Eto, ja se uzdržavam od kupovine novog modela skutera, dok se ne opamete, pa nek puknu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Decembar 22, 2022 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nije valjda da samo klinci kupuju? Verujem da bar 50% kupaca nije klinčadija. A to sa tim led displejima je trenutna moda koja će nadam se uskoro proći, pošto ne čini uslugu vozaču jer treba razdvojiti neke stvari, motor je motor i on služi da se vozi, i to treba da bude optimalno pojednostavljena i efikasna radnja da bi pažnja bila usmerena na put, a ne kao plejstejšn ili smartfon u koji blejiš i tipkaš... Sreća pa nemam para za ove nove motore, već za dobre stare proste mašinerije, sedneš na motor, staviš ključ u bravu, okreneš ga i vozi miško... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4740 Napisano Decembar 22, 2022 (promenjeno) Drug član, 3622 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma to je moda koja će da prođe, ili će proizvođači ukapirati da ne piju svi tu vodu. Kao što pre nekog vremena nisi mogao da nađeš normalne muške farmerice, nego neke samo uske strečerice, kao za žene. Ebote, mislio sam se dal sam ja lud, ima li nešto i za pošten svet Pa se ponovo pojavile i one sa ravnim krojem. Promenio Decembar 22, 2022 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7117 Napisano Decembar 22, 2022 Drug član, 2982 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Grešite. Nema nazad. Displej je bolji po svemu za fabriku, jednostavnije je promeniti softver i sliku nego komplet kalup sata... Da ne pričamo o servo motorićima, kalibraciju, kompleksnosti.... Ekran košta kol'ko u proizvodnji? 20-30e? Kolko prijatelja programera imate? E pa i oni jedu čokoladu.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Decembar 22, 2022 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Već zamišljam vremešnog mačo lika sa bradom i stomakom na Harliju kruzeru kako seda na motor i tipka... Promenio Decembar 22, 2022 član Disko Nindža 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...