Major TOM 177 Napisano Novembar 29, 2022 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, nafetS je napisao: Kad sam video naziv teme, prvo mi je palo na pamet da je ovo slučaj. Kao mlađi sam se i ja dosta bavio čitanjem, kopanjem bilo kakvog materijala vezanog za Ernesta, divio sam se toj žrtvi koju je podneo, probao da dokučim zašto i da shvatim tadašnji kontekst stvari. Koliko je debata bilo sa društvom, koliko ukrštanja mišljenja, koliko puta su mi rekli da sam budala i da svet nije ružičast. Nije, zato su se valjda i dizale revolucije, da bude bolje, druga je tema što revolucije pojedu svoju decu.. A ja sam samo gajio tog slobodnog dečaka u sebi i puštao ga da mašta o lepšem i boljem svetu. I dalje je taj dečkić tu, tuče se sa kapitalizmom i dnevnim obavezama, ali i dalje se mašta da će jednog dana da se otisne po Srednjoj i Južnoj Americi sa nekom svojom La Poderosom. Otići do La Higuere. Major Tom, nisi napisao ime, pa te tako oslovljavam (jako lepa referenca, sviđa mi se), želim ti da se uvek vratiš u bazu posle svake avanture. U nadi da ćemo se nekad sresti i upoznati, svako dobro, Stefan Hvala na lijepim riječima dobrodošlice i hvala na razumijevanju Obično ljudi gledaju na motoriste kao na neke bahate vozače, koji turiraju mašine, prave buku, plaše ljude... A u suštini ništa ne treba generalizovati, ni dobro, ni loše. Čitajući ovaj forum shvatio sam da ovdje ima jako dobrih, plemenitih i pametnih ljudi, i to je jedan od razloga što sam se "prijavio" na isti. Nemam Fejs, Instagram, YT kanal... ovo mi je jedini prozor u svijet. I drago mi je da se ne moram pravdati: što sam kupio nov motor, a nemam iskusta, zašto La Poderosa, zašto Major Tom... Evo ti si sve na prvu shvatio i razumio. Hvala na pjesmi I nadam se da ću upoznati mnoge motoriste sa foruma, jer svakako ih ima jako interesantnih. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tumbe 3756 Napisano Novembar 29, 2022 Drug član, 326 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao, i da te motor bezbedno odveze dokle sežu tvoji snovi... I ne brini, na tim putovanjima ćeš sigurno sresti i druge sanjare... Mnogo nas je takvih, i lako se i prepoznamo i razumemo!!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Novembar 30, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao kolega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stegula 177 Napisano Decembar 2, 2022 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao i neka je sa srecomSent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Decembar 5, 2022 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam stigao neke fotke napraviti. Što bi rekao naš narod "motor k'o motor" Ali evo par, čisto da se "pohvalim"! I sad će me vjerovatno određeni broj motoraša osuditi, ali nisam još registrovao motor (stigao je 11.11.). Nisam iz najmanje 3 razloga: 1. Pomislio sam kako će mi možda iduće godine u ovo vrijeme biti snijeg, loše vrijeme i sl., pa rekoh da se ne cimam po tom ružnom vremenu na tehnički, koji moram i sa novim motorom da obavim! 2. Ružno je vrijeme, ne planiram ga voziti do malo ljepših dana, jer sam, ponavljam , nov vozač, pa smatram da prvo treba da malo učim po suvom i toplom asvaltu, da se upoznam sa motorom, pa tek onda po mokrom i hladnom... 3. Možda najmanje važno, ali ima logike, za ovo mjesec dana što ću ga registrovati u 2022. godini, možda mi je bolje da ga registrujem u 2023. pa da mi stoji u saobraćajnoj npr. godina proizvodnje 2022. a prva registracija 2023. (ako se odlučim nekad da prodam motor i kupim jači i sl.) 12 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1641 Napisano Decembar 5, 2022 Drug član, 1024 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Prelep motor i zdravo razmisljanje. Svaka cast na strpljenju, licno ne bih izdrzao da ga ne provozam i po ovom lepom hladnom vremenu. Ali sto bi rekli:,,Strpljen, spasen". Srecno sa motorom i dugo lepih kilometara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Januar 1, 2023 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Srećna vam Nova godina I mala dopuna La Poderose. Iako sam legalista, nisam odolio da danas, po ovako lijepom vremenu, ne odvezem pedesetak (prvih) kilometara po lokalnim putevima, mada je motor neregistrovan (biće uskoro registrovan). Osjećaj je stvarno odličan. Motor je savršen. Visina sjedišta, težina, upravljanje, snaga... Ako je neko početnik, ovo je idealan motor za njega. A smatram i za iskusnije, ako nema neke posebne afinitete. Jako je udoban, pozicija za sjedenje je za mene extra. Preglednost, položaj tijela, nogu, ruku... Potrošnja je iznosila nekih 3.2 l/100 km odnosno jako je mali potrošač (470 kubika i nekih 47 ks). Kočnice sam nekoliko puta probao malo jače (mada ja vozim polako i gledam da kočim motorom) i jako dobro i snažno koči. Osjetio sam neke vibracije na šasiji, ali predpostavljam da je to normalno, Jače su na mojoj limuzini Jedva čekam toplije vrijeme, da se otisnem malo dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6079 Napisano Januar 1, 2023 (promenjeno) Drug član, 2085 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Zamalo da ne dam lajk zbog ove folije na sedištu Al dobro, ako nekad odlučiš da menjaš motor za jači - možda mu ta folija malo doda na cenu ... A sad stvarno - skidaj to što pre Promenio Januar 1, 2023 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7660 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 3166 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ..veće je pitanje odakle uopšte folija tu, kupih par motora nove nikad nisu imali folije na sedištu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6079 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 2085 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi ni palo na pamet. Ali video par puta da ljudi kupe nov auto i ne skidaju folije dok se ne pocepaju ... Da ne bude da samo offujem - evo jeftinog rešenja za kolegu ako želi da sačuva sedište: https://www.aliexpress.com/item/4001286934737.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.136.656818022O30aY Koristim ovu presvlaku, i odlična je, pogotovo kad je vruće. Mislim da će 3XL da odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8324 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 561 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ..veće je pitanje odakle uopšte folija tu, kupih par motora nove nikad nisu imali folije na sedištu кад дође од произвођача мотори су обично упаковани у дрвене или металне боксове и кутија преко и тада су седишта увек упакована у ту фолију па кад мајстори раде распакивање и монтажу свих делова што су због транспорта поскидани обично и покидају ту фолију са седишта ... ето можда овде омашком оставили. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7660 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 3166 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, ПИпезос said: кад дође од произвођача мотори су обично упаковани у дрвене или металне боксове и кутија преко и тада су седишта увек упакована у ту фолију па кад мајстори раде распакивање и монтажу свих делова што су због транспорта поскидани обично и покидају ту фолију са седишта ... ето можда овде омашком оставили. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8324 Napisano Januar 1, 2023 Drug član, 561 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: хаххаххаааа, па могли су га и вакумирати 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Major TOM 177 Napisano Januar 1, 2023 U prolazu, 20 postova Lokacija: Planeta Zemlja Motocikl: Moto Morini X CAPE 2024 Prijavi odgovor kao problematičan E baš sam se ismijao na komentare Ma nisam ja ni primijetio ovaj najlon, ako me razumijete. Zadnje što sam skontao na motoru je to. Nekako je ispalo kao skinuću ga danas, sutra, i ostade kao "integralni" dio Evo obećavam da ću ga skinuti sutra ujutro Baš ste detaljisti Mislio sam kad već nema registraciju, da ima najlon na sjedištu hahaha 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1779 Napisano Januar 2, 2023 Drug član, 756 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom!!!! Vidim imas tinjajuci problem....probaj da spustis zadnj amortizer,treblo bi da ima tu mogucnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...