Motorcyclist 20139 Napisano Jul 23 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moze to nekako da se koristi i na motorima kao moj, bez bocnih nosaca, u smislu da se ne izgrebe plastika itd? Kontam da moze ali ne bas uspesno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14807 Napisano Jul 23 Integrisan, 7953 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Izgrebaće se. Osim ako ne staviš PPF foliju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 23 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nista jedino GIVI zadnji i bocni nosaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 23 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Napravis sam nosace, montiras kad hoces torbe ili ih ostavis kao i ja. Ne trebaju ti neka jaca ojacanja za te bocne nosace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 23 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, Zarkela said: Napravis sam nosace, montiras kad hoces torbe ili ih ostavis kao i ja. Ne trebaju ti neka jaca ojacanja za te bocne nosace. Treba ipak imati malo slifa za to, imati aparat za varenje itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 11879 Napisano Jul 23 Ne silazi, 1252 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću sebi praviti nosače. Ako ne zaboravim da fotkam postaviću i na forum,možda nekom i bude koristilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 23 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Interceptor BP said: Ja ću sebi praviti nosače. Ako ne zaboravim da fotkam postaviću i na forum,možda nekom i bude koristilo. Sada znam ko zna da pravi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 23 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kupis cev, 3 m ti dosta, fi po zelji. Odneses da ti neko iskrivi, nadjes da ti neko zavari. Posaljes na plastifikaciju ili ga ofarbas kako valja i eto. Nosac. Nije neka raketna nauka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 11879 Napisano Jul 23 (promenjeno) Ne silazi, 1252 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro nije baš toliko jednostavno ali svakako nije raketna nauka. Promenio Jul 23 član Interceptor BP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 23 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vasa.93 said: Carina je vazda bila 10%. Odakle ti da je 12%? Verovatno pogrešno tumačiš… Carina od 10% ide na vrednost pošiljke zajedno sa troškovima dostave. Onda na to ide 20% PDV-a. Dakle, ako je vrednost robe sa troškovima dostave X, carina od 10 preko je 110% * X. Na to PDV od 20% je 120% * (110% * X) = 132% * X. Verovatno si 12% dobio oduzimanjem 20% od 32% koliko iznose troškovi carine i PDV-a. "Carinska stopa na robu koja se uvozi iz Kine u Srbiju varira u zavisnosti od vrste robe i može se kretati od 0% do 30%, sa prosečnom stopom od oko 10%. Carinska stopa se obično obračunava na osnovu CIF vrednosti robe, što uključuje troškove robe, transporta i osiguranja. Da biste saznali tačnu carinsku stopu za određeni proizvod, potrebno je konsultovati carinsku tarifu Srbije i proveriti odgovarajući tarifni broj za taj proizvod. Pored carine, na uvoznu robu se plaća i porez na dodatu vrednost (PDV). Dodatne informacije možete pronaći na sajtu Uprave carina Republike Srbije." Uzeo sam 12% kao najcesce primenjenu stopu u praksi. Kad god sam kontrolisao vrtela se oko 12%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 23 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, Motorcyclist said: Znaci nista jedino GIVI zadnji i bocni nosaci. Koji motor je u pitanju? Ja sam na starom motoru gledao da mi neko napravi i kad sam sve izracunao, jeftinije mi bilo da kupim polovno na KP, malo ofarbam i sredim pa sam tako i uradio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 24 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Gsr600. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 710 Napisano Jul 24 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi da li ovako nešto možeš da montitaš: https://a.aliexpress.com/_Ezxodwe Služi da napravi odstojanje za meke torbe koje se oslanjaju preko sedišta (kao one sa predhodne strane). Ja sam nešto slično pravio kod Sebe za male Givi bisage, i poslužilo mi je za jednu vožnju... Da sam tad znao za ovo, probao bih... I da, obavezno folija (ili nešto drugo) preko plastike na mestu gde kaiševi prelaze preko njih. Meni je plastika sa obe strane na tom mestu malo matirala, nista strašno, ali da sam nastavio tako da koristim bilo bi štete... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 24 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Motorcyclist je napisao: Gsr600. Trebalo bi dole na repu da imaš srafove. Uzmeš flah i iskriviš ga da ti bude nosač, polako skineš mere, čekić u ruke i krivi. Otidi i na otpad pa vidi da li imaju nešto što možeš već iskrivljeno da iskoristiš i zavari za napravljene nosače. Ili ono što sam ti rekao uzmi cev manjeg prečnika, ne treba debelozidna da bude, nek ti neko iskrivi i zavari. Ofarbaš i za prvu pomoć imaš nosač, distancer. Ja sam moje pravio u kućnoj izvedbi, kad sam išao na put sa gospodjicom i na kraju sam ih ostavio na motoru. Kad bih kačio kofere na njih, morao bih da ih učvrstim u još dve tačke zbog opterečenja. Na fuzastere i oko repa. A prednost torbi je što se lako skidaju, prenosive su, nisu kabaste , lakše su od kofera, može nekad i više stvari da se ubaci i nisu osetljive ako ih zakačiš negde. Mana, umeju da prokisnu ako nemaš navlaku, lakše ih lopov skine i bez nosača grebu lak kao i tank torba. Eto nadam se da sam ti bar malo pomogao, alat u ruke i probaj. Kao na času tehničkog. Od kuckanja tastature se neće napraviti 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Četvrtak u 13:17 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan Givi Rack SR116M WWW.CARPIMOTO.IT Pogledaj ovo, pouzdani su ja sam kupovao od njih za novi motor dosta stvari. Ali pogledaj samu konstrukciju, jednostavna je. Ovo ispod sam ja imao na motoru, kupio na KP Just a moment... WWW.UBRICARMOTOS.COM Vezivao sam sa suvu torbu iz Louisa (15 eur) elasticnim uzadima za nosac i nikad mi se nije pomerila tokom voznje, a proputovao sam sa Suzanom oko 45.000 km (Rumunija, ex juga, Poljska, kompletni Alpi vise puta). Dodao sam na nosac i industrijske rucke za gospodju posto na taj nosac ne moze ostati rukohvat. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...