PeterPan 357 Napisano Januar 4, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posle predivno provedenih pet dana u Kucajskim planinama u avgustu prosle godine cika Raca nas je na rastanku pozvao da dodjemo opet na zimu. Mi rekli `ocemo, ali nismo verovali da cemo ikada videti snegom zavejan Strmosten. Leti kroz pricu saznali smo da je cika Raca nekada davno imao pulina, mnogo pametnog psa. Pulina bas nema puno u okolini Strmostena, Racinog doma i potesko je naci mladunce. Saznali smo takodje da bi nas domacin voleo da u stare dane cuva ovce sa pulinom. Pocela je silna potraga za mladuncem i krajem novembra Joska mi javlja da je nasao kerica. Eto nama razloga da posetimo centralnu Srbiju, trebali smo se dogovoriti jedino oko datuma. Odluka je pala, za novogodisnje praznike krecemo u Strmosten. Na dan polaska u petak ujutru pogled sa prozora ne obecava, posto znamo da nas u planinama moze cekati veci sneg na putevima. Prvi, dosadniji deo puta smo prevalil sa jednom pauzom za kafu. Posle predjenih 200 i kusur kilometara srce jace lupka, naziru se planine. Priblizavajuci se cilju naseg putovanja uzbudjenje raste, posto stizemo nenajavljeni. Napokon ulazimo u Strmosten gde nas ceka zatvoren most. Ostavljamo kola kod mosta i krecemo dalje peske. Priblizavaljuci se Racinoj kolibi, sa cudnjenjem posmatramo dimnjak iz kojeg ne izlazi dim, znaci ne lozi se vatra. Domacina zatecemo u snu, pa je iznenadjenje jos izrazenije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 4, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako je to obicaj kod cika Race, vatra je ubrzo planula i sprema se cuvena kafa. Na stolu je dobitna kombinacija i slusaju se Racine price. Posto smo se lepo ugrejali bilo je vrema da se smrznemo i eto nas u snegu ispred kuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 4, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tetka Mileva je u selu, gde nas domacin vodi na veceru. Usput srecemo dedu koji ima 84 godine i svako jutro peske ide na 18 kilometra udaljeno imanje da nahrani zivotinje, a popodne se vraca da bi vecerao sa suprugom. Uvece se vracamo na imanje gde nam je domacin ponudio da provedemo noc. Palimo neonku umesto svece, koja se napaja iz akumulatora, a delo je ruku majstora Joske. Vece prolazi kroz pricu i veselje. Narocito nam je interesantan deo o vilama koje se leti poljavljuju na nekoliko stotina metara od kuce na livadi, gde plesu. Mesto njihovoh plesa ujutru izgleda kao da je trava zapaljena. Sa Racom se rastajemo u deset sati. On se vraca u selo, a mi nocimo na imanju. Da li zbog price o vilama, Melinda sanja svetlost, Zuzi plesu vile. Jedino Joska mirno spava. Mene vija petao. Ujutro ustajemo rano, pijemo kafu i pricamo kako ce nam biti lepo doci na leto. Posle rastanka krecemo do vodopada, koji su zimi lepsi nego leti (a nisu ni u avgustu za bacanje). Usput smo zamolili ljubaznog prolaznika da nas slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Januar 4, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa vodopada smo krenuli kuci, ali usput nas je cekao novi izazov. Off road sa golf II. Posto smo polozili i ovaj ispit iz off road voznje, krenuli smo dalje u Svilajnac gde smo na kratko popricali sa Picasso MZ-om is sa MZ-om. Na putu ka nasim kucama smo nekoliko puta ponovili famoznu recenicu: “Jedva cekam leto!” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Januar 4, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Oduesevio me je "Rembas Resavica" lonac! Naravno i sir, paprika i lepinjice na stolu. Nikad nisam video vodopad zimi Ali da cica od 84 godine prelazi toliko svaki dan je neverovatno, ja bih bio srecan da uopste dozivim tolike godine Drago mi je da ste se lepo proveli. Zaista, kad ce vec jednom prolece... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Oduesevio me je "Rembas Resavica" lonac! Naravno i sir, paprika i lepinjice na stolu. Nikad nisam video vodopad zimi Ali da cica od 84 godine prelazi toliko svaki dan je neverovatno, ja bih bio srecan da uopste dozivim tolike godine Drago mi je da ste se lepo proveli. Zaista, kad ce vec jednom prolece... Sjajan putopis, a slika pulina koji viri iz kutije je fantasticna... Lalajko, pa ni cica ne bi doziveo 84 da je imao Afriku...prednost zdravog zivota... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 4, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je lepo napisano,i ne znam ni sta vise da dodam a da se ne ponavljam. Mozda je najbolje samo da okacim koju sliku Secam se leta,kada smo se vozili ovim krajevima,sve je izgledalo drugacije.Lepo je videti ponovo ove predele,ali sada za razliku je sve zavejano snegom. Posle srdacne dobrodoslice,upoznajemo jos jednog clana domacinstva koja je letos ostala neprimecena: Marica Eh,kad se samo setim kako smo ovde svako jutro pili kafu... Sada se bas ne bih usudjivao A ovde su nam bili postavljeni satori Letos smo bili okruzeni nabujalim zelenilom sa svih strana,a sada: Usput,ka vodopadu Kroz rastinje se polako nazire vodopad I sam vodopad,ciji prizor stvarno zaustavlja dah! Pogled na zaledjene vrhove Divno provedena dva dana! Jedva cekam leto pa da idemo ponovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelepa priroda i zimi svakako mada je mozda leti zanimiljivije zbog prevoza , ali u svakom slucaju put vredan truda. Hvala kolegi na slikama i ostaje nam da kad otopli da im se pridruzimo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 4, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstori :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6193 Napisano Januar 4, 2009 Svakom po zasluzi, 12449 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam i na lepom provodu i na velikom srcu Temerinskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6442 Napisano Januar 4, 2009 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, Racina kafa i odzaka je legenda, a Raca jos veca Steta samo sto nije bilo vise snega, mogli ste i sneska da napravite Raci za uspomenu do proleca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Januar 4, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ljudi za trud i ukazanu paznju gosn' Raci .Nadam se da cu ove godine upoznati Racu i ljudinu i popiti kafu sa njim . Bravo i pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 5, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ovaj predivan putopis BRAVOOOO!! ... Eto nama razloga da posetimo istocnu Srbiju,... Mala ispravka, sa ove strane Kucajskog masiva je Centralna a sa "one" strane (ka Boru) je Istocna Srbija!! Napokon ulazimo u Strmosten gde nas ceka zatvoren most... Da citate novine znali bi za ovu "zackoljicu" :D Salim se naravno, bitno je da ste se snasli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...