Raša 54 Napisano Januar 6, 2009 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan priča se svodi na to šta više volite da vozite brzo, motor ili auto ili oboje... šta vas više privlači... znam da je prilično široko postavljeno ali da kažem da se računa i brza vožnja po krivinama, auto putu, bilo gde gde voliite da stisnete... znači nije reč samo o max brzinama, tako da i SM vozači mogu da napišu komentar. a i interesuje me šta obelix ima da kaže na ovu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Januar 6, 2009 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan a i interesuje me šta obelix ima da kaže na ovu temu Obelix ima "udaren" speed limit, ali tamo negdje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 6, 2009 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Grad izbegavam MAXIMALNO,po njemu postujem ogranicenja i kolima i motorom.. Van grada,motor koliko ocenim da mogu,obozavam da prolazim krivine sto brze(put oko avale ka mladenovcu kao iz snova za mene)mada sto kaze maki u retkim situacijama motor vozim preko 200 samo kad hocu da ga malo izduvam na auto putu... Kola slabo stiskam na pravcu jer su previse slaba,nikad nisam ni vozio auto preko 160(ustvari samo jednom bmw 325 oko 200kmh),ali kad mi dune slomim ga u krivinama,dok ne cujem da skripe gume ne odustajem!Ali smirio sam se od kako sam dobio dozvolu,pre dok sam krao auto caletu vozio sam uvek pun gas,i preterivao sam imao izletanja ali hvala bogu nijedan ozbiljan udes(inace vozim i kola i motor od 7. god)... Sto se tice kola mnogi se cude sto vozim polako od kada sam polozio,a motor kao i uvek brzo ali koliko mi put dozvoljava,mada znam i da preteram u kasnijim satima(posle 2,3 ujutru)... Pretera ga ..... Stanislava, mnogo seres Stanislava..............(Radovan III) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzax 35 Napisano Januar 6, 2009 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: Novi banovci Motocikl: CB 500 Prijavi odgovor kao problematičan Motorom volim da krstarim,mada kada naidjem na neku budalu zavrnem ga,ali ne idem preko 90,100. Ali kola,kola volim da stisnem,jeste da je lada karavan i da ne moze preko 150,ali volim da je cujem kako rezi ;D A motokultivator sto sam voleo da gazim,uhhhhhhh... Biciklo volim brzo,ali samo offroad,po asvaltu nije zanimljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Januar 7, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne vozim po propisima. Skuterom ne prelazim preko 80, a kolima preko 220. Imam tu sreccu da mogu da vozim vishe brzih auta, dok sa druge strane imam nesreccu da sam sebi ne mogu prisuhtiti neki brzzi motor. Mada to nadoknadjujem delom indijancem (Bajaj) a delom izzivljavanjem na skuteru (zadnjak, prednjak). Imao sam prilike da probam vishe R-ova i ako je pitanje bilo brza vozznja motorciklom ili automobilom. Moj konachan odgovor bi bio: MOTORCIKLOM. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Januar 7, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Moram da primetim da imamo vrlo razlicita shvatanja "brzine" i "brze voznje". ... Da ne citiram ceo post...Evo, Maki i ja imamo potpuno isti stav povodom ovoga . Pozdrav . +1 Meni nije nikakav trip da izadjes na pravac, zavrnes gas i eto... ja sad kao idem brzo... autoputem idem samo kad zurim da stignem negde ili kad bas moram. Svaki put ocu da zaspim, otupe mi reakcije. Meni je prava stvar povecavati granice prolaska kroz krivinu, pogotovo sto vozim ovo "magare" i po asvaltu i po shljunku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 21, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Supermoto_fan 12 Napisano Januar 22, 2011 U prolazu, 62 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: Honda Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam ranije ovaj klip i stvarno me lik sa ninjom odusevio. :care: Mada ni ovaj sa mazdom nije los... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 22, 2011 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam odgledao na TV i ovo u domaćoj produkciji: TRACK TEST: Ferrari 458 Italia vs Suzuki GSX-R 1000 Prvi deo: http://www.youtube.c...u/8/IAo_c0A0jK0 Drugi deo: http://www.youtube.c...u/7/qKFrOZVLcx0 Tekst: http://www.topspeed....d=50&Itemid=100 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 22, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Nisam od onih koji divljaju kao da imaju 9 zivota ali nisam ni od onih koji voze kao penzioneri NE volim da isprobavam krajnje granice auta ni motora, tj da ih teram do krajnje brzine. Motor mi enduro tako da volim da ga spakujem uzbrdo po krivinama, po makadamu, 80-90 sto nije ni malo bezopasno al jbg, a volim i da ga izvlacim tj recimo pun gas do 100 pa onda usporavanje, naravno gde je to bezbedno.. A auto, vozim Volvo 460 1.7 turbo benzinca od 120ks i 1000kg, ko ga je probao, ili je probao renoa gt sa ovim motorom, zna o kakvoj je masini rec. Lagan a bas brz, tako da ne moze da se vozi bas polako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ludiserviser 1 Napisano Januar 26, 2011 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Crna Gora Bar Prijavi odgovor kao problematičan Extra dobro docarano pa vi sami odlucite...?http://www.youtube.com/watch?v=VYpOFimB7ZA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1386 Napisano Januar 26, 2011 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Bolje ovako, da se vidi odmah u postu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banditkg 48 Napisano Januar 26, 2011 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK... Prijavi odgovor kao problematičan pa dobro, niko nama želju da ubije nekog u saobraćaju, ili da uništi svoj motor. tako da nema potrebe da se to spominje. Moram da primetim da imamo vrlo razlicita shvatanja "brzine" i "brze voznje". Gledam sad onaj post sa snimcima gde se razni Audi i Mercedesi vozaju +250 na pravom putu, od strane vozaca koji imaju iskustva i manevarske sposobnosti kao one lutke u kres-testovima. Wau. I sad kad se izjasnim ovde kako volim brzinu, uzivam u brzoj voznji, garant cete me staviti u isti kos sa njima. Dobrooo... Evo onda da iznesem moj slucaj: Suzanu ne pamtim kad sam poterao preko 200. A opet sa godinama vozim sve brze i brze. Kocim gde ranije nisam, a drzim gas gde sam ranije kocio. Putne brzine su mi manje, a prolasci koz krivine brzi i uredniji. Nema vece srece neg kad zacujem "kvrrrrp" ispod kolena u krivini, ej radujem se ko malo dete. Druga stvar sto sam primetio je da se plasim stvari kojih ranije nisam. Da li me je onaj sto ide u susret primetio, da li ce ovaj asvalt da klizi ili ne, jel to ulje na putu tamo, joj sto je ova ograda blizu, sta ako... mnogo "sta ako" kojih ranije nije bilo. To ide sa kilometrima valjda. Sto bi rekao Mrle- vozim kao penzioner, izgleda... ja bih dodao samo "...kad ide po penziju!" Eto, toliko. hehehehehehehe toliko... :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 29, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan BMW S1000RR vs Ariel Atom http://blip.tv/file/4673511 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada_d 203 Napisano Januar 29, 2011 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Sokobanja - Nis Motocikl: XJ550 brat/cafe Prijavi odgovor kao problematičan Auto izuzetno aktivno vozim od, jel'te, 18-e, a motor od 12-e. Inache imam 23. Motore pocheo sa 50ccm i sad stigao do 500ccm, a auto nisam menjao nikad. Sve koje znam su mi skrenuli paznju na jednu interesantnu cinjenicu da sto jachi motor vozim, agresivnije vozim auto! Valjda jacham relexe, instikt... Inace nisam fan brzine, vec kontrole, pa volim povremeno da nateram masinu da pomisli da ona kontrolise mene, ali samo na kratko! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzony_1100 427 Napisano Februar 3, 2011 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50 Prijavi odgovor kao problematičan zavisi kako kad...Nekad me pukne da ceo dan vozim do 60km/h i to sa motorom A ima i kad me pukne,pa se istripujem da sam neki ozbiljan trkac,pa ga peglam. Ali i to nise neke velike brzine,vec samo krivudav put i uzivancija retko kad idem pun gas,jer realno,retko gde je bezbedno za to... eventualno na auto-putu ili od Bubanj potok pijace do avale (Nov asfalt ) A auto,sve zavisi od situacije... Ni ne mozes vise da vozis ko co'ek. Nadjem se Na auto putu Mladenovac-BG,pomislim bezbedno je,nema zive duse (oko 12 nocu) Krenem da ga testiram,stignem do 200, i vidim rotaciju iza mene! OPASNO SAM SE SMORIO... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10593 Napisano Februar 5, 2011 Hronični Motociklopata, 7360 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan retko kad vozim auto jer sve moguce obidjem i obavim motorom , ali ima tih par meseci godisnje kad je motor ne upotrebljiv, pa onda u tih pa meseci tu i tamo ponekad vozim tatin auto Ladu Samaru, i prosto nemam zelju ni volju da je ganjam, nije to to-vozim ko penzos, ALI zato na motoru je druga prica, njega volim da opletem, ali naravno samo kad je prava prilika, cist put, pregledna deonica, ili odem na auto-put pa ga malo izganjam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 7, 2011 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Automobil vozim tek tolikom brzinom da mi ne sviraju, poučen lošim iskustvom dok sam na motoru, nipošto ne propuštam druga vozila ako su u situaciji da prave prekršaje, naročito preko pune linije ili sečenje standardnih putanja motorciklista, bez obzira da li vidim neki motor negde iza u retrovizoru ili ne. Kada sam na motorciklu, uglavnom nemam sličan tretman od ostalih učesnika u saobraćaju koji voze četiri točka, pa zato ni motor ne cepam osim kada izađem van saobraćajnog haosa, al i tu me čekaju traktori, kamioni i policija, pa uglavnom poštujem propise... Naj agresivnije vozim skuter po gradu pošto hronično svuda kasnim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banditkg 48 Napisano Februar 7, 2011 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK... Prijavi odgovor kao problematičan U sustini auto vozi nase telo,a motor dusu pa sad.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Februar 21, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan motor uvek lagano i opusteno, a kad uzmem kola od ocuha dok smo na vikendici tu ne mogu da oladim od gasa (nije da preterujem sa gasom ali ponekad volim za nagazim) medjutim to je neobelezeni zemljani put gde nikoga nema kontam da sam na obicnom putu vozio bih kao kad vozim motor ipak, uzivanje u voznji mi je prva stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Februar 21, 2011 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Od kako mi se rodila cerkica,pre tacno godinu dana,smanjio sam dozivljaj po pitanju jurcanja automobilom,tu i tamo mu ga dam po gasu u odlasku do vikendice(poznate su mi lokacije "sacekusa"). Motorom i skuterom uglavnom umereno prema njihovoj nameni i performansama. R-ku nisam nikada vozio tako da nemam pojma kako bih se u tom slucaju ponasao ;)Godine cine svoje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Februar 22, 2011 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan 'vako je kod mene Vozim prilicno brzo i auto i motor , ali samo kad sam sam na motoru ( takodje i u autu ), kad vozim nekog to je vec druga prica.Voznja motorom udvoje nije nesto na velikim brzinama po mom misljenju, mnogo je prijatnije lagano peglanje po krivinama kroz neke sume i puteljke nego otvoreni dosadni auto-put i tada vozim bas onako cool. A kad zafali malo adrenalina eee onda sam ... put pod gume i u crveno bato kolko moze on a i ja i da ,daleko je vece uzivanje u brzini i ubrzanjima na motoru nego u autu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Februar 23, 2011 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Auto vozim normalno,tj. kao prosecan vozac. Motor vozim sumanuto . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 25, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Brzina, je cudo. Skoro na svakog drugačije deluje, ja lično podnosim brzinu samo kada je ja i forsiram. Ne mogu da podnesem da me neko vozi brže nego što bi to radila neka baba,odmah mi je zlo. Zašto?? Ne znam!! A ja , ko manijak. Kad vozim auto, svako ispred je "lični neprijatelj", ne razumem sam sebe, priberem se nekoliko minuta , a onda opet uhvatim sebe kako sečem krivinu. Što se tiče auta imam veliko iskustvo, i školu od odličnih vozača, mogu da se pohvalim da nikada za 18 godina nisam imao peh, ALI I JEDAN MOZE BITI PREVISE. Posle jakih benzinaca i ja sam našao lek u slabom , porodičnom dizel/karavanu. Znate ono, "ženica i sitna dečica" , ko nezna, BLAGO NJEMU - neka tako i ostane još neko vreme. Motor, druga strana sveta, tu ne forsiram, jednostavno se osecam superiornijim u odnosu na druge učesnike u saobracaju u smislu brzine i ubrzanja, te ne vidim draž u preticanju. Što zbog toga, ili sam jednostavno ljubitelj "relax drive-a", ne znam, a opet vozim "uvek R" motore. Naravno neminovno se poteže i motor, ali u sasvim drugim situacijama (prilika na putu - ili plavuša na trotoaru) . U svakom slučaju mišljenja sam da poredjenje MOTOR VS AUTO, u mom slučaju ne pije vodu. I jedno i drugo imaju svoje mesto u ispunjenju mog CHI-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...