Nikola19787 5 Napisano Septembar 2, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako skuter je sve normalno radio dok mi se pre neki dan ugasio u voznji, rec je od tauris samba 50ccm 2t kinez Proverio sam svecicu(baca varnicu) Proverio sam kompresiju, stavio sam na ruku i na auspuh i kad se skine svecica ima kompresiju Ocistio sam karburator proberio dovod goriva i ima Kada verglam svecica bude vlazna Probao sam da zamenim svecicu idalje isto skuter vergla i cuje se sve normalno ali nece da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Septembar 2, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je varnica jaka, fina, plave boje ili nesto mlitavo, jedva vidljivo? Ako je drugi slucaj probio ti je najverovatnije glavni HV namotaj pa nesto baca ali nedovoljno da zapali smesu. Moze biti da je nesto upalo i zaglavilo lamelice, ili su se odlomile. Moze biti do pick-upa pa baca nepovezano kad mu se cefne a ne u pravom trenutku(tj kad bez ikakvog reda dodje do praznjenja kondenzatora u CDI-ju). Moze biti, naravno, i do samog CDI-ja. Moze biti da je svecica otisla pa na oko baca pravilno a pod kompresijom unutra(gde ne treba). Uglavnom, sistem eliminacije pa polako od banalnijih stvari do komplikovanijih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Septembar 2, 2022 (promenjeno) U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Varnica je odlicna plave boje, jel si mislio na usisne lamelice ako jesi na jednoj ima nesto malo zaglavljemo i otvorena je malo. Nisam napomenuo da sam ga prao pre toga ako to ima veze posto sam nov i ne razumem se tolko @MarkoMoto Promenio Septembar 2, 2022 član Nikola19787 Dodavanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Septembar 2, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, na usisne, pa to ti je onda problem. Reseno instant, ako one ne zatvaraju nema trika da ga upalis. Aj resi to pa javi da li je sastavio. Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Septembar 2, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nista ujutru ga otvaram da odglavim to i javljam ako upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Septembar 3, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan @MarkoMotosklonio sam to i sad zatvara ali idalje isto vregla ne pali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola19787 5 Napisano Septembar 3, 2022 U prolazu, 44 postova Prijavi odgovor kao problematičan A nesto mislim da je to do struje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21691 Napisano Septembar 3, 2022 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi iz Kg? Pre dva dana sam sreo decka ispred "Tri O" prodavnice, i pomogao mu da upali skuteric... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...