Majstor_kvarisa 957 Napisano Octobar 5, 2009 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan za dachu samo reci hvale, meni je radio vec X sedista, i sa svakim sam bio zadovoljan. Mozda na prvu ruku zvuci skuplje od nekih drugih koji to kao rade, ali mislim da samo kod njega bude uradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Jel` to lik kog si mi pominjao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1955 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sediste ili crashbarove? Sediste izgleda savrseno. Jedino sto bih ja jos malo odigao greben izmedju suvozaca i vozaca. Kao na ovoj slici... Hvala Druze, a ko je tebi radio kres-barove, odnosno gde si ih pazario? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 5, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Javljam se drustvo, da sam preziveo jucerasnji dan, kada su Arakisovi crash bar-ovi vidjeni u Temerinu zajedno sa majstorom Scubom. Majstor ne ujeda , tako da se mozete slobodno obratiti njemu za sve vase moguce probleme za gvozdjurijom na vasim motorima. Slike nemam, nisam smeo da ih slikam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sediste ili crashbarove? Sediste izgleda savrseno. Jedino sto bih ja jos malo odigao greben izmedju suvozaca i vozaca. Kao na ovoj slici... Hvala Druze, a ko je tebi radio kres-barove, odnosno gde si ih pazario? Pozdrav. Kupio sam ga sa crashbarovima, pravljeni i su i ruzni. Inace, ovo na slici nije moj bajk. Postavio sam sliku kao ilustraciju sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1955 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel tvoj predlog da trazim negde gotove? Mislim zbog izgleda ili to neko moze da uradi da izgleda pristojno. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Druze, procitaj par proteklih postova o crashbarovima. Nekoliko ljudi je ugradilo kupovne, Givi valjda. Izgledaju odlicno i mislim da se ne isplati praviti za te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 5, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Prerada sjedista je bilo 50€. Crash bar je Givi kupljen u Picillo racing u Stobreču iznad Splita. Salju postom po Hrvastskoj, za inozemstvo nisam siguran. Kostao je oko 80€ ako se ne varam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Octobar 5, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zar to sediste ne bude previse tvrdo s'obzirom da ostane malo sundjera za vozaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 5, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne, po meni je sjediste na TA premekano. Mekano sjediste sa puno meke spuzve je meni iznimno neudobno na duzim putovanjima. Nakon duze voznje natiska ti par mijesta na guzici koja zuljaju i tu nema pomoci. Tvrdje sjediste mi je bolje za putovanja, meko je za od birtije do birtije. Na tom sjedistu mi je bio problem sto se sjedilo nisko, osjecaj na motoru se promjenio (vise choperaski), a i nisam imao kud s nogama, pa sam se vratio na standardno TA sjedalo. Sad gledam kako bi i ovo standardno podigao, a da bude dovoljno tvrdo. ...za sve koji nisu mjenjali spuzvu pokusajte jedan eksperiment: Sjedite na TA kako inace sjedite, pa se onda povucite nazad 10-15 cm. Osjetit cete koliko je spuzva propala na mjestu gdje inace sjedite. Spuzva s godinama propada i omeksa, pa bi je svakako trebalo zamjeniti... uff disertacija o sjedalima.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 5, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan alera je lepo objasnio, kao i svaki sundjer tako i sundjer na sedistu propadne a adekvatna zamena je nesto sto se zove regenerat od koga i ja pravim sundjer za sediste, a od toga sam napravio i duseke za krevet, a sada objasnjenje zasto to svaki sundjer ima oznaku tvrdoce, krece se cifra do 35 i ne postoji tvrdji, a regenerat je presovani i ulepljeni komadici sundjera a tvrdoca je 80 sto mu dodje vise nego duplo tvrdje od najtvrdjeg sundjera, ali nije duplo skuplji tog regenerata ima da se kupi u prodavnici Derma u Kralja Petra, tabla od 200x100x10cm je 3500din a od nje moze da se uradi bar 6 velikih sedista a mozda i vise, kad budem uradio svoje postavicu slike pa kome se svidi moze slobodno da mi se obrati, i da ne bude zabune ja samo sundjer obradjujem a tapaciranje prepustam ljudima koji se time bave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Octobar 5, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ja imam jako dobro sediste koje je,doduse,uradjeno u francuskoj. Mogu da vam slikam i postavim ovde da vam bude kao uzorak za vasa. Od sundjera ne znam sta je unutra ali je izuzetno udobno. Isto je onako kao izdvojeno ali ne toliko kao na prvoj slici. Vrhunski lepo izgleda takodje. Cak mislim da je ovo izradila neka firma koja se time bavi posto ima ugraviran neki logo. Ako nekome treba mogu i da pozajmim sediste da vidi majstor. Jedna od bitnijih stvari kada se kupuje motor je bas ova-udobnost sedista. Kad se vozite po gradu to se i ne oseca mnogo. Ali kad se krene malo dalje onda se vidi razlika izmedju KLE i TA npr. Treba imati dobro sediste. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 5, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan stefgi, slikaj slobodno, nemoj da se stidis, necemo ti mi nista ;D ;D ali nemoj bas da ubijas rezoluciju previse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan dzimika, nakon razgovora sa joskom o materijalu koji je koristen za isradu njegovog sedista krenem u potragu za tim materijalom. Obisao sam 3-4 radnje i svima objasnio kako izgleda materijal koji pominjes, ali svi me gledaju belo. Nisam znao da se zove regenerat, ali sam objasnjavao da se sastoji od komadica sundjera i da je tvrdje od standardnog sundjera, na sta mi svi odgovaraju da nemaju nista slicno i da moze eventualno direktno od proizvodjaca da se trazi da se napravi po porudzbini sundjer tvrdoce kakvu zelim. Neverovatno! Da li je to zato sto ne podnosi bajkere ili ne znaju sta imaju u radnji..? ??? Predpostavljam da si ti kupio tablu tog regenerata i da imas viska. Ako je tako, ja bih rado kupio parce od tebe i oblikovao sebi sediste po zelji, a neki "profesionalac" da mi odradi ostalo. Svidjaju mi se ova usedlana ali bih ga ipak malo drugacije odradio. Dobro je kad ga oblikujes sam jer mozes da ga probas i korigujes po potrebi. Probao sam labandovo sediste koje izgleda sjajno, ali malo pritisce butine kad su noge spustene sto mi je malo smetalo, pa bi trebalo obratiti paznju na ovo u izradi. Sediste ipak ne sme biti previse copersko i "zavaljeno". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 6, 2009 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa paznjom pratim "disertaciju" o sedistima. Mada ja zasad nemam nikakvih problema za sedistem, a ne kuka ni moja suvuzacica. Izgleda da je fabricko sediste na Transalpu mnogo udobnije, nego na mom prethodnom motoru (Jawa), pa je to razlog sto sam ja zadovoljan udobnoscu koje pruza sadiste na TA. Doduse nismo prelazili dnevno jace od 550 km, ali verujem da bi guzica strajkovala i posle nekoliko stotina predjenih km. No, citajuci vase postove, mozda i padne neko grunfovanje preko zime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam apsolutno zadovoljan udobnoscu originalnog sedista ali... 1. pocepao se skaj pa mu svejedno treba tapaciranje 2. vozeci se kao suvozac nisam bio zadovoljan sedistem pa sam odlucio da ga poboljsam Nije ni suvozacu bas neudobno, ali klizi se napred. Fali neki greben, ili bar udubljenje. Vozacevo sediste nebih mnogo usecao jer je TA ipak enduro, pa ne treba zakovati guzicu u jednu tacku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 6, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan fibra, znam koji je problem kod labandovog sedista, vozacev deo je previse spusten pa bitine udaraju u ivice koje nemaju dovoljno sundjera da bi redukovo tu neudobnost, e sada, caka je da sediste ostane iste visine a da se deo gde guzovi prosire, sto nije nikakav problem ali ce se malo naruziti oblik motora, sto me iskreno zabole jer zelim da mi je udobno u voznji, upravo radim na sedistu i probao sam sundjer stavivsi na motor bez sedista i odlican je osecaj, sada idu finese oko obaranja ivica i udubljivanja da bi plastika od sedista mogla da udje u sundjer sto se tice regenerata imam parcice ali najvece parce sam ja iskoristio, stim sto mozes da lepis delove pa da dobijes jednu vecu celinu sto sam i ja uradio, vidi se na slici moze se takodje videti i da je deo za suvozaca dodat, tj lepljeno i oblikovano, tako se ne gubi na visini dela za vozaca a opet se dobija dovoljno velika grba za suvozaca, a uvek moze njegov deo jos da se upusti a preko svega ovoga ide jedan mnogo dobar gelasti materijal koji ima da se kupi isto u dermi u kralja petra, skup je ko djavo ali vredi a pritom je samolepljiv pa ne mora da se dodatno koristi lepak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Profi! Vidim radis skalpelom... ne znam da li za kraj planiras slajfericom, ali joska mi rece da je njegov majstor s njom oblikovao ovaj materijal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 6, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan zar ne primecujes silnu prasinu ispod na betonu? naravno da radim sa brusilicom i najgrubljom smirglom i super radi samo sto cu morati pod tus kad zavrsim, jer sam ceo beo sad ide udubljivanje za plastiku pa ce onda pasti slikanje da se vidi kako izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Super, samo fotkaj! Videcu u kraju imam neku radnju sa sundjerima za koje znam da seku na meru. Ako oni nemaju regenerat, da li ima jos zainteresovanih za ovaj materijal? Meni ne treba tabla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 6, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je na kraju ispalo sad samo da sacekam kisu i da odradim do kraja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 6, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam veoma zadovoljan rezultatom. Rekao bih da moze jako lepo da se oblikuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 6, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je na kraju ispalo sad samo da sacekam kisu i da odradim do kraja Bravo! ...cim si lijepio spuzvu za spuzvu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Octobar 6, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je na kraju ispalo sad samo da sacekam kisu i da odradim do kraja Bravo! ...cim si lijepio spuzvu za spuzvu? najboljim lepkom na svetu posle koga se kezis kao blesav ;D sintelon spaklicom se nanosi i lepo se zalepi, stim sto sam mnogo dobro zalepio dodatak za suvozaca a malo losije donje delove ali nista strasno, sve se moze ispraviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 6, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan evo kako je na kraju ispalo sad samo da sacekam kisu i da odradim do kraja Bravo! ...cim si lijepio spuzvu za spuzvu? najboljim lepkom na svetu posle koga se kezis kao blesav ;D sintelon spaklicom se nanosi i lepo se zalepi, stim sto sam mnogo dobro zalepio dodatak za suvozaca a malo losije donje delove ali nista strasno, sve se moze ispraviti ...jebote to nisam vidio od puberteta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...