Stevan85 121 Napisano April 7, 2018 U prolazu, 80 postova Lokacija: Zvecan Motocikl: Aprilia Caponord 1000, Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne grešiš sto si ga izabrao za prvi motor. Postoji samo jedna velika mana sto se njega tiče, vrlo teško ćeš da se odlucis za prelazak na "drugi" motor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1250 Napisano April 7, 2018 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Vaistinu zboris Stevane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragoslav77 30 Napisano April 7, 2018 U prolazu, 43 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci verovatno je bio lupan ako neko ima proverenu informaciju neka javi,hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1692 Napisano April 8, 2018 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je samo pao na tu stranu i lose ofarban. Previse gita koji je sad popucao i ruzno izgleda. Mozda je i opaljen muski, ne mozes znati dok ne pogledas. Dobro je sto misljenje trazis ovde jer se ljudi poznaju i neces dobiti informaciju da je motor dobar ako to nije. Zimus sam i ja trazio TA kao i ti, pogledao bar 5-6 komada presao gomilu kilometara u potrazi i taman kad sam mislio da odustanem, dobio sam preporuku sa foruma i taj motor sam kupio. Evo vozim se vec neko vreme bez greske i veoma sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 9, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Neophodan savet kolega po pitanju slavine goriva : po manualu na slavini pozadi na "air vent-u" kaplje benzin dok motor radi i na open i na rezervi, u čemu je prblm, da li je ovo iLi šta već tenkju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 9, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, dangubas je napisao: Neophodan savet kolega po pitanju slavine goriva : po manualu na slavini pozadi na "air vent-u" kaplje benzin dok motor radi i na open i na rezervi, u čemu je prblm, da li je ovo iLi šta već tenkju.. Ja sam popravljao, tacnije menjao celu vakuum slavinu na 650ici, razlika je sto kod mene nema Rezerve i Off, nego ili pusta gorivo kad ima vakuum ili ne pusta, ali unutrasnji setup sa membranom i oprugom je isti kod 600 i 650... E sad, ja te nisam uopste razumeo koji problem imas, mozes li preciznije opisat pa da pomognemo? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 9, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Naravno , problem je sledeći : - startuje normalno, krenem, pređem par stotina metara do 1 km, stanem kod trafike i osetim taj opojni miris benzina, pogledam i stavim šaku kroz levi otvor oplate na sklop slavine, spustim ćopavu, siđem sa motora i vidim kap po kap sa unutrašnje strane slavine.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 9, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo da provalis gde tacno curi, pogledaj ovaj diagram sa linka pa ces mozda moci da odredis. Takodje probaj da brovsujes sa "fuel cock transalp honda" ili slicno, pa da vidis slike polovnih i mozda rastavljenih. Kod 600tke ima taj dodatni sklop za prekidac za Off i rezervu, koji ja mislim u sebi ima gumice i mehanizam koji ako propadne moze da pusta gorivo, a na linku ispod ces videti da se odozdole otvara i da ima neki filter i ko zna sta. Ono bocno siroko okruglo su membrane za vakuum i one ako unutra crknu ili ne pustaju gorivo u crevo ili stalno ide gorivo, a curkanje spolja na tom delu je opet samo ako nedihtuje sklop zbog dotrajalosti... https://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-5881-13MAWWEA-XL600VW-1998-F__1400-TRANSALP+600.html https://www.motorparts-online.com/en/honda/transalp/all/fuel-cock Aj javi sta si otkrio, pa se u medjuvremenu mozda javi kolega koji je servisirao ovo na 600tki. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 9, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Ovde piški, tj. curka : Tačno tu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 9, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, taj nema creva prikljuceno, kao neki odusak izgleda, iznad njega na centru tanjira je onaj za vakuum crevo? E sad, moguce da su otisle gumice i membrane od vakuum dela pa, sad vec nagadjam, preliva ili slicno i onda izbacuje ovde? Predpostavljam da ti ne gine skidanje cele slavine i otvaranje, a da li ces prvo delove da juris pa rastavljas ili obratno zavisi od tebe... Ja sam moju celu slavinu novu preko e-bay kupio negde sa istoka stiglo, za 16e, ali tvoja je komplikovanija, pa kapiram da samo uzmes set za vakuum reparaciju, membrane i gumice sa federom, proguglaj malo... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 10, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno da je to, hvala @Dzejzel, skidam slavinu danas da vidim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, dangubas je napisao: Verovatno da je to, hvala @Dzejzel, skidam slavinu danas da vidim.. Nista nista, nisam previse pomogao, samo te malo usmerio... Evo proguglao sam i vidim na primeru ove slavine za nc30, koja je slicnog dizajna, da je ova rupica na strani gde se vakuum desava, mozda da stabilizuje jacinu vakuuma da ne bi bilo prevelikog prelaza, ili je mozda samo da iscuri gorivo ako ode membrana i prodje na tu stranu... https://www.google.com.br/search?q=transalp+fuel+cock&client=ms-android-huawei&tbm=isch&tbs=rimg:CbFcBbQ-dmhMIkAHXlI36q3_1GivzlktsYEmzVTAsqsm6rqooW3h69HCrMhJ9DFymzrAmGPi-y_1NfuxcfbZ_1GiU7P1CETJFqWoZilKhIJB15SN-qt_1xoRyxY3Zmp1woQqEgkr85ZLbGBJsxGnnqXqiuQctioSCVUwLKrJuq6qEcsWN2ZqdcKEKhIJKFt4evRwqzIR-stnp_17fcecqEgkSfQxcps6wJhHpdO3XM-5U5ioSCRj4vsvzX7sXEVseCfJUQQkZKhIJH22fxolOz9QRJUquEOecAxgqEgkhEyRalqGYpRE2SEqqHkz9cw%3D%3D&tbo=u&ved=2ahUKEwj4neSnv6_aAhUMu1MKHcQ3DbUQrnZ6BAgAEBw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 10, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Evo skinuo i rasklopio slavinu, e sad : - na membranama se ne vide rupe ili popucanost, ali iz iskustva sa benziskom pumpom gofa dvojke koji je isto `98 i debljom membranom koja je postala porozna, ima rupu kroz koju benzin iscuri da ne ode u bregastu.. -da li je neko menjao te dve membrane, izmedju njih ima metalni prsten i nekako su povezane kroz isti (ne usudjujem se da ih odvajam da nesto ne ukakim) a gledajući da kupim set idu odvojeno.. -šta sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Set za reparaciju kosta izmedju 15 - 20 eur, samo da vidis gde naruciti da stigne u normalno vreme i ne naplate mnogo postarinu, mada mislim da ima u louis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo u louisu, samo pazi, ima dve varijante, sa jednom i sa dve membrane... https://www.louis.de/artikel/benzinhahn-dichtsatz-verschiedene-modelle-fuer-honda-xl-600-v-transalp/10007950?filter_bike_id=0935&filter_article_number=10007892&list=e12b36ca6f1899d75696d9a2da594b72 https://www.louis.de/artikel/benzinhahn-dichtsatz-verschiedene-modelle-fuer-honda-xl-600-v-transalp/10007950?filter_bike_id=0875&list=5230ac3e3d6a82e1725a8364c8ac0d6a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 10, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Sve sam ja to pregledao i lako je kupiti, ali me buni veza membrana kroz metalni prsten, ima li neko praktično iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.akhara.com/nc30/fueltapmod/index.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 10, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan @Djejzel, samo da prostudiram hondu~sana : Quote Uklonite sklop gumenog dijafragme sa srednje ploče pritiskom manjih dijafragama kroz sredinu ploče. Pazite da ne oštetite dijafragme.Mala membrana uklonjena iz dijafragme Montaža manja gumena dijafragma iz ostatka sklopa. Ima gumenu stopalu umetnuta u aluminijumski metalni komad. Pažljivo ga izvucite iz metalnog dela.Odredite delove koji su vam potrebniIzmetati plastični deo koji je pričvršćen za veliku gumenu dijafragmu. Postavite oprugu i veliku dijafragmu (uključujući i aluminijumski deo spojen na veliku dijafragmu) u stranu. Oni više nisu potrebni.Priključite malu membranu na plastičnu stranu. Otvorite nogu male gumene dijafragme kroz otvor plastičnog komada tako da se ravna strana plastičnog dela okreće od membrane. Pogledajte HRC dijagram gore i slike za pojašnjenje. Imajte na umu da se plastični komad sada suočava sa suprotnim pravcem u poređenju sa ranije sa vakuumskim radomPotisnite malu membranu kroz otvor na srednjoj ploči, kao što je bilo u prvom redu (dijafragma na strani ventila, plastični delovi na usisnoj strani). Sada, plastični del drži malu membranu na mestu umjesto aluminijskog komada i velike dijafragme od ranije.Pogledajte slike ispod i duplirajte ono što je prikazano.Moguće je postaviti stopalo dijafragme u plastični komad kroz metalnu ploču u jednom koraku. Slike su prikazane u dva koraka radi jasnoće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 10, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Dada, profi prvod! ali pazi ovo je uputstvo za uklanjanje vakuum funkcije, no kada savladas rastavljanje, znaces valjda i da sastavis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 11, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko membrane na prodaju možda ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano April 11, 2018 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam morao na kraju iz Louisa da narucim. Mada Sekula doneo za nekoliko dana. Sklopi to i teraj tako dok ne stignu, malo ce da kaplje ali nista strasno. Sto se tiče demontaze dve membrane su ugurane u taj prsten. Prilikom demontaze samo povuces i razdvojis. Prilikom montaze mora pazljivo jer ako se ne sklopi idelano ne sljaka. Ja sam skidao jedno 2-3 puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 11, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Pravo zboriš, teraću dok stignu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano April 15, 2018 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko da proda ovu ekspanzionu posudu za transalp 1987 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano April 23, 2018 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Sekuli za membrane, stigle za 6 dana, u kesi i 2 kataloga, montirao i sve ok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzejzel 160 Napisano April 23, 2018 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Bgd Motocikl: TA650 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...