Arakis 5808 Napisano Maj 11, 2017 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pogedaj na netu pojam "dog bones" za podizanje i spuštanje klirensa motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vision 3 Napisano Maj 16, 2017 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi. Otisao sam na put sa transalpom i desilo se sledece: Nakon duze voznje osecala se kiselina iz akomulatora ( verovatno je pregrevao). Akomulator je kupljen nov pre 3 nedelje. Nakon duze voznje motor je stao i nije mogao da se upali. Pogledao sam ga i u njemu nije bilo uopste kiseline. Sada sam u kanalu zato sto sam u bosni (foca) i nemam ideju do cega je problem. Par ljudi je pomoglo i skontali smo da je problem ili u regleru ili u namotajima, zato sto kada smo prikacili kablove sa auta na motor, motor sasvim ok radi. Cim skinemo kablove on se ugasi. Znaci da ne puni akomulator. Imajte u vidu da smo stavili drugi akomulator od motora posto je ovaj predhodni ostao bez kiseline. Proverili smo sve osigurace i oni izgledaju ok. Hteo sam da vas pitam da li postoji nacin da saznam da li je problem u regleru ili statoru kako bih mogao da krenem da trazim potreban deo. Takodje bih hteo da pitam da li postoji neki budz samo da doteram motor do uzica, kolege su savetovale da uzmem akomulator od auta, prikacim na motor i vozim tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5808 Napisano Maj 16, 2017 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan pre 58 minuta, Vision said: Zdravo ljudi. Otisao sam na put sa transalpom i desilo se sledece: Nakon duze voznje osecala se kiselina iz akomulatora ( verovatno je pregrevao). Akomulator je kupljen nov pre 3 nedelje. Nakon duze voznje motor je stao i nije mogao da se upali. Pogledao sam ga i u njemu nije bilo uopste kiseline. Sada sam u kanalu zato sto sam u bosni (foca) i nemam ideju do cega je problem. Par ljudi je pomoglo i skontali smo da je problem ili u regleru ili u namotajima, zato sto kada smo prikacili kablove sa auta na motor, motor sasvim ok radi. Cim skinemo kablove on se ugasi. Znaci da ne puni akomulator. Imajte u vidu da smo stavili drugi akomulator od motora posto je ovaj predhodni ostao bez kiseline. Proverili smo sve osigurace i oni izgledaju ok. Hteo sam da vas pitam da li postoji nacin da saznam da li je problem u regleru ili statoru kako bih mogao da krenem da trazim potreban deo. Takodje bih hteo da pitam da li postoji neki budz samo da doteram motor do uzica, kolege su savetovale da uzmem akomulator od auta, prikacim na motor i vozim tako. Crko ti je regulator napona - regler. Namotaje statora alternatora ne gledaj, oni su dobri čim prepunjava akumulator. Nađi drugi regler ili stavi u kofer automobilski akumulator i debelim žicama ga poveži na svoju instalaciju, podrazumeva se da skineš svoj pokvareni akumulator. Bez svetala možeš proći bar 100 km sa tim auto-akumulatorom. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monah 233 Napisano Maj 16, 2017 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Arakis said: Crko ti je regulator napona - regler. Namotaje statora alternatora ne gledaj, oni su dobri čim prepunjava akumulator. Nađi drugi regler ili stavi u kofer automobilski akumulator i debelim žicama ga poveži na svoju instalaciju, podrazumeva se da skineš svoj pokvareni akumulator. Bez svetala možeš proći bar 100 km sa tim auto-akumulatorom. Pozdrav! Tebe treba imati usput svakako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vision 3 Napisano Maj 17, 2017 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi hvala na odgovorima, momci iz Foce su mi izasli u susret i odklonili kvar. Bilo je do reglera. Brzinski su nasli drugi i zamenili. Pozdrav za Focu posebno za Pavla, Ivana i Joju. Restoran Antika pruza lep smestaj i vrhunsku hranu. Ako ste u prolazu svratite. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko TA 8 Napisano Maj 17, 2017 U prolazu, 32 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Honda Transalp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi. Treba mi za xl600v 1990. godiste izduvni ventil. Gde mogu da ga nadjem?Sent from my SM-G900V using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Maj 22, 2017 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, znam da ste sigurno pisali do sada, ali je tema nenormalno obimna i search mi malo trokira pritisak u gumama? 2.2/2.4 za svakodnevnu voznju i 2.0/2.2 za natovarenu voznju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5808 Napisano Maj 22, 2017 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan On 5/17/2017 at 12:16, Darko TA je napisao: Zdravo ljudi. Treba mi za xl600v 1990. godiste izduvni ventil. Gde mogu da ga nadjem? Sent from my SM-G900V using Tapatalk Dejan, 063-636156, Bera Subotica 063-1124-279, 062-8240-866 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5808 Napisano Maj 22, 2017 Svakom po zasluzi, 12403 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, brkicNS je napisao: Drugari, znam da ste sigurno pisali do sada, ali je tema nenormalno obimna i search mi malo trokira pritisak u gumama? 2.2/2.4 za svakodnevnu voznju i 2.0/2.2 za natovarenu voznju? 2.0 - 2.0 za običnu voznju, 2.0 - 2.2 bara za malo optereceniji motor, to je moje iskustvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shonsi 41 Napisano Maj 28, 2017 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Zemun Motocikl: XL 1000V Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ima li ko informaciju da li i od kog auta odgovara davač pritiska ulja za transalpa?Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1250 Napisano Maj 29, 2017 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gde bih mogao da nadjem plasticni stitnik za lanac (onaj beli). Drugar kada je pao zakacio me je i polomio ga. Srecom ja sam ostao na tockovima ali je ta plastika stradala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 29, 2017 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e ja bio kod majstora da mi nasteluje karburator, majstor je bio po preporuci al pojma ocito nije imao da nasteluje karburator,,, trosio mi motor 6 litara i taj lik mi reko da ima da trosi manje, medjutim posle tog stelovanja on trosi litru vise ... pitanje za Arakis da mi preporuci majstora kod koga mogu da nastelujem karburator (al da ne bude ko ovaj predhodni :P) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Maj 29, 2017 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Za Transalp je sasvim normalno da trosi 6 litara. Ja tu ne vidim neki problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Maj 30, 2017 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan e ja bio kod majstora da mi nasteluje karburator, majstor je bio po preporuci al pojma ocito nije imao da nasteluje karburator,,, trosio mi motor 6 litara i taj lik mi reko da ima da trosi manje, medjutim posle tog stelovanja on trosi litru vise ... pitanje za Arakis da mi preporuci majstora kod koga mogu da nastelujem karburator (al da ne bude ko ovaj predhodni ) BokilicПослато са Vodafone Smart Tab III 10 уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 30, 2017 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan pa problem je sto sad trosi 7,, ima neko telefon od Bokilic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 30, 2017 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Kad si menjao filter vazduha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Maj 30, 2017 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan bokilic! nego... gde da nabavim filter vazduha u ns? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko TA 8 Napisano Maj 30, 2017 U prolazu, 32 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Honda Transalp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Juce smo Transalp i ja napravili turu od Ivanjice do Beograda i nazad. U odlasku sam isao preko Guce, Cacka i na auto put do Ljiga. Voznja je bila konstantna oko 90 - 100 km/h tj. nekih 4500-4800 obrtaja. Vratio sam se istim putem, s tim sto sam isao preko Rudnika, ne na auto put. Nisam mogao da verujem, ali sistemom pun - pun, prosecna potrosnja mi je bila 4,3 litra na 100 km. Ocekivao sam minimalno 5,5 litara, jer moj brat vozi xl650v iz 2003. godine, njemu nikad nije trosila ispod 5,5. Eto, samo da se pohvalim Sent from my SM-G900V using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 31, 2017 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan filter je promenjen, trosila je 5,5 do 6,0 a onda mi MAJSTOR prestelovo pa otisla na 7l, odo sad kod Bokilica pa javljam sta je uradio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_AlexA_ 26 Napisano Maj 31, 2017 MK Čoper Srbija, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Regal Raptor Spyder ... ccm Prijavi odgovor kao problematičan Kile javi mi se na PP , mislim da imam ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Jun 13, 2017 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan @Zakis jesi bio kod bokilica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Jun 13, 2017 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan Moj 5-5.5lit zavisi od tezine desne ruke.Spremam ga lagano iduceg meseca Rumunija,Transalpina i Transfargasan.Nego se bojim sto idem u drustvu sa dva Kawasakija da mi ne iskvare motor ili ga zaraze nekim kvarljivim virusom.Sala mala,vozio sam i ja Kawasaki i preziveo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brkicNS 139 Napisano Jun 14, 2017 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB500XA Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko da li ovo pase na TA650? Nasao sam preko pa da ne kupujem ako ne mogu nista da uradim sa tim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jun 19, 2017 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan bio sam kod bokilica, jedna dizna zapekla i probusena jedna membrana, nabudjili ga, sad sam na godisnjem vozam pa kad zavrsim godisnji promenicu tu membranu lesnica, bosna, trebinje, crna gora,,, ide trandza i sa ulepljenom membranom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jun 20, 2017 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan otisla membrana i jedna dizna od karba,,, jel ima neko rasturen karburator da mi proda diznu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...