Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 16, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Meni ne trebaju ni moje ni tvoje Ali ako imaš ideju za komplet prepravkom, možemo se zameniti. Dobićeš i pumpu za gorivo naravno. Meni trebaju samo rez i sedište, ostalo ću već izmisliti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Novembar 16, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da cemo napraviti neki dogovor, pisem ti na pp Radim generalnu na mom Transalpu, rasturen je skroz, najvise zbog zavarenog malog lancanika na osovinu menjaca(tkzv. countershaft). Idiotski potez nekog od prethodnih vlasnika koji je izgubio onaj osigurac za lancanik. I pomalo zbog potrosnje ulja. Sve bitne mere, leteci,lezeci lezajevi, klipovi-cilindri,osovine,lezajevi su po mernim instrumentima (mikrometar i subitor) kao iz fabrike, osim karika koje su van servisnog limita, te famozne osovine i bregastih osovina-beze van servisnog limita za po 9 stotih,tj. jedne i po desete na izduvnom bregu, lezista su dobra... Tolerancije na bregastim su jako male po servisnoj knjizi pa me zanima vase misljenje da li je neophodna zamena i usput da pitam da li neko ima da ponudi te bregaste? Kao i pitanje za one koji su vec radili generalnu gde su najpovoljniji setovi dihtunga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 17, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Dihtunge najpovoljnije izrežeš sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MareDorcol 9 Napisano Novembar 19, 2014 U prolazu, 2 postova Lokacija: Dorcol, Beograd Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Predstavio sam se tamo u glavnom predstavljanju, ali ajde opet ovde u "mom" delu Zovem se Aleksandar a zovu me Mare, sa Dorcola sam, imam 42 god i vozim Transalpa '95 od pre jedno 20ak dana, poprilichno nabudzenog, ima sve i svashta jer sam ga kupio od mehanichara koji ga je sredjivao za sebe, tako da je VRH Potpuno i kompletno sam opchinjen i vozim ga svaki dan, i ako je 19.11 hladno al' standard jbg Poz Mare 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6330 Napisano Novembar 19, 2014 Enduraš, 6371 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nabavi harmonike prednje viljuske da ne bi brzo menjao semeringe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Novembar 25, 2014 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Narode koliko moze da kosta nov pinjon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5793 Napisano Novembar 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Oko 2000 dinara u Delta Auto na NBgd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Novembar 25, 2014 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala doktore, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NooN 69 Napisano Novembar 25, 2014 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga platio 2231 dinar sredinom avgusta u Centru S s tim sto sam odmah uzeo i novu sajlu za 1995 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 26, 2014 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Narode koliko moze da kosta nov pinjon? ako ne izvadis sajlu iz buzira i ne operes detaljno sajlu i buzir onda dzabe kupujes pinjon. Obavezno pregledaj sajlu da se koja licna nije pokidala, ako jeste, menjaj sajlu obavezno inace ce ti pojesti pinjon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Novembar 28, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, ima li neko Heynes servisno uputstvo za Transalpa 1988? Imam neko jako dobro servisno uputstvo, ali mi fale neki detalji oko generalne pa ako neko ima ili zna link bilo bi lepo da postavi? Ili ako neko moze da pomogne kako da ga skinem sa ovog linka, posto mi ne daje tu opciju, tj. odma mi otvara u pretrazivacu? http://www.bajkeri.com/downloads/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 28, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pusti da ti otvori u pretraživaču pa desni klik Save Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Novembar 29, 2014 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Narode koliko moze da kosta nov pinjon? ako ne izvadis sajlu iz buzira i ne operes detaljno sajlu i buzir onda dzabe kupujes pinjon. Obavezno pregledaj sajlu da se koja licna nije pokidala, ako jeste, menjaj sajlu obavezno inace ce ti pojesti pinjon. Ja prvi put samo zamenio bez pranja i izdržalo 300 km. Pre oko mesec dana, nabavio sam metalni puž i sa prijateljem, on bio glavni, isprali sve, bilo puno opiljaka, podmazali, vratili sve nazad i radi. Javim ako zataji Montirao i treće štop svetlo ( kod motora-drugo),još da ga povežem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Decembar 3, 2014 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo jedno pitanje...da li se mogu zamjeniti samo kablovi od svjecica i lule ili to ide sve sa bombinom u kompletu ? transalp xl 600 1991..hvala unapred........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Decembar 3, 2014 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se zameni samo kabal i lula, ili cak i samo lula... Ja kod mene menjao sve u kompletu, kupio u Mass-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 5, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel kupovao skoro neko lezaje vrata volana? Ja bio juce da pitam u Asridu i rekose mi oko 4000 rsd komplet, tj 2 lezaja. Meni se to cini nesto mnogo,ili je to ta cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5793 Napisano Decembar 5, 2014 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To je ta cena, s' tim da kupuješ odlične Koyo ležajeve u Astridu. U Louisu je ista cena VIDI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12533 Napisano Decembar 5, 2014 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Transalpovci, da zatrazim savet, mada sam nekako pitanje namenio Arakisu. Treba da narucim lezaj upravljaca, za Koyo nema diskusije, babaroga medju lezajevima, ali sta je sa ovim iz Louisa. Da li su kvalitetni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5793 Napisano Decembar 5, 2014 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, ja sam zamenio te ležajeve pre 4 godine ovima iz Louisa na svom TA i još uvek rade odlično ..ali su Koyo ipak bolji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Decembar 5, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam letos kupio te iz Louisa ali jos nisam zamenio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 6, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Blizu sam kraja generalne i sve se odvija po planu, jedino sto sam pomesao karike kad sam ih merio pa me sad muci koja je donja a koja gornja, posto se razlikuju po dubini, i po oznaci, jedna ima slovo N blizu ivice karike a jedna tu istu oznaku malo dalje od ivice. Takodje jedna je tamnije boje, tj crnkasta, a jedna skroz siva. Jel se seca neko kako to ide, posto je u servisnim uputsvima to objasnjenje jako konfuzno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukiTA 274 Napisano Decembar 8, 2014 Non stop u gradu, 188 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XLV 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Transalpovci Nov sam clan na forumu, od pre neki dan vlasnik Transalpa 600, 94 godiste. To mi je prvi bajk, sada sam polozio za A, a u temi predstavljanja sam vec rekao da iako sam mladji, volim enduro touring, pre svega Hondu zbog kvaliteta, zvuka, kao i odnosa cene i kvaliteta. Za pocetnika i vise nego dobra masina, pre svega upravljivost i udobnost su mi bitni jer avanture, putovanja, kampovanje i uzivanje na dva tocka su mi prioritet. Mislim da sam imao srece sto je prodavac bio i vise nego korektan i sto je pazio i ulagao dosta u bivseg ljubimca. Od dodatne opreme ima: centralni givi kofer i 2 bocna Kapina kofera kao i tank torbu; poviseni vizir, u Zemunu odradjeno sediste koje je apsolutno fenomenalno kao i top radjen u Adi kod Roberta; Uticnicu 12V, Acerbis stitnici za sake, roll bar, Scottoiler Vsystem, Ballast ksenon (dugo/kratko), gume su Continental Escape, ocuvan, presao 59000, kupljen od prvog vlasnika... Godinama pratim forum i ovde sam procitao sjajnih stvari, nadam se tome i u buduce, uz svoje aktivno ucestvovanje kako bih i sam ucio od iskusnijih i cuo dobre savete i ideje, a naravno i uzivanje u nekoj sektaskoj, kako vi ovde kazete, TA turi Srdacan pozdrav 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Decembar 11, 2014 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Blizu sam kraja generalne i sve se odvija po planu, jedino sto sam pomesao karike kad sam ih merio pa me sad muci koja je donja a koja gornja, posto se razlikuju po dubini, i po oznaci, jedna ima slovo N blizu ivice karike a jedna tu istu oznaku malo dalje od ivice. Takodje jedna je tamnije boje, tj crnkasta, a jedna skroz siva. Jel se seca neko kako to ide, posto je u servisnim uputsvima to objasnjenje jako konfuzno... Mozda ti ovo pomogne.. Karike.bmp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 12, 2014 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pomoci, imao sam ovu sliku, ali ona ne pokazuje precizno koja karika gde ide. Pise da jedna ima "kosinu" ali to u praksi nije slucaj. Ali resio sam problem, dublja karika ide u donji kanal koji je takodje dublji a plica u gornji kanal, tako da je to ustvari vrlo logicno. Transalp je upaljen, radi fino, malo jace "udara na auspuh", iako je kompresija ista kao pre generalne mada ocekujem da se posle nekog vremena podigne. Menjac radi kao i pre, jedino malo teze upada u ler mada mislim da cu i to resiti stelovanjem kvacila. Nema nikakvih cudnih zvukova, ne curi nista, tako da se moze reci da je generalna uspesno odradjena Ako nekog zanima mogu da postavim i nekoliko slika koje sam uslikao i da napisem na sta treba obratiti paznju pri ovim radovima. Ja sam rasturao sve, ceo agregat zbog zavarene pogonske osovine menjaca tako da mogu pomoci savetom onima koji rade slicne poduhvate.. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovica vl 15 Napisano Decembar 14, 2014 U prolazu, 32 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: Transalp pd06 Prijavi odgovor kao problematičan <Lukabx > jesi li ti kupio moje gume i ako jesi kakve su Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...