Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Na OVOM sajtu mozes ubacivati svoju statistiku sto se tice potrosnje, kao i da vidis koliko ostalima trosi motor. :zdravo:

Inace moj za sada trosi litar i po vise. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Ovako smo potrosili danasnji dan :) ne mogu da verujem da sam konacno nasao vremena i za ovo 2jee4.gif Rasturio sam zadnju viljusku, cistio i tako to, sledi podmazivanje i sastavljanje a mozda nabavka i nekih novih delova 1hmm.gif videcemo.. jednostavno nisam vise mogao da slusham kako mi crvchi zadnja amortizacija 1oda.gif

A usput se u radionici prave i crash barovi za burazerov motor :) tacnije Vacr0 - v :)

post-8263-0-40475700-1341504109_thumb.jpg

post-8263-0-85887600-1341504125_thumb.jpg

post-8263-0-37257700-1341504134_thumb.jpg

post-8263-0-24049900-1341504165_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

5,0-5,4 potrošnja na 100km.50% gradska vožnja,ostalo otvoreno brzine 70-130.Blizu sam zamene ulja(5000 km) potrošio oko 300ml.

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Kad smo vec kod potrosnje... 3.7 litara na 100km medjugradske voznje sa stilom voznje do 4000 obrtaja... dakle 80km/h do 90km/h + HHO 1moto3.gif Kada vozim npr na 5000 obrtaja a to je nekih 100km/h potrosnja je oko 4.8 ali onda HHO ima slabiji efekat na potrosnju jer se ne proizvodi u dovoljnim kolicinama, ali se zato oseti da je motor odzivniji na gas u svakoj brzini pri bilo kojim obrtajima 1moto3.gif

A danas sam zavrshio i zadnju viljusku, nikad tako lepo nije plivala.. i koooonacno ne cvrchi vishe 1moto3.gif

1Mina.gif

U mom gornjem postu sam vam stavio link na kom mozete da vidite potrosnju ostalih vlasnika ovog fenomenalnog motora (i ja sam tamo). Meni se potrosnja sa preko 7 litara spusta na malo preko 5,ali mi je prosecna (od kad sam kupio motor) preko 6 litara. Doduse i ruka na gasu mi je malo oslabila. :zvizduk::moto3:

Jos da stavim podmazivac lanca da ne moram sa tim da se petljam. :)

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: Beverly 250

Pojavio mi se jedan problemcic sa mojom Hondicom, sta se desava, kad je vozim i naglo dam gas negde oko 5000 obrtaja mi se gusi motor na sekund, dva i posle vuce normalno, medjutim kad lagano dajem gas tog problema nema!!! Sta bi moglo biti, jel mogu tu nesto sam da probam da sredim, mada ja sumnjam da su karburatori :stabre: :stabre: :stabre: !!!

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Juče, 116km vožnje od čega 8km grada i resto Slankamen i nazad. Nas dvoje, 5000-6000 rpm, na pumpi sipao do čepa pre polaska i po povratku je stalo 4.750 litara opet do čepa. Ne znam šta da kažem :D

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Juče, 116km vožnje od čega 8km grada i resto Slankamen i nazad. Nas dvoje, 5000-6000 rpm, na pumpi sipao do čepa pre polaska i po povratku je stalo 4.750 litara opet do čepa. Ne znam šta da kažem :D

Najbolje da ništa ne kažeš (da ne navučeš neki "uroci").

Test od pre dve nedelje: Kod potpuno opterećenog motora (saputnica + puni koferi-manjerke + top case + tank torba), potrošnja na putovanju od 600km (sa dosta brda i krivina) oko 5,2 litara plina (TNG). Brzina 90-120 km/h. U gradu nešto malo veća potrošnja.

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: TA 94

Od Vlasotinca preko Strazimirovaca do Bosilegrada, tačno 115 kilometara. Do čepa na početku puta i u Bosilegradu stalo 4,9 litra.

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Nešto oko 4 - 4.5 kombinovane vožnje. Onako ... početnički lagan na gasu :takoje: ... Mahom nez nekog opterećenja, samo ja (100 kg) i topcase koji je poluprazan

@Krema

Koji si problem imao, kada ti je potrosnja bila 7L i kako si ga resio?

Problem je bio u ruci :zvizduk: i u karburatorima. :)

Olabavio ruku i sinhronizovao karbove i sada mi je potrosnja oko 5.1 litar u proseku. Ovo je u gradskoj i medjugradskoj voznji, bez autoputa. :moto3:

Inace potrosnja ima tendenciju da se jos smanji. :takoje:

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Drugari,stiglo vreme za zamenu lancanika i lanca,gde i sta kupiti,voleo bih da cujem vase cenjene savete? Hvala :zdravo:

Za tvoju informaciju, ako porucis iz Luisa, dobijas komplet, lanac i lancanike.

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Ja kupio set u Guevari pre tri godine. DID lanac i JT lancanici. Ja zadovoljan, uzgred prosao sam jeftinije nego da sam uzeo u Louis-u. Iz Louis-a vredi uzeti ako je na popustu.

Zna li neko cenu u Guevari? Pustio sam poruku ovde na forumu ali neznam kad ce mi odgovoriti pa ako neko slucajno zna cenu ?

U louisu DID 130e a Regina 110e.

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

Ako može pomoć savet,prednji diskovi su mi debline 3-3.1mm dali je neophodna zamena pod hitno,ili moze još malo?Unapred hvala.

Ako može pomoć savet,prednji diskovi su mi debline 3-3.1mm dali je neophodna zamena pod hitno,ili moze još malo?Unapred hvala.

Ja mislim da na samim diskovima pise koja je minimalna debljina. Pogledacu sutra sta pise kod mene na diskovima.

• Podržavam 1

• U prolazu, 88 postova
  • Motocikl: TA 94

Mislim da je minimalna debljina 4 mm, tako bi trebalo da piše i na samim diskovima.

Ja kad sam kupio motor, prednji disk mi je bio na 2,6 mm i tako sam ga vozio. Tek kad sam stavio novi disk video sam kolika je razlika u kočenju.

Tako da uvek može još malo ali ga bolje zameni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja