Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav iz Novog Sada

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Aprilia sxr50

Moje ime je Milica i pre dva meseca sam kupila svoj prvi motor/skiter Aprilia sxr50.

Za sada imam samo 500km iskustva vožnje motora, ali preko 20 godina vožnje kola. U celu priču sam ušla prilično naglo, a sasvim slučajno, ali mi se čini da će biti trajno. Odlučila sam se da počnem postepeno sa motorom male kubikaže radi sticanja iskustva, razvijanja veštine i navikavanja. Aprilia se za sada pokazala kao idealno rešenje, kao bombonica je, razrađujem je, ali uživanje je neograničeno. 

Šta će biti moj sledeći korak ne znam, tj imam neku ideju, ali pošto još uvek malo toga znam o motorima, većinom se svodim na ono "jao što je lep". Neke informacije ipak imam, i kontam načelno razlike u kubikažama i sl. Fascinirana sam adventure motorima, ali to je negde u daljoj budućnosti. Do tada se nadam da ću ovde pronaći ljude voljne da podele korisne informacije i pronađem možda kolege za vožnju. Za sada se najviše bavim mozganjem oko kupovine jakne jer dolazi svežije vreme, ja gledam da to bude jakna sa makar osnovnom zaštitom iako vozim samo skuter i samo brzinom do 47km/h. 

Ako imate neki dobar predlog gde da tražim, kako da biram, šta je najvažnije, koji materijali i sve ostalo, bring it on. 

Nadam se da je ovo dovoljno za početak. Hvala na prijemu i družimo se!

P.S. Dozvolite da vas upoznam sa mojim skuterom 

viber_image_2022-08-16_19-44-19-283.jpg

• Sviđa mi se 20
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Dobrodošla Mico, postoji dosta aktivna ženska sekcija na forumu pa verujem da ćeš naći lako srodne duše. Iako nisam za takvu podelu ali shvatam da je nekad lakše.

Brzina od 47 zvuci smešna u odnosu na 200+ ali pad sa 47 bez neke opreme je dosta ozbiljan rizik na ‘muške’ povrede. Sem kacige, rukavice i jakna su obavezne ako ne zalis noge da oderes. Ako ih ipak želiš sačuvati pogledaj bar neke casual moto farmerke ili slično.

Lep provod sa aprilijom i srecno u odabiru dalje.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
pre 4 minuta, Savan je napisao:

casual moto farmerke ili slično

potpis na ovo.
Za početak, sigmatic-moto u Futogu, ima ženskih farmerki i pantalona, bio skoro sa drugaricom, fin izbor ženskih modela.
Takođe u blizini, dd-moto Ruma.

Dobrodošla!

Promenio član nafetS
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 557 postova
  • Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020)

Добро нам дошла Милице на форум добре вожње, дружења и забаве :BJB3:

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F

Pozdrav Milice!

Mozda "mesh" jakna za toplo vreme i gradske guzve. To je moto jakna sa svim zastitama na bitnim mestima a ostatak je rupicast.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 2 postova
On 17.8.2022. at 15:21, nafetS je napisao:

potpis na ovo.
Za početak, sigmatic-moto u Futogu, ima ženskih farmerki i pantalona, bio skoro sa drugaricom, fin izbor ženskih modela.
Takođe u blizini, dd-moto Ruma.

Dobrodošla!

Hvala za info, ovo ću da proverim prvom prilikom. Svakako mi je bila ideja da kupim neku mesh jaknu sa makar osnovnom zaštitom. Mada mi to deluje pomalo smešno jer Aprilia ne ide bog zna koliko brzo, ali ipak, računam da je bolje biti zaptićen. 

• U prolazu, 2 postova
On 17.8.2022. at 15:17, Savan je napisao:

Dobrodošla Mico, postoji dosta aktivna ženska sekcija na forumu pa verujem da ćeš naći lako srodne duše. Iako nisam za takvu podelu ali shvatam da je nekad lakše.

Brzina od 47 zvuci smešna u odnosu na 200+ ali pad sa 47 bez neke opreme je dosta ozbiljan rizik na ‘muške’ povrede. Sem kacige, rukavice i jakna su obavezne ako ne zalis noge da oderes. Ako ih ipak želiš sačuvati pogledaj bar neke casual moto farmerke ili slično.

Najpre hvala za dobrodošlicu, a svakako ću pogledati i žensku grupu. Kao što dobro predpostavljaš to je ste dobar način da kreneš u neke vode - nađeš ljude sa kojima imaš najviše sličnosti, ali isto tako nisam ni veliki ljubitelj podela i svakako ću se truditi da jednako učestvujem u diskusijama bez obzira gde se vode. 

Što se tiče opreme, hvala i za to. Opet, slično i ja razmišljam. posebno me užasava pomisao na to "odiranje" kože iako to spada najverovatnije u "najlaške" povrede. Za sada imam kacigu, rukavice zapravo nisu zaštitne realno jer su od tankog materijala i imaju samo punjenje na dlanovima tako da računam da bi i to trebala da potražim, a baš ću pogledati i pantalone kao predlažeš. 

Još jednom hvala za dobrodošlicu i za korisne savete. Verujem da ćete imati svi još svašta da podelite sa mnom tako da mi je baš drago da sam pronašla ovaj forum. 

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav svima još jednom. 

Baš ste me lepo iznenadili na lepom prijemu, čini se da se ovde okuplja lepa ekipa. Ako sam slučajno propustila da se zahvalim na prijatnim rečima evo još jednom HVALA i družimo se dalje. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 2 postova
On 17.8.2022. at 15:17, Savan je napisao:

Jel možeš samo da me uputiš na tu žensku sekciju, nešto mi ne ide da je nađem

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2402 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Dobrodosla Milice,

pretekose me kolege u vezi opreme al nema veze.

Srecno i pamet u glavu, samo polako, pa da nam dogodine predstavis nesto jace... :takoje:

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 331 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000

Nije to neki zenski podforum, nego cemo ovako pojedinacno da ti se javimo, kad vidimo temu. Dobrodosla! :)

Jesi li polagala punu A kategoriju, tj. nameravas li da prelazis na vece kubikaze?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja