Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha xj600, fazer 600, honda hornet 600 ili suzuki bandit 600

Recommended Posts

• Zainteresovan, 605 postova
  • Motocikl: CBR600RR

po polazaju vozaca hornet je sportski vise orijentisan, a i po ostalom...fazer je udobniji ja bih rekao i samim tim malo vise turing..... moje misljenje je da ti nece biti prejaki, slazem se sa Debljanom, fazer ili hornet ti nece brzo dosaditi...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Kupio slabiji ili jači motor je mač sa dve oštrice. Kupio sam Transalp 600 50 KS i posle 6 meseci i oko 4000 km čini  mi se da je slab. Već razmišljam o  TDM 850. Moje lično iskustvo je da se strpiš ( mislim na lovu ) i sačekaš Fazera, pa polako...

Interesantno, meni 600/750 cc i 45/60ks nije slabo ni posle 4 godine voznje jacih motora. U grupnim voznjama nikad nisam zaostajao, cak naprotiv. Gde ti konkretno fali snage ?  Realno meni su slabi samo za vecu putnu brzinu na autoputu.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Da li je neko imao iskustva sa Banditom na duze relacije,sa suvozacem???Da li se tad ponasa kao nejacak??

Sta ti podrazumevas pod duze relacije? Zavisi i koji Bandit, stari 600 ili noviji 650. Ovi noviji 650 sa vodenim hladjenjem su dosta bolji nego stare vazdusare od 600 kubika. Mada u principu koji god da vozis ima dovoljno snage da nosi i tebe i suvozaca i relativno je udoban. Ako hoces veca ubrzanja, kao i svaka sestotka, mora stepen ili dva menjac na dole i pun gas, najjaci je izmedju 7 i 10K obrtaja. Putna brzina od 120-140 mu savrseno prija, a i gde ces preko toga na nekedu.

• U prolazu, 66 postova

Pa duza relacije je nesto kad sednes i vozis,i samo gledas gradove u retrovizoru kako ostaju iza tebe...:)))))

mislim bre kad sednes da se provozas da se brate provozas,ko covek,a ne da glumim seoskog sminkera,i vrtim se u krug po centru...a evo i modela koji mi se svideo/...

http://gtrb.co.uk/images/Bandit800.jpg

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Aco, 60 KS na 80kg nije isto kao 60 KS na 120kg. Šalim se. Valjda mi tokom vremena porastu apetiti što se putne brzine tiče. Na otvorenom putu, gde uglavnom vozim, čini mi se da mi je potrebna veća brzina do mesta gde sam naumio da bih više vremena imao za razne poroke.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Pa duza relacije je nesto kad sednes i vozis,i samo gledas gradove u retrovizoru kako ostaju iza tebe...:)))))

mislim bre kad sednes da se provozas da se brate provozas,ko covek,a ne da glumim seoskog sminkera,i vrtim se u krug po centru...a evo i modela koji mi se svideo/...

http://gtrb.co.uk/images/Bandit800.jpg

Za takve voznje postoje Honde Gold Wing, Pan European, BMW LT...  ;)  Taj model sto ti se svideo je sestotka sa vazdusnim hladjenjem, jedan od najlepsih neked motora, bar meni. Zena i ja smo se siti na njemu navozali.

• U prolazu, 5 postova

Pozdrav druze ! mogu da ti kazem da sm vozijo xj 600 .Mali je potrosac a i solidno povlaci za tu klasu. Sad trenutno imam jedan xj 600 n 2000-god,extra lagan motor a i za put je odlican! sve preporuke , neces pogresiti. ;) ;)

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

mislim,da sto ga vise gledam i citam o njemu,da mi se sve vise svidja.:))))

Iz koje je godine ovaj model???

http://www.spaincenter.org/motor/fotos/suzuki-bandit-650-abs-0.jpg

Taj model je prvi bandit sa vodenim hladjenjem, poceo je sa prodajom 2007-me godine...

Presao sam dosta kilometara sa banditom 600, restyling model 2001 g, sa suvozacicom i bez nje, sto neko rece spustis u nizu pa zavrtis kad zafali snage... pouzdan, lep motor, mali potrosac,  najbolje ulozeno - dobijeno po meni u ovoj prici...

• U prolazu, 57 postova

Ne znam za ostale pomenute ali posle godinu dana voznje Fazer-a iz 2003god. mogu reci sledece:

Motor je odlican za pocetnike(prasta vecinu gresaka) sa odlicnim kocnicama (preuzetih sa R1). Izuzetno upravljiv sa velikom zapreminom rezervoara(23+3.5L). Mali potrosac(oko 5L) i dobra zastita od vetra pri putnim brzima do 120kmh sa lepim linearnim ubrzanjem. Nikakvih kvarova do sada, jedina zamerke su malo tvrdje sediste na mestu suvozaca na duzim relacijama i malo snage u niskim obrtajima u voznji sa gorepomenutim suvozacem, ali kad se predje magicna cifra od 7.000rpm ocekujte lansiranje  ;)

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600 N

Zdravo ljudi,

Evo samo sto se registrovah pa da vas pitam za misljenje i da ne otvaram novu temu posto se ovde vec prica o Banditu. Slucajno postadoh vlasnik Bandita 2000to 600 N. Nisam ga probao ni 2km i morao na put u inostranstvo.

Sad me pojede radoznalost kako se taj motor pokazao, kakav je za duze ture, kako se sedi i ostale karakterisike koje mogu da se dobiju samo iz prve ruke tj od vlasnika.

Pre njega sam vozio pegaso i dominatora od 600 i prvi utisak je da nema ona brutalna ubrzanja kao enduro sto nije cudo, totalno je drugacija koncepcija.

Da li onaj mali vizir iznad fara stiti makar malo od vertra i vredi li da naruzim motor s tim.

Unapred hvala

• U prolazu, 66 postova

Pozdrav i tebi!!

Ja sam od skoro clan,i kad se vec interesujes za Bandita ovde mozes po forumu naci dosta toga korisnog,takodje imas i temu gde jeclan detaljno predstavio taj motor.Pored toga,koliko si dao za njega?

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ovo je otprilike i moja dilema  Fazer,Bandit,Diversion.

Za sad vodi Fazer u mom izboru.Mada imam dobru ponuu za Suzuki GSX 750 F tako da naj verovtanije padne ovaj zadnji.

Jedino sto me odbilo od Bandita je sto nema merac goriva,takodje i diversion.Ja nevolim neked tako da mora da ima zastitu od vetra.

Probao sam sva cetiri motora,pa to preporucujem i tebi.Tako jedino mozes napraviti pravi izbor.

A preko imas mnogo veci izbor motora tako da ako kupujes kupuj preko.

Srecno

kakva je sad situacija sa dostavom,carinom i ostalom papirologijom sa motorima od "preko"?

Imas li nesto konkretno?

Jel ovo za mene pitanje?

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600 N

Pozdrav i tebi!!

Ja sam od skoro clan,i kad se vec interesujes za Bandita ovde mozes po forumu naci dosta toga korisnog,takodje imas i temu gde jeclan detaljno predstavio taj motor.Pored toga,koliko si dao za njega?

Bila je neka zamena trange&frange ali racunali smo 3000 e. Ne izgleda lose a kako ide, tek cemo da vidimo. Pala je zamena membrana jer je stajao dugo i brljavio je malo na leru i nizim obrtajima.

kakva je sad situacija sa dostavom,carinom i ostalom papirologijom sa motorima od "preko"?

Imas li nesto konkretno?

Pa konkretno je da kupis motor  ;D

A ostalo nije problem,sve ide kako treba ako se odradi predhodno kako treba.Mislim da je o ovome dosta pisano ali ako te bas zanima obajsnicu ti ukratko preko pp sta i kako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja