File123 0 Napisano Jul 13, 2022 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, pre nekog vremena primetio sam da je pumpa ulja stala sa radom, i da je beli dim (verovarno ulje dospelo u cilindar) poceo da izlazi iz auspuha. Problem je bio lancanik pumpe ulja, pa sam mu to zamenio, i opet kada sam sve sklopio, naravno ulje je procirkulisalo, ali imam problem da ogromna kolicina ulja dospeva u cilindar gde sagoreva, i silni beli dim izlazi iz auspuha. Kada sam sklapao nisam prometio da je klip cesao o sam cilindar, i da je ostavio tragove ostecenja, verovatno kada je protok ulja stao. Motor plai bez problema i lepo vuce ali nenormalno dimi. Da li je problem taj cilindar i klip, ili nesto drugo posto sam zamenuo sve dihtunge i gumice ventila koji su, takodje slajfovani. Evo slike pa vidite da li je strasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 13, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Клип је за промену а цилиндар може да се очисти хоновањем. Али, пре свега код мајстора да ти премери цилиндар и да процени оштечење.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
File123 0 Napisano Jul 13, 2022 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se ne isplati. Ima jedan zarez to samo razbusivanjem moze, i klip specijala +0,5mm sve to kosta oko 2000 dinara, a cilindar i klip i dihtunzi set novi 2500. Moje pitanje je da li to pravi problem da uljne karike ne skidaju ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 13, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако увечаш слику видиш да су и карике вертикално упропаштене. Иначе да, ово оштечење даје чур кроз издув.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Jul 13, 2022 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nego sta nego da pravi. Radio sam par tih malih sa vazdusnim hladjenjem koji su samo bilo pregrejani sa slicnim ostecenjima. Trosili ulja koliko i goriva, purnjali kao parne lokomotive. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2664 Napisano Jul 22, 2022 Drug član, 4768 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...