SoNIc93 2 Napisano Jul 9, 2022 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam neki cudan problem mozda je neko imao slicnog iskustva u vezi ATX a. Dakle dotera meni drug motor kaze nece upali aj vidi ti malo ga ocisti sredi tamo vamo reko aj. Skinem ja karb ocistim sredim izmerim kompresiju sve extra upali skoro iz prve , posle 5 min voznje op stane na kraju crkne svecica... nista zamenim ja nju kad ono opet isto par min voznje i ono opet svecica i tako 3 4 komada zamenim u roku od nekih sat vremena... Jel imo neko neki slican problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SoNIc93 2 Napisano Jul 9, 2022 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Zog je napisao: Semering radilice Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk Ozbiljno il se zezas ? nekako mi nema logike haha sry ako gresim posto sam pocetnik i ajmo reci ,, sam svoj majstor" 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SoNIc93 2 Napisano Jul 9, 2022 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svecica bude malo mokra a na uspuh nisam primetio da baca msm nisam se ni zagledo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Jul 9, 2022 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam neki cudan problem mozda je neko imao slicnog iskustva u vezi ATX a. Dakle dotera meni drug motor kaze nece upali aj vidi ti malo ga ocisti sredi tamo vamo reko aj. Skinem ja karb ocistim sredim izmerim kompresiju sve extra upali skoro iz prve , posle 5 min voznje op stane na kraju crkne svecica... nista zamenim ja nju kad ono opet isto par min voznje i ono opet svecica i tako 3 4 komada zamenim u roku od nekih sat vremena... Jel imo neko neki slican problem?Опиши варницу док мотор ради а ти држиш руком кабел за свечицу на око 1см удаљености(пажљиво да не би скакао около)Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6802 Napisano Jul 9, 2022 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično smatram da je merenje kompresije na dvotaktnom motoru prilično besmislena stvar. Mnoge druge stvari su tu mnogo važnije. YouTube je po svemu sudeći uveo tu modu....nego struja. Da ne ulazimo u detalje, po svemu sudeći je neispravna bobina....bez obzira što varnice ima. Kvar je verovatno na visokonaponskom namotaju (sekundar)..i tu popravke nema. Samo druga, nova ili sigurno ispravna...ono "crno" ispod magneta. Iz ovog razloga, Tomos je...a i neki drugi u jednom trenutku "podelio" bobinu na sastavne delove. Primar je ostao ispod magneta, liči na namotaj za rasvetu..ali je ipak drugačiji, a visokonaponski (sekundar) je montiran spolja. Toplota je veliki neprijatelj komponentama paljenja. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2927 Napisano Jul 9, 2022 Ne silazi, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično smatram da je merenje kompresije na dvotaktnom motoru prilično besmislena stvar. Mnoge druge stvari su tu mnogo važnije. YouTube je po svemu sudeći uveo tu modu....nego struja. Da ne ulazimo u detalje, po svemu sudeći je neispravna bobina....bez obzira što varnice ima. Kvar je verovatno na visokonaponskom namotaju (sekundar)..i tu popravke nema. Samo druga, nova ili sigurno ispravna...ono "crno" ispod magneta. Iz ovog razloga, Tomos je...a i neki drugi u jednom trenutku "podelio" bobinu na sastavne delove. Primar je ostao ispod magneta, liči na namotaj za rasvetu..ali je ipak drugačiji, a visokonaponski (sekundar) je montiran spolja. Toplota je veliki neprijatelj komponentama paljenja.И ја типујем на бомбину, али ај да не буде са неба па у ребра, да проверимо па макар и виртуелно.ПС. Да подељена бомбина је 12V док ова "два у један" је 6V, то колега Пронто зна али овај други колега који има муку нисам сигуран. Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SoNIc93 2 Napisano Jul 9, 2022 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam samo da ima 6v unutrasnja i 12v spoljna sad kakve su pojma nemam posto sam imao nekada davno 12v na automatiku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...