Rastko Nis 2 Napisano Decembar 9, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Izasla mi je Yamaha FJ 1100cc 1986 za soma ewra.Motor je od mog druga i znam da je pre godinu dana bio fenomenalan sa tek izvakumiranim karburatorima od tad se sa njim nisam toliko vidjao,ali me je skoro zvao i reko da ga prodaje iz razloga sto je uzeo yamahu fz6n,tvrdi da je motor u istom stanju kao i ranije,E sad podelite vasa iskustva sa tim motorom samnom ,koje su mu mane ,koje prednosti,potrosnja,max putna brzina,registracija.Zeleo bih da se zahvalim Banciju koji mi je vec reko nesto o ovom motoru.Unapred hvala svima.... ??? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 9, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kao biši ponosni vlasnik verovatno najboljeg vazduhom hladjenog sport-touera koji je ikada napravljen a sigurno najboljeg 80 ih godina, moram ti preneti svoje oduševljenje fantastičnim mogućnostima tog motorcikla. Izuzetno podvozan, izuzetno udoban za put, ali sa tim obrtnim momentom upotrebljiv i u gradskoj vožnji. Potrošnja na otvorenom je bila izmedji 6 i 7 litara benzina, dok se u gradskim uslovima pela i na 9. Da ne bude da ga samo hvalim , motor ima dve mane: 1. Debilni pokazivač nivoa goriva koji pokazuje da nemaš goriva čim padne ispod 10 litara i strašno iritira. 2. Naplatci dimenzija 16 '' koji ti sužavaju izbor guma na našem tržištu, i teraju te na viske profile, što se pokazalo relativno loše za oštriju vožnju, ali dobro za naše puteve (čitaj RUPE). Cena je više nego povoljna, ali jedino prekontroliši stanje dikova, pošto su ventilirajući i ako su pojedeni, zamena košta kao svetog Petra kajgana. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 9, 2008 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Snaga 125 hp 91.1 kW @ 9000 rpm Max OM 86 Nm @ 8000 rpm 5 Speed / chain Prazna: 227 kg Tank: 24.5 Litara Trosi: 14km/lit koci 100 - 0 - / 36.9 m Max brzina: 235 km/h http://www.motorcyclespecs.co.za (sta je to "izvakumirani" karb?) ??? Edit: Sta nije 1000 ojra malo puno za 1986-sta-god? Ja dadoh 350 + jos 300 da je sredim za moj XJ iz '92. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 9, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Izvakumirani karburatori-znaci da karburatori rade na vakum isto kao kod tvoje xjotke ili kao kod motorne testere ili kao kod aviona znaci da ga obrnes na opacke on ce i dalje da radi znaci da je taj vakum ponovo odradjen i da je vukla kao luda.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 9, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izvakumirani karburatori-znaci da karburatori rade na vakum isto kao kod tvoje xjotke ili kao kod motorne testere ili kao kod aviona znaci da ga obrnes na opacke on ce i dalje da radi znaci da je taj vakum ponovo odradjen i da je vukla kao luda.... Ajde ti lepo uzmi neku knjigu pa pročitaj. Nemoj posle da kažeš odreo me majstor, jer ako taj tvoj motor radi isto kao motorna testera pa i naglavačke, onda motor nije za tebe. Drži se ti svoje motorne testere, pravi mešavinu i uživaj. Ipak je ta Yamaha visoka tehnologija. A moga bi da se čuješ i sa ['-'] pa da razmenite saznanja. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 125 Napisano Decembar 9, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio 3-4 god FJ 1200 i sve pohvale na racun tog motora. Dobre osobine su sto je suprotno ocekivanjima podvozan i u gradu bez obzira na ogromnu tezinu,ume da povuce kao lokomotiva i za dalje ture je neponovljiv. Kada svi popadaju od umora i bolova u rukama i ledjima ti si se tek zagrejao za ozbiljnu voznju. Motor je napravljen da traje i traje. Kada ga pregrejes u gradu u letnjim mesecima pocinje da zveci i lupa kao da je na izdisaju , posle dolaska na normalnu temperaturu kao da se nista nije desilo. Ume da srkne malo ulja (kao i svaka vazdusara) pri brzoj voznji. Za pokazivac goriva je vec receno i tacno je, svratis na pumpu ubedjen da ce da se ugasi --a ono stane 9-10 litara. Rezervoar je 22 l i potrosnja je zaista 6-7 pri 150-170km/h . Obrati paznju na lanac na bregastoj (ume da se cuje). LOSE STRANE: Tezina --- kada ti padne zoves komsije i prolaznike da te izvuku ispod motora i da njega podignu. Kocnice--- katastrofa ,narocito ako su dupli diskovi neperforirani sa jednoklipnim klestima (probati od da li pase od FJ1200 90-94 --perforirani s dvokolipnim ,tj cetvoroklipnim klestima) Pokazivac benzina Pokazivac pritiska ulja -- za izludeti, cim malo srkne ulja lampica se pali,ali to nije pritisak ulja vec obican nivostat koji meri nivo ulja. Ume da se upali na nizbrdici ili uzbrdici tek da ti bode oci i da te nervira. Felne -- pronaci od modela FJ 1200 17--ce i trositi normalne gume kao sav svet. Hidraulicno kvacilo (nisam siguran da FJ 1100 ga ima), obavezno propadne semering i hidraulicno ulje nagrize boju na ramu pored osovine gde se kaci copava. Vesanje -- pozadi dobro ,napred malo kilavo s obzirom na tezinu motora ,ali se podesava napregnutost opruga. Ako ima onaj sistem protiv poniranja prilikom kocenja utoliko bolje, mada ja nisam bio zadovoljan tim sistemom . Nadam se da sam ti pomogao bar malo? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 9, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan jesi hvala ti....Ljudi kada sam reko da je isto kao motorna testera nisam mislio da radi kao ona,vec da je sistem zasnovan na istoj osnovi,znaci nema plovaka u karburatorima vec vakum.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 9, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Dodo ipak ima i on hidraulicno kvacilo i bas sam gledao da li je kapalo negde po ramu ,jer sam imao to lose iskustvo na drugom motoru i na svu srecu nema ni traga farba je kao nova,u ponedeljak idem da probam motor i povescu sa sobom neke drugare koji su stariji i iskusniji....pa ce da ga cuju,i mene samo plasi taj lanac bregaste moj drug se na kawasakiju namuci sa njim,ali ja mislim da je dobar,poslednji put kada sam je probao isla je kao metak ali to je bilo pre godinu dana ,znaci u ponedeljak probna voznja pa mozda ga i uzmem.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Decembar 10, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Ako je taj FJ u stanju : pali-radi-ide, a košta samo 1000E, taj motor NEMA MANU!!! To je verovatno najbolji komad Yamahe IKAD izašao iz fabrike, po svim parametrima. Ako ti za 1000E dobiješ ultra pouzdanu ragu koja je sposobna za putne proseke od debelo 150+, a povozna po gradu, pritom malo troši, a još manje se kvari, nema dileme. UZIMAJ!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5936 Napisano Decembar 10, 2008 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i diži kredit za registraciju ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Decembar 10, 2008 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U nekom skorasnjem Moto Pulsu je bio ceo istorijat cuvene Labaseve FJ 1100, pa potrazi, neke stvari ce ti se same reci. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jesi hvala ti....Ljudi kada sam reko da je isto kao motorna testera nisam mislio da radi kao ona,vec da je sistem zasnovan na istoj osnovi,znaci nema plovaka u karburatorima vec vakum.... Sine opet knjigu u ruke. Naravno da postoje plovci u karburatorima. E sad ovo je poslednji put da objašnjavam ove stvari, za neredna objašnjenja konsultujte literaturu. - Karburatori na motorciklima imaju membrane koje na bazi vakuma kontroliču količinu goriva u smeši na prelaznom i ful režimu rada. -Karburatori na motornim testerama (a i klipnim kavionima) funkcionišu na tzv TILSTROM principu, odnosno rade kao vakuum-benzinske pumpe koje uštrcavaju gorivo i predvidjene su za rad u svim položajima ali vole stabilan broj obrtaja kako bi davale kvalitetnu smešu. Ovo je pojednostavljeno do te mere da ja nemogu jednostavnije, za ostatak, INTERNET JE ČUDO, ako znaš engleski ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ma buni ga izraz vakumiranje.to znaci da su sinhronizovani karburatori uz pomoc vakummetra.To moze da se radi i na matorim motorima sa siberima,nema veze. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 10, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Tao je djole kazi mu.... ;D ;D ;D ;D Sa mojih 18 godina dobro je i to da znam....Buduci da neznam engleski.... ;D ;D ;D ;D.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad si ucio mekaniku kod Vladu Smrta :) :) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 10, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad si ucio mekaniku kod Vladu Smrta :) :) Koje rekao Vlada smrt Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 10, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Niko Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Decembar 10, 2008 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan KUPUJ Revolution i Doda su ti rekli sve, mada ono što su naveli kao mane i ne moraju da budu mane. Kočnice možeš lako riješiti, gume će sigurno biti problem, ali najveća mana ( moje skromno mišljenje, vozio sam FJ 1200 oko 60.000 km ) je loš klirens. Preniska je brate, pa se može desiti, na većoj brzini u talasastoj krivini, da neprijatno zapne i zapara podlogu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 11, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan A ma izracunali su mi registraciju 19 hiljada niej 25 hiljada ,jos jedna rpednost valjda cu da je uzmem videcemo u ponedeljak ,lele djole pa pre bi se obesio nego da sam od vladu smrta ucio neshto ,neznam ja ko je trebao da menja pretisa za katanu sa njim.....Djole ja bi te cchhekao mi smo drugari.... ;D ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 11, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan A ma izracunali su mi registraciju 19 hiljada niej 25 hiljada ,jos jedna rpednost valjda cu da je uzmem videcemo u ponedeljak ,lele djole pa pre bi se obesio nego da sam od vladu smrta ucio neshto ,neznam ja ko je trebao da menja pretisa za katanu sa njim.....Djole ja bi te cchhekao mi smo drugari.... ;D ;D ;D ;D A,nije htteo da se menja,trazio je samo kes. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 11, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A ma izracunali su mi registraciju 19 hiljada niej 25 hiljada ,jos jedna rpednost valjda cu da je uzmem videcemo u ponedeljak ,lele djole pa pre bi se obesio nego da sam od vladu smrta ucio neshto ,neznam ja ko je trebao da menja pretisa za katanu sa njim.....Djole ja bi te cchhekao mi smo drugari.... ;D ;D ;D ;D Šta , ti još nisi kupio eFJota. Neozbiljno ??? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Decembar 11, 2008 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ako Vlada sazna ode ti ispred nosa i to za sto evra i kafemat ,ali strasan kafemat,STRASAN!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 12, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan ma ti neznash djole da je u poslednju trampu dao auto motor ,zakovalu djileru i kuce onog njegovog staforda arona. ;D ;D ;D ;DLJudi u ponedeljak sam se dogovorio da se nadjem sa likom da se dogovorimo.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Decembar 17, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Jbg ustupio sam je drugaru iz Nisa decko imao volju a i prodao je mz tako da je dodao josh neke pare i zamolio me da mu je ustupim,buduci da mi je jedan od najbolllljih drugara i da smo non stop zajedno ,zajedno posecujemo moto skupove,resio sam da mu ucinim je ri on je meni cinio mnogo puta tako da je uzeo moj drug,motor je stvarno dobar bas kao sto sam i mislio ,a i bas kao sto ste vi rekli ,kupili smo danas akumulator i danas idemo da ga preteramo....tako da izvinite na ovom cimanju ali ako mi iskrsne ovakav motor ponovo za ove sitne pare uzimam ga sigurno jer je stvarno neverovatana bash kao sto ste i rekli/....<<<pozdraw iz Nisa.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1354 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa tesko da ce da ti iskrsne za iste pare Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...