Jump to content

Moto Zajednica

Honda SH125

Recommended Posts

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

E pa aj najzad i ja da izgubim nevinost. Moja prva tema na forumu i u njoj moj prvi motor!

Vozio sam svašta do sada, od 50ccm do 1200ccm (kada kažem vozio, mislim provozao, ništa duže od 10km :) ), ali je sada, napokon, došao red da i sebe počastim jednom ljutom mašinom. Još uvek nemam položeno za A, ali rešićemo i to u narednom periodu. Kada sam bio klinac sam imao ogromno strahopoštovanje prema motorima, uvek sam smatrao da sam neiživljen i da sam im nedorastao, tako da nikada nisam ni forsirao čitavu priču oko toga. Međutim već godinama se nosim mišlju da uletim i u te vode, posebno u poslednje vreme sa sve većim gužvama po gradu i tek sad sa ovim cenama uviđam prednost manje potrošnje :)

 

Godinama već pratim ovaj forum onako ofrlje, doletim, proletim po temama koje mi deluju interesantno, čitam, učim, pratim i odletim.. Posle par godina sam rešio i da se registrujem i eto me sad i sa prvom spravom. U početku mi je bilo neobično zašto se ovaj skuter skoro nigde ne spominje i zašto nema svoju temu, posle sam se navikao :)

Kada sam rešio da se "posvetim" ovome, znao sam da to mora biti Honda. Ne znam zašto, ne pitajte, ne kapiram ni sam sebe ponekad. PCX mi se nikad nije sviđao, delovao je zanimljivo ali nisam mogao sebe da zamislim na njemu, tako da je SH bio logičan izbor. Nadam se da će se zadržati kod mene 3-4-5 godine i onda preći na Forzu, ali otom potom, korak po korak.

 

Dakle SH, gledao po YT, čitao po forumima stranim, razgledao, balavio, znao da će biti moj nekada, otišao pre par dana do predstavništva, imali su još 2-3 komada na lageru, odmah jedan rezervisan i evo ga sad kod mene, i svi srećni! Potreban mi je ponajviše zbog commutinga, kuća-pos'o-kuća (15-30km dnevno, nekada radim i dvokratno pa zato duplo), međutim, kao što je i bilo očekivano, osmeh na licu mi ne dozvoljava da ga ostavim na miru :D Model prisutan je u Matte Pearl Cool White boji, želja je bila crveni ali nisam bio siguran da mi se dopada toliko tamna nijansa, a i nisu ga imali na stanju, tako da je i ovaj bela delovala primamljivo (vozio sam ranije par mat belih automobila i uvek su mi delovali zanimljivo), tako da eto, znam da će biti pakleno za održavanje ali spreman sam na kompromise. I rešio sam da ga "ne štedim", voziću ga, iskreno se nadam, više od 10 meseci godišnje, po gradu svakako i nemamo previše snežnih padavina sa zadržavanjima na ulicama, al' videćemo kada stigne prava zima koliko ću biti raspoložen za slojevito oblačenje (Nada Macura™). Danas je bio jeziv vetar  praćen pljuskovima i bogami, fino sam se smrzao a i ljuljao na ulici. Fali mi dosta iskustva, ne poznajem ni spravu, jako sam nesiguran. Srećom mališa mi makar drži osmeh na licu bez prestanka, i onako pokislom i smrznutom.

Imam milion pitanja, al' ajd polako, tek sam pokrenuo temu, tek se spremam za upoznavanje & učenje, sad ne znam ni ja sam odakle bih pre počeo... Tako da za početak je dosta i ovo (znam da je previše, al' tek sam zagrebao po površini, tek ću da pišem :))

 

Evo i par sličica 

IMG_7913(1).jpg

IMG_7922(1).jpg

IMG_7895(1).jpg

IMG_7897(2).jpg

IMG_7898(1).jpg

IMG_7901(Edited).jpg

IMG_7903(1).jpg

 

Kada sam napunio rezervoar i shvatio da sa tim mogu preći otprilike 300km, smejao sam se 5 minuta bez prestanka :) 

IMG_7900(Edited).jpg

 

Toliko za sada :takoje:

Promenio član Erorr
  • Sviđa mi se 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Zar ne ide i na 125icu fabrički vizir? Valjalo ni da ga metneš, pogotovo ako imaš nameru da ga teraš i po hladnom vremenu.

Inače, super motorin, čestitamo i aplaudiramo!

  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Očigledno ne ide, u planu su mi i vizir i oni štitnici za ruke, na jesen i Termoscud i nadam se da ću preživeti. Pitanje je samo da li ići na serijski vizir ili na neku alternativu?
 

Razlika između njega i PCXa je u središnjem tunelu tj. Rezervoaru kod PCXa i jednostavno u izgledu. SH izgleda kao skuter, PCX je neki hibrid skutera, motora i čopera :D 
Ne mislim sa 5.38L da ću preći 300km, ali mislim sa 5.38 + 1.62 koji su već bili u njemu :)

 

Naravno, pronalazim mu i po neku manu tu i tamo, ali ništa što preterano utiče na osmeh na licu. 
Sedište kada se podigne je nekako klimavo, deluje da je izuzetno lošeg kvaliteta, mada se niko na to nije žalio. 
Prostor za noge tj. Stopala je takođe ništa posebno, ja taman uglavim svoje patike i to je to, ni napred ni nazad. Takođe, prostor ispod sedišta je veoma mali, jedva mi stane trenutna Jet kaciga i pozadi mali “džep”, jer je između njih smeštena baterija/akumulatorčić pa je to dosta “pojelo” prostora… ima još par sitničica koje mi smetaju ali kao što rekoh, ni jedna nije sad nešto preterano velika da bi me izluđivalo.

 

Pošto oko motora ne znam ama baš ništa, biće održavan u oficijelnom servisu, zbog dalje prodaje. 
Ali povodom toga, da li je potrebno na nešto posebno da obratim pažnju prilikom vožnje po kiši, da li ga moram posle takve vožnje nešto posebno oprati ili je to svejedno, sipaj & vozi?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Fabrički vizir i štitnici za ruke za Sh meni izgledaju idealno. Vizir nije preveliki da utiče bitno na vozne karakteristike, držači su visoki, stabilno ga drže pa nema vibracija, a opet u kombinaciji sa štitnicima ruku, odlično štiti od buke i hladnoće\vreline vetra.

Kymco je iskopirao taj fazon na mom modelu skutera, pa znam koliko je to praktično.

Ako je original preskup, vidi ima li nešto slično od Givi-a, ali fabrički koncept je više nego dobar, greota da se menja.

 

Za sedište vidi da li može da se dotegne šraf koji ga drži (ili šrafovi, zavisi kako se kači), pa će se manje klimati.

 

Što se kiše tiče, dok je nov, verujem da ćeš ga stalno briskati i lickati, a kako vreme prolazi sve ređe :). Posle kvašenja, gledaj samo da se lepo ocedi i prosuši na nekoj promaji, i to mu je otprilike to. Nemoj da ga pokrivaš ceradom dok je mokar, da ne rđa.

I uživaj!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Nemam pojma koje su referentne cene, ali evo nađoh original vetrobran je 220€, a našao sam Puig za 80/90€ (jedan mali i jedan veliki), e sad, novci nisu problem ako je original zaista puno kvalitetniji? A realno mi je potrebno za kratke gradske relacije gde ne bih prelazio 60kmh, pa je pitanje koliko je racionalnl uzeti original? Ali opet, s obzirom da nemamo temu, verujem da nemamo ni previše iskustva kod mog modela sa time, a čini mi se da sam negde na forumu pročitao da je neko bio ne previše srećan tim Puigom?

Givi je, koliko pronalazim po EU, takođe tu negde, 70-80-90€

 

Da, za to lickanje sam i ja mislio baš tako, zanimljivo u početku, dosadi vremenom i to mu je što mu je :) svakako ga neću voziti na sajmove već je u pitanju obična raga :) 

 

Hvala ti! :dobar:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Moguće da je još neko pisao, ali i ja sam se žalio na Puig rešenje.

Kupio sam svojevremeno u Louisu ovakav vizir sa štitnicima, kao namenjen baš za moj (bivši) skuter i njegovo godište. Lepo izgleda na slici, ali nikad to nije moglo da se namesti kako valja. Zakompikovali su i ovaj nosač, te gumeni keper... stalno nešto spadalo, krivilo se i tandrkalo:

 

4e.09.cd.10007013810DET0115INET.JPG

 

Ali je zato fabričko rešenje na novom skuteru izmišljeno. Legne savršeno u svoj žljeb, i nema da mikne. Kači se jednostavno sa 3 nitnice. Lako se skida po potrebi, lako može da se zameni novim ako se polomi i sl.

 

Agility+%20300DSC04774.jpg

 

Pa eto preporuka, proveri kako se to namešta na zamenskom viziru. Đaba što je jeftiniji ako ne valja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Još malo kuknjave, više su sitnice u pitanju. Prostor je (meni) izuzetno mali, zbog položaja baterije ispod sedišta ima mesta za jedva jednu kacigu i par sitnica (npr. Na Medleyju stanu dve kacige bez problema, i Top Case je takođe… pa ne baš preveliki, stavim ruksak i to je to. Druga stvar je termometar tj. Nedostatak isto. Nije da mi je to baš od životne važnosti ali se vidi na displeju da je ostavljena mogućnost za njega, ne znam zašto nije i postavljeno.9A76B7C4-F1D6-4945-92DB-77E4BC7AAD1F.thumb.jpeg.20c9caa703fb399cf245ba3aeb3afeef.jpeg

 

Naravno, ima i puno lepih stvari. Keyless je savršenstvo, start/stop sistem isto neverovatno dobro radi, potrošnja po boardu je nemogućih 1.9L/100km (a ne mazim ga, ponekad se vozimo i u dvoje), ali videćemo šta kaže čep metoda i da vidimo koliko kompjuter odstupa. Relativno je udoban, brz, lako se manevriše po gradu. Jedino na +80kmh postaje već poprilično neprijatno za vožnju zbog siline vetra. Ali za grad ja bukvalno ne vidim bolju spravu.

edit: sad se setih još jedne “mane”, naime kada se napuni do čepa, ne prikazuje domet, tek kada potroši jednu crticu prikaže. Jako čudno i glupo rešenje, pritom ne znam ni zašto je to tako. 

Promenio član Erorr
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Ode jedan rezervoar. Na satu 295km, board kaže potrošnja 1.9, digitron kaže 2.18, i dalje vrlo korektna potrošnja jer nisam nežan. Start/stop stalno uključen. Još uvek nije upalio rezervu (koliko sam shvatio, zvanično je na rezervi kada krene da blinka poslednja crta na meraču), ali je domet bio 50ak km. Nasuo do čepa, 6,52L, tako da ili me na pumpi potkradaju, ili mu je rezervoar veći od 7L ili jednostavno board kompjuter nije baš najpametniji :D

Sve u svemu, ja prezadovoljan!

Promenio član Erorr

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Kompjuter je možda i precizan, ali deo goriva ispari na vrućinama, a on ne može da to izračuna. Tako da mu je metoda od čepa do čepa ipak tačnija.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Đ.B. - Moralo se i to jednom desiti.mp3

 

živim u relativno vetrovitom delu grada i razmišljam sve vreme da li da iznajmljujem garažu ili ne… i eto noćas oko 3:30 me probudi straaašna oluja, pogledam kroz prozor i, tačno posle mesec dana, vidim svog ljubimca na boku :( strčim dole, podignem ga i ubacim u prostoriju za bacanje smeća i rekoh ujutru ću se pozabaviti njime.. dođem ujutru, vidim da fizički nije TOLIKO strašno, par ogrebotina i to je to, probam da ga upalim, ne prijavljuje grešku, sve okej deluje, samo imam utisak (a možda i samo tripujem) da se u vožnji nekako malo drugačije čuje.. e sad pitanje je, može li se prilikom pada nešto poremetiti, izmešati ili iscureti neke tečnosti, nešto u motoru/menjaču oštetiti, da li da ga vozim odmah na neki kontrolni servis ili to je što je, vozi dalje? Ispod njega nema nikakvih tečnosti, suv je sa svih strana… 

ECA5D6D9-B60B-49F3-8C4A-7EAF8042163D.jpeg

656D557D-4934-45C4-AD1B-C4CBE499FD4B.jpeg

4B2C9020-28AB-4A19-AE56-260D5895E90C.jpeg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Verovatno mu nije ništa, ali zbog mirne glave, bolje otiđi na kontrolni servis. Možda se nešto pokrivilo\polomilo, mekano je sve to kao *ovance. Poturi ženu\devojku da trepuće okicama u servisu, možda ništa i ne naplate ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1899 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Nivo ulja si proverio?Filter vazduha nije pukao od udarca?Trebalo bi da mu nije nista osim fizickih ostecenja.Mozda je bolje da ga detaljno prebrises i parkiras jedan dan,dok te ne prodje uzbudjenje.Dok se malo ne smiris.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2447 postova
  • Lokacija: NS
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...Zašto sam ja bio uzeo PCX, pa upravo iz ovih razloga koje si naveo kao mane.  PCX je jedini u klasi imao prostor ispod sedišta za fullface kacigu (ovo je bilo presudno). Manjak obrtomera i temperature motora me takođe nervirao, ali s obzirom da je namenjen za ljude kojima te dve informacije ne vrede ništa nisu se trudili.

Potrošnja je i meni bila 2.1L. 

5821km, 24 sipanja, 2.133 prosek po aplikaciji koju koristim za sva vozila ;)

Vezano za pad i oštećenja, ništa ne diraj, proveri nivo ulja i vode i gas.

Ništa ne popravljaj, ne farbaj... To je radna sprava. Ostavi tako. I kad budeš prodavao bolje neko da uvidi stvarna oštećenja nego da je ceo farban i zafarbavan

 

 

 

 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i
Đ.B. - Moralo se i to jednom desiti.mp3
 
živim u relativno vetrovitom delu grada i razmišljam sve vreme da li da iznajmljujem garažu ili ne… i eto noćas oko 3:30 me probudi straaašna oluja, pogledam kroz prozor i, tačno posle mesec dana, vidim svog ljubimca na boku  strčim dole, podignem ga i ubacim u prostoriju za bacanje smeća i rekoh ujutru ću se pozabaviti njime.. dođem ujutru, vidim da fizički nije TOLIKO strašno, par ogrebotina i to je to, probam da ga upalim, ne prijavljuje grešku, sve okej deluje, samo imam utisak (a možda i samo tripujem) da se u vožnji nekako malo drugačije čuje.. e sad pitanje je, može li se prilikom pada nešto poremetiti, izmešati ili iscureti neke tečnosti, nešto u motoru/menjaču oštetiti, da li da ga vozim odmah na neki kontrolni servis ili to je što je, vozi dalje? Ispod njega nema nikakvih tečnosti, suv je sa svih strana… 
ECA5D6D9-B60B-49F3-8C4A-7EAF8042163D.thumb.jpeg.5f3425c3a1c610238b41d1ee422403e0.jpeg
656D557D-4934-45C4-AD1B-C4CBE499FD4B.thumb.jpeg.6745a659c93ed1685f4dfd21ba0bca45.jpeg
4B2C9020-28AB-4A19-AE56-260D5895E90C.thumb.jpeg.7f013cc6b1ba8908e3f813a105c74f12.jpeg

Jedno pitanje - da li je skuter bio na ćopavoj ili na stenderu kada ga je vetar oborio?

Ja takodje zivim u košavskom području i teško da se može naći vetar koji je gori od Košave. Svi moji skuteri su uvek bili ispred zgrade, sa pogledom na Dunav, dakle duva najstrašnije. Uvek kada je prognizirana Košava, skutere ostavljam na štenderu, izlazim da proverim skuter kada su udari vetra strašni- nikada mi nijedan skuter nije pao, a nije da ne razmišljam o tome


:mobilizator:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Nezgodni su ovi skuteri sa ravnim podom, visoko im je težište. Dovoljno je čak da staviš nešto malo teže od par kg u kofer, pa da bude skroz nestabilan...

 

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1899 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Skuteri sa ravnom podnicom su najzgodniji za grad,pijacu i sl.Nisam primetio da su nestabilniji od ovih bez rav.podnice,kada su parkirani.Pitanje kako  je Honda gore bila parkirana?Copava?Stender? Neravan teren?Ili mozda covek u prolazu.?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2447 postova
  • Lokacija: NS
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...što bi reko jedan  moj prijatelj mera za skuter je kanta od jupola između nogu na taj pod. Ako stane kanta jupola - to je skuter. Sve ostalo nema smisla. 

Skuter je radna mašina, a u kantu jupola stane lubenica, ili pivA, ili 2 leba i kesa mesa, ili  brusilica i sitan alat da se posluži na brzinu... Ima čo'ek pravo. I svaka kuća treba da ima jedan. 95% kola u gradu je po jedan u autu. U 70% slučajeva ne nosi ništa što ne bi stalo u skuter.  Da trećina samo sedne na skuter umesto u auto grad bi bio podnošljiv.

 

 

 

  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3012 postova
  • Lokacija: Kragujevac
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre sat vremena, cezarpa je napisao:

Nisam primetio da su nestabilniji od ovih bez rav.podnice,kada su parkirani

Ja jesam. Imao sam 3 skutera sa ravnim podom, različite kubikaže i proizvođača, pa ne bih rekao da je slučajnost. Ispod sedišta često nema mesta ni za malo veću jet kacigu, pa je kofer obavezan. A ako se u kofer potrpa nešto teže iz bakalnice (flaše sa soci i sl.), onda mora da se parkira na ćopu. Inaće se poremeti ravnoteža, i vrlo lako može da se sopuči sa štendera.

 

A isto mi se sviđao taj ravan pod dizajn, kao kolegi, ali priznajem da sam bio u zabludi. Mnogo znači kad ima mesta pod sedištem, što reče Andrej.

Na mom novom Kymcy motor je nisko ispod sedište i u tunelu, u tunelu je rezervoar sa 13l goriva, pa se baš primeti prednost niskog težišta. Motorin se bolje ponaša u krivinama ili pri naglom kočenju, recimo, nego kod mog prošlog GTI...

Prednost ravnog poda je samo što se na njega lakše penješ. Ali kome su noge zdrave, tunel nije nikakav problem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1899 postova
  • Lokacija: pvo
  • Motocikl: Benelli

Neko voli skuter sa tunelom ,da bar malo lici na motocikl,a nekom je prakticnije sa ravnom podnicom.Inace na copavu parkiram samo na cvrstom i ravnom terenu.Teski skuteri obicno prvo copava ,pa silazim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i
Pre 6 sati, tomamega je napisao:


Jedno pitanje - da li je skuter bio na ćopavoj ili na stenderu kada ga je vetar oborio?
 

Ovo je dobro zapažanje a upravo sam i ja to hteo da pitam ali sam zaboravio: UVEK ga stavljam na štender, baš me je i drugar pitao zašto kada je ćopa mnogo stabilnija pa sam i sam bio u rebusu, htedoh da pitam šta je bolje od ta dva?

dakle bio je na štenderu, parkiran na kaldrmi (vidi se na prvoj slici, gde je ovaj plavi puntić, uvek tu parkiram), ali uvek gledam da mi nogice uhvate celu kocku, da ne zapadne u procep između dve. 
juče i danas opet duva kao ludo, uvukao sam ga u prostoriju gde bacamo smeće jbg, vidim komšijin preko puta je na zemlji… sutra zovem ove iz zgrade da vidim da li imaju slobodnog mesta u garaži..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

Za mene nena dileme -na štenderu je skuter daleko stabilniji. Meni je fascunantno da vetar moze da obori skuter jer je potrebna jaka, usmerena sila na odredjeno mesto da bi se skuter oborio. Mog Kimka malo slabija osoba jedva da moze da skine sa štendera.

Taj vetar bi morao da bude sličniji oluji ili orkanu, uraganu da bi mogao da obori skuter.

:mobilizator:



Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Ma nije, bukvalno je to vrlo česta pojava ovde u Beču, zna vetar baš jako da se zaigra u delu gde se nalazim, blizu periferije, blizu je panonska ravnica pa takoreći non stop duvka neki vetrić, sa povremenim pojačanjem i čestim silovitim udarima. I još je tu gde ga ja ostavljam ulaz u zgradu (nezagrađen) pa kroz njega šiba promaja i dodaje snagu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: 2022 Honda SH125i

Proslava prvog jubileja

19884AC7-87C9-4A66-818A-625578AF69A5.thumb.jpeg.d76983197b86db7edc5e7a5fe37091ac.jpeg

 

i negde na 998km mi je upalio lampicu za Oil, međutim nisam očekivao da će servis biti prebukiran u ovo doba godine, dobio sam termin tek 12.9., da li mogu sad ovako da nastavim da vozim ili bih trebao nešto da odradim pre toga?

Potrošnja, Board kaže 2.1, moj digitron ipak negde 2.35

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja