Evil_Zo 9 Napisano Avgust 16, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Kako bas i ne vrsim sve te neke provjere prije voznje rekoh ja sebi ajde jednom i to da uradis. I krenem ja sve po redu, kako pise u onoj servisnoj knjizici i stignem do nivoa rashladne tecnosti. Tamo kaze sledece: * Nivo rashladne tecnosti mjeriti kada je motor hladan i uspravljen... Uradim ja to i vidim da mi je tada nivo na minimumu, mozda malko ispod. Servisna kaze sledece: * Ukoliko je nivo rashladne tecnosti na ili ispod minimuma, dosuti rashladnu tecnost i to do maximuma (i pise kako se to radi, ali to sada nije bitno...). E sada, kaze tamo da se moze dosuti destilovana voda ali samo kao privremeno rjesenje dok se ne dodje do rashladne tecnosti. E sada moje pitanje je: koja je to tecnost konkretno :?: To ne pise u servisnoj. Sve ovo nisam primjecivao jer mi je kada je motor topao nivo uvijek negdje na pola :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 16, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan sad ce opet disertacije, fanatici i ostale ptice selice. Sipaj G12... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Avgust 16, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj Castrol G12+. Motulov je malo bolji ali je dosta skuplji mada nema potrebe za tim. Kod nas sam placao Castrol nekih 400 dinara dok je Motul oko 8 eura :shock: . G12+ je ipak najjaci antifriz, sipas i ne mislis. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 17, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja treba da dospem samo malo toga da mi nivo bude preko minimuma, da li smijem da mijesam ovo fabricko i taj Castrol? Ko pita ne skita... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Avgust 17, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vidi je li original a mozda je i svercovano iz Turske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Avgust 17, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj slobodno. Nije to neka velika kolicina da bi bilo bitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Avgust 17, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dole kod vas nikad nije tolko hladno pa izgleda niste culi za antifriz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Avgust 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Castrol G12+ Ne daj boze ako Evilu recimo olabavi neki sraf ili pocne da skripi plastika, obrali smo bostan, ode svih 20GB prostora na elaborat o tom kosmickom problemu... :wink: U JEBOTE.. A STA KAD ISTEKNE GARANCIJA!!?!?!? :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Avgust 17, 2006 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Dolij obiènu destilovanu vodu. To što su oni napisali da se destilovana koristi samo "privremeno" je kad menjaš svu rashladnu teènost, npr. ako probušiš hladnjak (pu,pu,pu), neko od creva i slièno. Za dolivanje se uvek koristi destilovana. Postoje razlièiti antifrizi, koji se možda i ne razlikuju baš mnogo, ali za tako malu kolièinu - sipaj vodu i teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano Avgust 17, 2006 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Iz mog skromnog iskustva...... Dodaj destilovane vode, nece ti bitno uticati na rastvor antifriza, (nece biti ni 200-300ml), ni na temperaturu smrzavanja, a voda ti inace bolje odvlaci temp. sa bloka. Antifriz menjaj na 2 godine(iako se odredjeni mogu mesati), sipaj etilen glikolski, bez borata i bez fosfata, i uzivaj........ sretno na yamahihihihi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Avgust 17, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Koji ce tebi k***c tamo dole antifriz u motoru??? Sipaj bre tu destilovanu vodu i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Avgust 17, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja rashladna tecnost je hladno pivo :pivo: :jos_piva: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 17, 2006 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Peco i Kvarni, ne ke*ajte o mojoj klimi odje i o tome kako mi ne treba antifriz, znate vrlo dobro da dovozim motor gore za par dana :x Najvjerovatnije ce i biti destilovana voda, mada bi najradije volio da saznam koja je tecnost u njemu sada pa da dolijem istu... :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Avgust 17, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan He he sokole ja sam kenjao samo o tome da se ta rashladna tecnost zove antifriz Sokole dolazi gore i nemoj da zamenis zvuk Shampinjonija sa cihu cihu cihuhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Avgust 18, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti doli destilovanu vodu, nece ona mnogo razblaziti doticnu rashladnu tecnost (prim.ur.-antifriz). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...